TPS avauspisteiden perässä Tampereella

LIIGA / Ennakko
Tampereen Ilves isännöi Tampereen tiistai-illassa Turun Palloseuraa. Alkukausi on ollut joukkueille hyvin erilainen, sillä Ilves porskuttaa voittoputkessa ja turkulaiset ovat yhä nollakerhossa.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Ilves on aloittanut kauden kahdella voitolla. Perjantain vierasottelussa kaatui Tappara värikkäiden vaiheiden jälkeen maalein 8-7. Lauantaina Ilveksen tunnetila oli hieman maltillisempi ja HPK kaatui järkevän pelin jälkeen puhtaasti 3-0. Ilves on hyvässä nosteessa, vaikka peli on kaukana valmiista.

Vierasjoukkue TPS:n kausi on alkanut nihkeästi. Avausottelussa HPK:ta vastaan TPS ei päässyt peliin kunnolla mukaan missään vaiheessa ja tuloksena 6-3 -tappio. Paljon paremmin ei sujunut lauantain kotiottelu Ässiä vastaan. Pisteet matkasivat poriin maalein 1-4.


Jaakko Pellisen kausi alkoi hienosti hattutempulla.

Ratkaisun paikat

Molemmilla joukkeilla on ollut vaikeuksia avauspelin kanssa. Ilves tuskaili lauantaina avauksiensa kanssa ensimmäisen erän, kun vastustaja karvasi ylhäältä ja iski nopeasti Ilveksen kiekollisesti taitaviin puolustajiin kiinni. Sama ongelma on riivannut turkulaisia alkukaudesta. Myös Hakametsän jäähallin verrattain pehmeä jää vaikeuttaa avauspelaamista. Kiekkoa tulee siirrellä riittävän yksinkertaisesti, mutta kuitenkin nopeasti.

Ilveksen maalilla Vesa Toskala näytti lauantaina epäilijöille pitkää nenää. Varman esityksen tuloksena syntyi nollapeli. Toskalan jatkaessa maalilla samaan tapaan tulee turkulaisille pitkä ilta. Sen sijaan TPS:n Marek Schwarzin otteissa on ollut paljonkin parantamisen varaa. Tavalla tai toisella TPS:n on saatava maalivahtipeli kuosiin, sillä muuten Ilves ottaa niskalenkin tällä tärkeälla osa-alueella.

Kokoonpanot

TPS:n riveistä puuttunevat Tuomas Suominen, Marko Virtala ja HPK-ottelun kesken jättänyt Joni Tuominen. Schwarz jatkanee maalissa, vaikka Aleksis Ahlqvist kyttää myös paikkaa avauskokoonpanossa.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuu varmuudella Joonas Rask, jonka käsivamma pitää miehen sivussa aina marraskuun maaottelutauolle saakka. Jesse Niinimäki oli kuumesairaana lauantaina, joten hänen pelaamisensa on vielä auki. Puolustukseen odotetaan rotaatiota, sillä viime kaudella hyvin pelanneet Jyrki Jokipakka ja Niko Peltola ovat olleet hieman yllättäen kokoonpanon ulkopuolella. Yllätys ei olisi suuri, vaikka Miika Wiikman palaisi maalinsuulle Toskalan hyvästä esityksestä huolimatta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Jesse Niinimäki 0 4 4
2.Jaakko Pellinen 3 1 4
3.Mark Lee 1 2 3
4.Matias Myttynen 2 1 3
5.Kai Kantola 1 2 3
TPS M S P
1.Tomas Mojzis 0 3 3
2.Tomas Plihal 0 3 3
3.Marko Anttila 1 2 3
4.Rasmus Ristolainen 2 1 3
5.Ville Vahalahti 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle