Tuoko Teräväinen terävyyttä hyökkäyspeliin?

LIIGA / Ennakko
Teuvo Teräväinen on kaivattu lisä jokerihyökkäykseen.
Kuva © Jussi Kivimäki
Maalinteko-ongelmien kanssa painiskeleva Jokerit saa tiistai-iltana vieraakseen ailahtelevaisesti kauden aloittaneen HPK:n. Chicago Blackhawksin NHL-leiriltä palannut Teuvo Teräväinen vahvistaa kotijoukkueen kokoonpanoa.

Helposti tullutta HIFK-voittoa lukuun ottamatta Jokerit on pelannut alkukaudella tasaisia otteluita, joista se on hävinnyt kaksi jatkoajalla ja kaksi varsinaisella peliajalla.

Narripaidoilla on ollut ongelmia maalinteon ja hyökkäyspelaamisen kanssa. Loistavasti puolustavan joukkueen pelinrakentelu ei ole toivottavalla tasolla ja hyökkäysalueen ratkaisuista puuttuu luovuutta.

HPK on aloittanut liigakauden kahdella voitolla, kahdella tappiolla ja yhdellä jatkoaikavoitolla. Joukkueen peliesitykset ovat heitelleet laidasta laitaan.

Viime perjantaina hämeenlinnalaiset hävisivät aneemisen esityksen jälkeen SaiPalle numeroin 1-3. Seuraavana päivänä kaukalossa oli pirteä joukkue, joka murjoi Tapparan lukemin 6-1.

Hermokontrolli koetuksella

Vastustajaansa fyysisempi Jokerit karvaa kotiotteluissaan aktiivisesti ylhäältä ja tästä johtuen HPK:n melko kokemattomalla puolustuksella voi olla ongelmia pelin avaamisen kanssa. Vierailijat tuskin edes pyrkivät hallitsemaan kiekollista peliä, vaan keskittyvät kiekonriistoihin ja sitä kautta vastaiskuihin.

Jokeripelaajien hermokontrolli on koetuksella jos maalinteko tuottaa jälleen tuskaa ja Tappara-voitosta itseluottamusta ammentaneet HPK-hyökkääjät hyödyntävät tekopaikkansa hyvällä prosentilla.

Chicago Blackhawksin leiriltä Helsinkiin palannut Teuvo Teräväinen tuo kotijoukkueen hyökkäyspeliin lisää vaarallisuutta ja luovuutta. Sitä vastoin puolustuksesta on sivussa tärkeä palanen, kun Jere Karalahti on pelikiellossa. Hänen tilalleen kokoonpanoon nousee Esa Lindell.

HPK:n Tuomas Vänttinen on edelleen loukkaantuneena ja hänen lisäkseen Jesse Saarisen ja Jyri Niemen pelaaminen on epävarmaa.

Seuraa Heitä

Teuvo Teräväinen #86 | Carolina

Laitahyökkääjä

Ratkaiseeko 19-vuotias superlupaus Jokerien ongelmat hyökkäyspäässä? Teräväinen on tärkeä lisä etenkin ylivoimapeliin, mutta aikaero saattaa rasittaa Pohjois-Amerikasta palannutta hyökkääjää.

Juuso Vainio #5 | JYP

Puolustaja

Maalin Tapparaa vastaan tehnyt puolustaja on kerännyt kolmessa pelaamassaan ottelussa kolme tehopistettä. Vainio on osoittanut vaarallisuutensa hyökkäyspäässä, mutta lupaava puolustaja saattaa olla ongelmissa Jokerien vahvojen hyökkääjien kanssa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Teemu Eronen 1 3 4
2.Philip DeSimone 1 2 3
3.Jani Rita 2 1 3
4.Riku Hahl 2 1 3
5.Jarkko Ruutu 1 2 3
HPK M S P
1.Craig Schira 1 4 5
2.Ville Viitaluoma 4 1 5
3.Juha Koivisto 0 3 3
4.Borna Rendulic 1 2 3
5.Jere Sallinen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle