HIFK mukaan Stadin herruustaisteluun?

LIIGA / Ennakko
Kumman vuoro on tällä kertaa tuulettaa?
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
HIFK:n lähihistoria paikallisvastustaja Jokereita vastaan on ollut varsin murheellinen. Raimo Summasen valmennusjakson aikana joukkue ei ole ottanut yhtään voittoa paikallisvastustajasta. Nyt siihen olisi oiva tilaisuus.

Joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa isäntäjoukkue Jokerit on ollut vahvasti niskan päällä kahden edellisen kauden aikana. Vasta edellisessä, lokakuun puolivälissä pelatussa ottelussa HIFK onnistui tekemään Jokerien verkkoon ensimmäiset osumansa lähes kymmeneen kuukauteen. Joukkueiden viimeaikaisia otteita tutkittaessa, voidaan kuitenkin perjantain koitoksessa vierailijoita pitää suosikkeina.

Jokerit pelasi erittäin vahvan jakson ennen maaottelutaukoa, mutta repaleinen harjoitusjakso ja loukkaantumiset verottivat joukkueen otteista parhaimman terän. Etenkin joukkueen hyökkäyspään poissaolot ovat aiheuttaneet suurta päänvaivaa. Tätä vajetta saapuu paikkaamaan slovakkihyökkääjä Ladislav Nagy, jonka odotetaan herättelevän myös muita joukkueen hyökkääjiä.

Maaottelutauon jälkeen joukkue on voittanut kaksi viimeisestä viidestä pelistään. Tiistain ottelu Kuopiossa oli Jokereilta yksi kauden heikoimmista esityksistä. Joukkue sortui useisiin tyhmään jäähyihin ja pelasi muutenkin varsin kurittomasti tarjoten KalPalle helpohkot pisteet.

Vierailija IFK on puolestaan pelannut nousujohteisesti, mitä pidemmälle syksy on edennyt. Moni oli valmis jo kyseenalaistamaan jopa Raimo Summasen asemaa joukkueen päävalmentajana, mutta maaottelutauon aikana Summanen sai käännettyä joukkueen suunnan varsin tehokkaasti. Joukkue on kirjannut viimeisestä seitsemästä ottelusta viisi voittoa.

Joukkueesta on poistunut alkukauden jälkeen yksi toisensa jälkeen epäonnistuneita ulkomaalaisia, joka on varmasti osaltaan myös tiivistänyt joukkuetta ja sen pelaamista.

Uusia pelimiehiä esittelyssä

Jokereiden hyökkääjäpulaa paikkaamaan saapunut Nagy on mielenkiintoinen nimi, jolta voidaan odottaa kotimaisessa liigassa koviakin tehoja. Vaikka miehen NHL-visiitistä on jo tovi aikaa, on hyökkääjällä kuitenkin vahvoja näyttöjä niin KHL:stä, SHL:stä kuin MM-kisoista. Nagyn tulon myötä isännät toivovat varmasti myös piristymistä muille joukkueen kärkihyökkääjille, kuten Janne Lahdelle ja Teuvo Teräväiselle.

Isäntien kokoonpanosta ovat poissa hyökkääjistä ainakin Riku Hahl, Steve Moses sekä Markus Hännikäinen. Lisäksi Jarkko Ruutu kärsii edelleen pelikieltoaan.

Myös vierailija IFK aktivoitui siirtomarkkinoilla, kun se ilmoitti torstaina kuopiolaishyökkääjä Jasse Ikosen siirrosta Helsinkiin. Ikonen täydentää joukkueen "kuopiolaiskaartia" Iiro Pakarisen, Matti Kuparisen sekä Juuso Puustisen rinnalla. Ikosen debyytti vieraiden riveissä kuitenkin venyy loukkaantumisen myötä joulukuulle. Lisäksi IFK:n sairastuvalla ovat ykkössentteri Kuparinen sekä puolustajat Juuso Salmi sekä Mikko Kurvinen.

Joukkueen hyvää virettä on tukenut myös yksilöiden parantunut panos. Erityisesti Puustinen on ollut viimeisillä kierroksilla ilmiliekeissä, josta osoituksena tiistaina tehty puhdas kypärätemppu JYPin verkkoon.

Seuraa Heitä

Nichlas Hardt #43 | Linköping

Laitahyökkääjä

Tanskalaisen pommikoneen ruuti on muiden jokerihyökkääjien tapaan ollut märkää. Auttaisiko NHL-taustaisen Ladislav Nagyn tulo joukkueeseen myös Hardtin tehokkuuteen?

Ville Peltonen #16 |

Laitahyökkääjä

Herättää ristiriitaisia tunteita kotijoukkueen fanien keskuudessa. Näyttää tekemisellään esimerkkiä ja haluaa varmasti viedä pisteet joukkueensa kanssa Pasilasta Töölön suuntaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Janne Lahti 2 1 3
2.Teuvo Teräväinen 0 2 2
3.Henrik Koivisto 1 1 2
4.Nichlas Hardt 1 1 2
5.Jani Rita 2 0 2
HIFK M S P
1.Juuso Puustinen 6 1 7
2.Corey Elkins 2 4 6
3.Ville Peltonen 1 4 5
4.Daniel Fernholm 0 5 5
5.Iiro Pakarinen 3 1 4

» Lähetä palautetta toimitukselle