Maalinteko-ongelmaiset vastakkain

LIIGA / Ennakko
Saadaanko sota-alueelle sutinaa?
Kuva © Jussi Kivimäki
Taistelu runkosarjan voitosta ja viimeisestä pudotuspelipaikasta käy kiivaana tiistaina, kun Helsingin Jokerit saa vieraakseen Rauman Lukon. Kummallakin riittää vielä panosta kolmanneksi viimeisellä kierroksella, tosin vastakkaisissa päissä sarjataulukkoa.

Jokerit on voittanut kauden neljästä kohtaamisesta kolme. Näistä kahdessa viimeisessä Lukko ei ole saanut tehtyä yhtään maalia helsinkiläisten verkkoon.

Molempien joukkueiden maalinteko on kuitenkin ollut viime peleissä ontuvaa. Viiteen viimeiseen otteluun kumpikin joukkue on onnistunut maalinteossa vain kahdeksan kertaa.

Kotijoukkue ei ole kahdessa viime ottelussa tehnyt varsinaisella peliajalla yhtään maalia. Vierailija Lukkokin jäi maaleitta viime kotipelissään KalPaa vastaan, mutta onnistui kuitenkin maalinteossa lauantaina toisen helsinkiläisjoukkueen, HIFK:n vieraana. Jo kaksi tehtyä maalia saattaa siis riittää voittoon tiistaina.

Maalivahti- ja puolustuspeli isossa roolissa

Jokerit on ollut viime otteluissa todella vahva omassa päässään. Kotijoukkueen maaliin on viimeisessä viidessä pelissä tehty vain neljä maalia. Kertaakaan näissä peleissä ei maaliin ole mennyt yhtä kiekkoa enempää.

Lukko on Jokereiden vastakohta. Vierailijat ovat päästäneet 18 maalia viimeiseen viiteen otteluun, ja Lukon maalivahtipeli on ollut melko epävarmaa. Helppoja maaleja on mennyt liikaa ja pelikentällä rentous otteista puuttuu.

Kokoonpanot

Jokerit sai viikonloppuna kokoonpanoonsa takaisin Ben Eavesin. Jarkko Ruutu on kärsinyt pelikieltonsa ja Matti Lamberg oli A-nuorten mukana viikonloppuna. Jeremy Dehnerin loukkaantuminen alkaa pikku hiljaa olla takanapäin, mutta pelaaminen tiistaina on vielä epävarmaa.

Lukon muutokset nähdään todennäköisesti maalin suulla, kun Petri Vehanen aloittaa vierailijoiden maalilla. Lauri Tukosen pelikunto selviää pelipäivän aamuna.

Seuraa Heitä

Jarkko Ruutu #25 |

Laitahyökkääjä

Ruutu on kärsinyt neljän pelin pelikieltonsa ja varmasti uhkuu näyttöhaluja. Keskittyykö tiistaina olennaiseen eli pelaamiseen?

Teemu Nurmi #17 |

Laitahyökkääjä

Pisteiden valossa uransa parasta kautta pelaava Lukko-hyökkääjä on iskenyt 17 maalia tällä kaudella. Heiluttaako verkkoja myös Helsingissä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Teuvo Teräväinen 2 3 5
2.Ilari Filppula 1 2 3
3.Teemu Eronen 1 2 3
4.Henri Heino 0 2 2
5.Jarkko Ruutu 1 1 2
Lukko M S P
1.Justin Azevedo 1 2 3
2.Milan Jurcina 2 1 3
3.Jerry Ahtola 0 2 2
4.Jarkko Kauvosaari 1 1 2
5.Janne Keränen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle