Liigan kuumin ja kylmin maalivahti vastakkain

LIIGA / Ennakko
Helsingissä taistelleen tärkeistä pisteistä, kun huipputasaisessa keskikastissa samoista sijoista taistelevat Jokerit ja Kärpät iskevät yhteen. Kärppien maalia vartioiva <b>Johan Backlund</b> on tällä hetkellä huippuvireessä, kun taas Jokerien <b>Eero Kilpeläinen</b> on viime otteluissa pelannut hermostuneesti.

Kuntokäyrät

Jokerit on viime otteluissa taistellut johtoasemassa pelaamisen kanssa, sillä helsinkiläiset ovat menettäneet kolme täysin turhaa pistettä kahdessa viime ottelussa. Ensin lauantaina joukkue hukkasi kolmen maalin johdon kotonaan SaiPaa vastaan ja hävisi ottelun lopulta jatkoajalla. Tiistaina Ilveksen vieraana helsinkiläiset puolestaan menettivät kahdesti kahden maalin johdon ja hoitivat ottelun vasta jatkoajalla.

Kärppien kolmen ottelun viikko käynnistyi tiistaina Lappeenrannassa, jossa SaiPa oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2. Pelillisesti Kärpät oli SaiPan jaloissa ja päävalmentaja Hannu Aravirran painottama "jäähyttömyys" jäi jälleen vain haaveeksi. SaiPan ylivoima viimeisteli yhden maalin, vaikka paikkoja oli useampaan.

Ratkaisun paikat

Joukkueet taistelevat ääritasaisessa keskikastissa samoista sijoista ja eroa joukkueiden välillä on vain kaksi pistettä. Runkosarjan lopun ”kuuden pisteen” ottelut ovat jo lähes pudotuspelejä, joten molemmat joukkueet pyrkivät tiivistämään omaa pelaamistaan.


Kilpeläisen nykyvire saa myös kenttäpelaajien ilmeet vakaviksi.

Tiukassa ja tasaisessa ottelussa pienetkin virheet voivat ratkaista ottelun ja etenkin maalivahdit ovat kovan paineen alla. Maalivahtien taisto on yksi ottelun avainkohdista, sillä veskareiden vire ja kulkusuunta ovat lähes päinvastaiset.

Eero Kilpeläinen aloitti kauden todella vahvasti, mutta loukkaantumisen jälkeen juvalainen ei ole ollut enää sama mies kuin syksyllä. Etenkin muutamissa viime otteluissa Kilpeläinen on ollut yllättävän epävarma ja joka ottelussa selän taakse on mennyt ainakin yksi helppo maali. Useasti maalit ovat toki johtuneet kenttäpelaajien henkilökohtaisista virheistä, mutta näin kevään kulmilla voittavan maalivahdin pitäisi pystyä paikkaamaan pelikavereidensa virheitä.

Kärppien Johan Backlund on tehnyt juuri näin eli parantanut kuin sika juoksuaan. Ruotsalainen tuli Ouluun suuren kohun saattelemana ja aloitti todella epävarmasti. Hiljalleen maalivahti on kuitenkin löytänyt itseluottamuksensa ja hän on ollut viime aikoina ylivoimaisesti liigan paras maalivahti.

Kokoonpanot

Jokerit saa huomenna sairastuvalta takaisin Ilari Filppulan ja Janne Lahden, jotka istutetaan samaan ketjuun Teemu Pulkkisen kanssa. Helsinkiläiset pääsevät siis jälleen pitkästä aikaa peliin lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan, sillä sivussa ovat vain Antti-Jussi Niemi ja Semir Ben-Amor.

Kärpiltä sivussa ovat puolustajat Atte Ohtamaa, Oscar Eklund ja Juho Jokinen, joista kaksi ensimmäistä kärsivät käsivammasta. Ohtamaan paluuajankohta on hämärän peitossa, mutta Eklundin pitäisi palata viimeistään pudotuspeleihin. Jokisen kausi puolestaan on ohi. Hyökkäyksessä Juho Keräsellä on olkapäävamma ja hänen kanssaan mennään päivä kerrallaan.

Kaksi ottelua huilannut Mikko Lehtonen puolestaan saattaa palata kokoonpanoon torstaina.

Muuta

Merkkipaalu

Jokereiden hyökkääjä Henri Heino pelaa torstaina 400. ottelunsa SM-liigan runkosarjassa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Markus Nordlund 3 4 7
2.Ben Eaves 2 4 6
3.Nichlas Hardt 2 3 5
4.Josef Boumedienne 1 4 5
5.Jarkko Ruutu 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle