Stadin lopullinen kiekkoherruus jaetaan Stadikalla

LIIGA / Ennakko
Juhliiko Jokerit Stadin viimeisessä paikallisessa, vai kääntääkö HIFK kurssinsa Jokerien kustannuksella?
Kuva © Tomi Hänninen
Lauantaina Helsingin Olympiastadionilla iskevät yhteen viimeistä kertaa runkosarjassa Jokerit ja HIFK. Ottelu jää näiden seurojen viimeiseksi kohtaamiseksi ennen Jokerien siirtymistä KHL:ään. Ottelun panosta lisää seurojen historian aikana keräämät voitot, jotka ovat tasan 105-105, joten jaossa on pääkaupungin lopullinen kiekkoherruus.

Kuntokäyrät

Stadikalla isäntäjoukkueena toimiva Jokerit on ollut nousujohteisessa vireessä olympiatauon jälkeen. TPS-ottelu ei ollut vielä juurikaan mittari nykytasosta, mutta vierasvoitto Jyväskylässä osoitti, että joukkue alkaa olemaan valmis kevättä silmälläpitäen. Joukkueen ehdoton vahvuus on laaja kokoonpano, joka mahdollistaa selkeän neljän ketjun peluutuksen.

Jokerivalmennus Tomek Valtosen johdolla on löytänyt myös selkeät ketjukoostumukset, joissa alkaa löytymään myös mukavasti tutkapareja. Tauon jälkeen ennen kaikkea Janne Lahti on löytämässä mukavaa kevätvirettä. Samoin nuori Markus Hännikäinen on ollut kahdessa edellisessä ottelussa vahva.

Vierailija HIFK:n ilme on puolestaan ollut varsin surullinen, joka huipentui perjantaina päävalmentaja Raimo Summasen potkuihin. Joukkueen peli on ollut umpisolmussa jo pitkän aikaa, ja matalapaine huipentui tauon jälkeiseen kahteen otteluun, joissa joukkue ei ole saanut aikaiseksi maaliakaan. Seurajohdolle viimeinen pisara oli tappio lähes ilman panosta pelanneelle Porin Ässille.

Summasen paikan ottava Harri Rindell joutuu heti kovimpaan mahdolliseen testiin, onhan Stadin paikallisessa panosta tällä kertaa hieman normaaleja sarjapisteitä enemmän. Toki, pelkkä valmentajanvaihdos saattaa piristää joukkuetta ainakin hetkelliseksi, ja Rindellin huomattavasti ihmislähtöisempi johtamistapa saattaa olla vaikean kauden jälkeen joukkueelle kaivattu positiivinen muutos.

Vaikeassa tilanteessa katseet kääntyvät myös joukkueen kokeneeseen kaartiin Ville Peltosen, Eero Somervuoren sekä Arttu Luttisen johdolla. Nämä kaverit tuskin antavat viimeisen paikallistaiston valua käsistä ilman todellista taistelua.

Ratkaisun paikat

Jokerit esitti torstaina Jyväskylässä vahvaa puolustuspeliä, jossa maalivahti Leland Irving toimi viimeisenä lukkona, torjuen lähes 60 laukausta. Myös joukkueen alivoimapeli oli aktiivista ja uhrautuvaa. Vakiintuneet ketjukoostumukset ovat myös helpottaneet välillä hieman kateissa olleiden tehojen löytämisessä, joten joukkueen lähtökohdat otteluun ovat otolliset.

Stadionin olosuhteet aiheuttavat varmasti sen, että kiekollisia hienouksia tuskin nähdään, joten ottelun ratkaisuja haettaneen suoraviivaisella pelillä sekä erikoistilanteista.

Vierailija HIFK:n tärkein parannuskohde on hyökkäyspeli. Joukkueen olisi tärkeä saada onnistumisia heti ottelun alussa, ettei tuska puuttuvista maaleista kasva liian suureksi. Lisäksi joukkueen on tärkeä saada joukkueen fanit vahvasti mukaansa. Aikaisemmissa Helsingin stadionotteluissa katsomon puolella etu on ollut selkeästi HIFK:lla.

Kokoonpanot

Jokerit pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan. Ainoastaan sentteri Riku Hahl on ollut tauon jälkeisistä peleistä pois ja kakkosmaalivahti Miika Wiikman on varmuudella vielä sairastuvalla.

Vierailijoiden kokoonpanosta ovat poissa puolustajat Mikko Kurvinen sekä Toni Söderholm, sekä pitkäaikaispotilas Matti Kuparinen, jonka kausi on käytännössä paketissa.

Seuraa Heitä

Tomi Mäki #14 |

Laitahyökkääjä

Mäki näkyy harvoin tehotilastoissa, mutta raataa joka ilta tärkeitä minuutteja joukkueensa eteen. Kannattaa kiinnittää huomiota ennen kaikkea hyökkääjän alivoimapelaamiseen sekä laukausten blokkaamiseen.

Corey Elkins #91 |

Keskushyökkääjä

Joukkueen ykkössentteri on isossa roolissa joukkueen hyökkäystehojen löytämisessä sekä laitureidensa sytyttämisessä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Janne Lahti 1 5 6
2.Steve Moses 3 3 6
3.Teuvo Teräväinen 3 1 4
4.Nichlas Hardt 0 3 3
5.Jere Karalahti 0 3 3
HIFK M S P
1.Oscar Eklund 2 2 4
2.Juuso Puustinen 1 1 2
3.Arttu Luttinen 1 1 2
4.Corey Elkins 1 1 2
5.Iiro Pakarinen 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle