Teräväinen tekee paluun, Jokerit hyökkää vihdoin täydellä voimalla

LIIGA / Ennakko
Jani Nieminen on tällä kaudella torjunut Jokereita vastaan lähes kaiken.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Jokerit pääsee perjantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelaamaan parhaalla mahdollisella hyökkäyskalustollaan. Tehoille olisi tarvetta, sillä vierasjoukkue Bluesin maalivahti Jani Nieminen on ollut helsinkiläisille tällä kaudella lähes ohittamaton.

Kuntokäyrät

Blues on voittanut kaikki kolme tämän vuoden puolella pelaamaansa ottelua. Kahdesti se on jättänyt vastustajansa nollille. Viimeksi keskiviikkona espoolaiset kukistivat Pelicansin kotihallissaan puhtaasti 4–0.

Tomek Valtosen kuherruskuukausi Jokerien päävalmentajana puolestaan sai tylyn lopun tiistaina, kun joukkue jäi SaiPan jalkoihin. Keskiviikkona Jokerit pystyi nousemaan kolmen maalin tappioasemasta tasoihin Porissa. Kotimatkalle lähti mukaan kuitenkin vain yksi lohdutuspiste, kun Ässät oli parempi voittomaalikilpailussa.

Ratkaisun paikat

Joukkueiden kaikki kolme aiempaa kohtaamista ovat olleet tasaisia, mutta Blues on pystynyt kääntämään niistä jokaisen edukseen. Espoolaisten sankari on ollut maalivahti Jani Nieminen, jonka torjuntaprosentti Jokereita vastaan on ollut huima 97,3.

Tiistaina SaiPa sai kiekonriistojen kautta aikaan valtavan määrän ylivoimahyökkäyksiä ja jopa läpiajoja Jokerien maalia kohti. Vastaiskuilla on iso osa myös Bluesin hyökkäyspelaamisessa, joten kotijoukkueen on löydettävä keino pysyä kiekossa kiinni – tai pelattava tavallista enemmän päädyn kautta.

Jälkimmäinen vaihtoehto lienee enemmän Bluesin mieleen, sillä se puolustaa omalla alueellaan laukaisusektoria todella hyvin. Ellei Jokerit pysty rakentamaan suoria hyökkäyksiä kohti Niemistä, on sen toivo lähinnä tiukassa tuomarilinjassa ja ylivoimapelin onnistumisissa.

Toisaalta Jokeritkin on muuttanut peliään asteen verran suoraviivaisemmaksi, joten ero kiekonhallinnassa on joukkueiden välillä tuskin yhtä selvä kuin aiemmin.

Kokoonpanot

Jokerien valmennusjohto passitti tiistain tappiopelin jälkeen Jarkko Ruudun ja Juhani Tyrväisen poppariosastolle. Semir Ben-Amor puolestaan huilasi keskiviikkona kymppitilin täyttymisen vuoksi.

Perjantaille Valtonen ja kumppanit saavat lisää rotaatiovaihtoehtoja, kun nuorten MM-kapteeni Teuvo Teräväinen palaa kokoonpanoon. Teräväinen pelannee Nichlas Hardtin ja Steve Mosesin välissä, mikä merkinnee Ben Walterin putoamista hierarkiassa pykälää alemmaksi.

Toinen kultamitalisti Esa Lindell pelannee Bluesia vastaan Mikko Kousan parina. Kotijoukkueen puolustuksesta sivussa ovat edelleen Teemu Eronen ja Jeremy Dehner. Bluesin riveistä puolestaan puuttuvat Santeri Arousva ja Nico Nyberg.

Seuraa Heitä

Teuvo Teräväinen #86 | Carolina

Laitahyökkääjä

Teräväinen osoitti junioriuransa viimeisessä turnauksessa jälleen, että hän kuuluu ikäluokkansa kärkipelaajiin koko maailmassa. Aikuisten tasolla dominointi on toistaiseksi ollut kuitenkin vain ajoittaista.

Miro Aaltonen #52 |

Hyökkääjä

Aaltonen on hyökännyt viime viikot espoolaisten ykkösketjun laidassa. Taitava hyökkääjä on kaikessa hiljaisuudessa noussut joukkueensa sisäisessä pistepörssissä jo kolmos- ja maalipörssissä kakkospaikalle.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Nichlas Hardt 2 2 4
2.Riku Hahl 1 3 4
3.Henrik Koivisto 1 3 4
4.Teuvo Teräväinen 0 3 3
5.Ladislav Nagy 2 1 3
Blues M S P
1.Jussi Makkonen 1 5 6
2.Kim Hirschovits 0 6 6
3.Eetu Pöysti 2 3 5
4.Tommi Huhtala 1 2 3
5.Arto Laatikainen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle