Löytääkö Jokerit syöttösuunnat?

LIIGA / Ennakko
Jokerit suli perjantaina Lahdessa kolmannessa erässä, mutta se saa mahdollisuuden revanssiin Pelicansista jo lauantaina. Joukkueiden tammikuun tasauksen jälkimmäisessä kohtaamisessa on pelissä paljon, sillä tappio pudottaisi Jokerit jo yhdeksän pisteen päähän Pelicansista ja liigan kakkospaikasta.

Kuntokäyrät

Pelicans on voittanut viikon molemmat kotiottelunsa. Tiistaina se kukisti Lukon. Jokerit puolestaan on hävinnyt kahdesti voittomaalikilpailussa.

Keskiviikkona Jokerit voitti Bluesilta pisteen kirillään, mutta perjantaina hävisi kaksi, kun Pelicans tuli päätöserässä kolmen maalin takamatkalta ja piti lisäpisteenkin Lahdessa.


Näitä tilanteita Pelicansin karvaus on tuottanut Jokerien maalille joukkueiden kahdessa edellisessä ottelussa jatkuvasti.

Ratkaisun paikat

Joukkueiden edellisestä Helsingin-pelistäkään ei ole aikaa kuin pari viikkoa. Tuolloin Jokerit kompastui Pelicansin aktiiviseen karvaukseen, joka tuotti lukuisan määrän kiekonriistoja ja kolme maalia.

Sama ongelma narrinutuilla oli Lahdessakin. Joukkueen sinänsä toimiva kiekollinen pelitapa suli täysin, kun sitä vastaan iskettiin kahdella karvaajalla. Kun mielikuvitukseton ja turvallinen poikittaissyöttö maalin takaa oli tukossa, sortuivat puolustajat roiskimaan kiekkoa laitoihin ja keskialueelle.

Kaksi erää Jokerit selvisi, mutta kun se kolmannessa joukkue alkoi luopua kiekosta aiempaakin helpommin, ja samaan aikaan Pelicans nosti painetta vielä muutamalla pascalilla, pääsi kotijoukkueen ykkösketju iskemään joukkueensa tasoihin.

Mikäli helsinkiläisjoukkue haluavat tuplakohtaamisesta muutakin kuin perjantain lohdutuspisteen, täytyy sen pystyä lauantaina pelaamaan, ei vain roiskimaan. Avainasemassa on puolustajien kiekollinen peli. Jos nämä eivät vieläkään löydä uusia syöttösuuntia, joilla Pelicansin karvaajat pelataan ulos, joutuu Jokerit jälleen pelaamaan liikaa omassa päässään.

Kokoonpanot

Molemmat joukkueet jatkanevat pitkälti samoilla koostumuksilla kuin perjantainakin. Jokerien maalia vartioi lauantaina Zoltán Hetényi. Kuumeesta toipunut Niko Hovinen saattaa taas tehdä paluun Pelicansin maalille.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Janne Lahti 4 3 7
2.Teemu Pulkkinen 4 3 7
3.Jarkko Ruutu 2 2 4
4.Antti Kerälä 1 3 4
5.Ben Eaves 0 4 4

» Lähetä palautetta toimitukselle