Alkukauden yllättäjä saapuu Jokerien vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Ilves haastaa parhaan pistemiehensä Michael Keräsen johdolla Jokerit.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Helsingin Jokerit ja Tampereen Ilves yrittävät katkaista toistensa voittoputkia, kun joukkueet kohtaavat keskiviikkona Helsingissä.

Jokerien otteluissa ei ole alkukauden aikana mässäilty maaleilla. Siitä huolimatta viime viikko toi kolmesta pelistä kolme voittoa ja helsinkiläisjoukkue on sarjassa kuudentena.

Sarjan häntäpäähän povattu Ilves on aloittanut kautensa yli odotusten. Tampereen kissapedot ovat sarjassa toisena. Päävalmentaja Tuomas Tuokkolan opit ovat menneet perille ja joukkue on neljän ottelun voittoputkessa.

Jokerit tukahduttaa Ilveksen hyökkäyspelin

Energinen ja itseluottamusta uhkuva nuori Ilves-lauma lähtee vierasotteluun haastajana. Joukkue pyrkii Tuokkolan pelitavan mukaan kontrolloimaan kiekkoa, mutta Jokereita vastaan sen toteuttaminen voi olla hankalaa.

Jokerit on kotiotteluissaan tehnyt vastustajien hyökkäyspelaamisesta erittäin vaikeaa. Tiivis viisikkopuolustaminen yhdistettynä kiekonhallintaan on ollut monelle myrkkyä ja peli on aaltoillut päävalmentaja Tomi Lämsän toiveiden mukaisesti.

Ilveksen mahdollisuudet ovat hyvässä vastaiskupelaamisessa. Joukkueen on myös löydettävä lääkkeet Jokerien toimivan alivoimapelin murtamiseksi. Maalivahti Ville Kolppasen on jatkettava hyviä otteitaan.

Kotijoukkueen on hyödynnettävä maalipaikkansa aiempaa paremmalla prosentilla, muuten Jokerit tekee pelistä itselleen todella vaikean. Suurinta tasonnostoa odotetaan kärkiketjujen maalintekijöiltä, Steve Mosesilta ja Janne Lahdelta.

Viekö Jari Kurri huomion pois pelistä?

Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina, että Jari Kurri on Jokerien uusi toimitusjohtaja. Hänen apurikseen on Ilta-Sanomien tietojen mukaan palkattu Bluesin urheilutoimenjohtaja Janne Vuorinen.

Jokerit tiedottaa ottelun ensimmäisellä erätauolla miten seuran urheilupuoli jatkossa organisoidaan. Jos pelin taso ei ole päätä huimaavaa, saattaa yleisön huomio kiinnittyä odotettuun uutiseen.

Loukkaantumiset Ilveksen riesana

Vierasjoukkueen sairastuvalla on ruuhkaa. Ilvekseltä on loukkaantumisten vuoksi sivussa viisi pelaajaa, nimekkäimpänä Masi Marjamäki. Kokenut puolustaja Martti Järventie on pelikunnossa ja palaa kokoonpanoon keskiviikkona.

Jokerit pääsee otteluun lähes täysin terveellä miehistöllä. Ainoastaan maalivahti Joonas Korpisalo kärsii loukkaantumisesta. Myös puolustaja Jere Karalahti on pelikiellon vuoksi sivussa.

Seuraa Heitä

Riku Hahl #32 |

Keskushyökkääjä

Johtaa Jokerien nelosketjua ja on joukkueensa toiseksi paras pistemies. Edelleen Liigan parhaita kahdensuunnan senttereitä.

Jarkko Näppilä #27 |

Puolustaja

Ilveksen väliaikainen kapteeni pelasi vielä viime kaudella Mestistä. Näppilä on ollut syksyllä Ilveksen tärkeimpiä puolustajia.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Jarkko Ruutu 0 3 3
2.Jani Rita 1 1 2
3.Janne Lahti 1 1 2
4.Riku Hahl 1 1 2
5.Juhani Tyrväinen 1 1 2
Ilves M S P
1.Daniel Corso 1 2 3
2.Michael Keränen 1 2 3
3.Alexander Ruuttu 1 2 3
4.Ville Korhonen 3 0 3
5.Kai Kantola 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle