3 - 5

Kotitaika koetuksella

Helsingin Jokerit yrittää palauttaa edes osan kotitaikansa uskottavuudesta, kun se saa vieraakseen Tampereen Ilveksen. Ennen sarjataukoa Jokerit oli ollut kotihallissaan lähes voittamaton, mutta sen jälkeen helsinkiläiset ovat hävinneet kotonaan jo kolmesti.

Kuntokäyrät

Jokerit on maajoukkuetauon jälkeen kerännyt kuudesta ottelusta vain yhtä monta pistettä. Lauantaina helsinkiläisjoukkue dominoi kotihallissaan Lukkoa, mutta hävisi tehottokkuudessa ja maalivahtipelissä.

Ilves on samassa ajassa ja ottelumäärässä kerännyt pisteen Jokereita enemmän, ja lauantaina se nousi pois liigan jumbopaikalta. Joukkue on siis kääntänyt vireensä hienoiseen nousuun, mutta matka pohjamudista kuivalle maalle on pitkä.

Ratkaisun paikat

Vaikka Jokerit onkin kaikilla muilla osa-alueilla Ilvestä parempi joukkue, saattaa sen antama tasoitus maalivahtiosastolla olla liian suuri. Frans Tuohimaa on esiintynyt erittäin epätasaisesti. Parhaana päivänään nuori maalivahti torjuu kaiken, mutta huonompana taakse lurahtaa useampikin helppo osuma.

Jokerien toinen murheenkryyni on ollut alivoimapeli, joka tosin on viime otteluissa osoittanut tiivistymisen merkkejä. Valmennusjohto on tiivistänyt peluutusta ja jäähyjä ovat tappaneet hyökkääjistä lähinnä parivaljakot Riku HahlJarkko Ruutu ja Henri HeinoTomi Mäki.

Sen sijaan kotijoukkueen ylivoimapelaaminen on edelleen ollut pahasti hakusessa. Vaikka joukkueella on tulivoimaa vähintään riittävästi, on sen virittäminen sopiviin koostumuksiin ollut vaikeaa.

Kokoonpanot

Jokerit jatkanee pitkälti samoilla kentällisillä, joilla se pelasi lauantainakin. Markus Hännikäisen paikan Ilari Filppulan laidalla saattaa tosin ottaa joko Alexander Ruuttu tai Teuvo Teräväinen. Kilpeläisen lisäksi sivussa ovat edelleen hyökkääjät Ben Eaves ja Semir Ben-Amor.

Ilveksen sairastupaa asuttavat puolustajat Martti Järventie, Arto Tukio ja Teemu Kesä, sekä maalivahti Vesa Toskala. Jesse Niinimäki ja Ville Koistinen sen sijaan tekivät paluun tositoimiin jo lauantaina.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Riku Hahl 2 2 4
2.Jarkko Ruutu 2 2 4
3.Jani Rita 0 3 3
4.Ilari Filppula 2 1 3
5.Antti-Jussi Niemi 0 2 2
Ilves M S P
1.Masi Marjamäki 4 3 7
2.Toni Rajala 2 3 5
3.Joonas Rask 2 2 4
4.Martti Järventie 1 2 3
5.Mark Lee 2 1 3

Kommentit

Loukkaantuneet

mv
Aivotärähdys. Paluusta ei tietoa.
lh
Ranne leikattu. Mahdollinen paluu maaliskuun lopulla.
p
Paluu aikaisintaan olympiatauon jälkeisiin runkosarjaotteluihin.
p
Paluu runkosarjan lopulla.
kh
Kämmen vamma 10.2. Sivussa 6-8 viikkoa.
p
Alaraajavamma
lh
Loukkaantui ottelussa Ässiä vastaan 20. tammikuuta. Kausi ohi.