Matkalla eri suuntiin

LIIGA / Ennakko
Kun Jokerit ja Tappara kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella, oli Tappara koko liigan naurunaihe ja Jokerit huimassa syysvireessä. Kaksi kuukautta myöhemmin Tappara hakee paikkaa kymmenen joukossa, Jokerit puolestaan yrittää katkaista neljän ottelun mittaisen tappioputkensa.

Kuntokäyrät

Jokerit on sarjatauon jälkeen hävinnyt kaikki kolme otteluaan. Kun päälle lasketaan Blues-tappio marraskuun alusta, on kasassa kauden tähän asti pisin tappioputki.

Eniten Jokerit on heikentynyt alkusyksystä henkisesti. Pelillisesti joukkue pystyy parhaimmillaan edelleen hallitsemaan otteluita, mutta takaiskut ajavat pelaajat väkinäiseen yrittämiseen. Rentous puuttuu otteista.

Tappara on marraskuussa pelannut todella tasaisia otteluita, jotka ovat päättyneet vuorotellen voittoihin ja tappioihin. Menneen viikon keskiviikkona joukkue hävisi viimeisen sekunnin maalilla KalPalle, mutta lauantaina haki pisteet Porista.

Ratkaisun paikat

Jokerivalmennus on viime peleissä yrittänyt löytää muitakin toimivia ketjukoostumuksia Riku Hahlin johtaman kolmosketjun oheen. Tulos on ollut laihanlaista, joten kokeilut jatkunevat tiistaina.

Frans Tuohimaa pelasi jokerimaalilla muutaman mallikkaan pelin alkusyksystä, mutta ykköstorjujan vastuu on ollut nuorukaiselle liian raskas. Eero Kilpeläinen on ollut ennen tiistaita sivussa kuudesta ottelusta, joissa Tuohimaan torjuntaprosentti on ollut alle 87.


Frans Tuohimaasta ei ole ollut Eero Kilpeläisen paikkaajaksi.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Tapparan kakkosvahti Juha Metsola sen sijaan on hyvien otteidensa ansiosta haastamassa Jani Niemistä tosissaan. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Jokerit tosin teki Metsolasta reikäjuustoa.

Vieraiden ylivoimapeli on ollut koko liigan kolmanneksi huonointa. Kotonaan Tappara on onnistunut erikoistilanteissa varsin tyydyttävällä prosentilla, mutta vieraissa pakkopeli on tuottanut vain kolme osumaa.

Tiistaina tilastojen paranteluun on hyvä mahdollisuus, sillä Jokerit puolestaan on liigan toiseksi huonoin alivoimajoukkue. Erityisesti kotihallissaan Jokerit on ollut jäähyjen tappamisessa surkea, sillä vastustaja on tehnyt maalin keskimäärin alle seitsemässä ylivoimaminuutissa.

Kokoonpanot

Kilpeläisen lisäksi kotijoukkueelta on edelleen sivussa Semir Ben-Amor. Ben Eaves harjoitteli jo maanantaina, mutta hänen pelaamisensa tiistaina on epätodennäköistä. Sen sijaan Hahl selvisi lauantain polvitällistä säikähdyksellä ja on pelikunnossa.

Tapparan loukkaantumistilanne on hyvä. Tuomas Vänttinen ja Antti Erkinjuntti palasivat kokoonpanoon menneellä viikolla. Ainoaa sairastupalaista Aleksi Elorinnettä paikkaa koeaikapuolustaja Jan Platil.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Nichlas Hardt 1 3 4
2.Jarkko Ruutu 1 3 4
3.Antti-Jussi Niemi 1 3 4
4.Riku Hahl 1 3 4
5.Jani Rita 2 1 3
Tappara M S P
1.Jukka Peltola 2 3 5
2.Jussi Makkonen 0 4 4
3.Antti Erkinjuntti 3 1 4
4.Olli Palola 1 2 3
5.Sami Venäläinen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle