Kovaa karvauspeliä Tampereella?

LIIGA / Ennakko
Kiekko vastustajalta ja suoraviivaisesti kohti maalia.
Kuva © Timo Savela
Jatkaako TPS karvauspelin alkeiden opettamista Tampereella? Viekö vierasjoukkue vanhaan tapaan pisteet mukanaan Turkuun? Vai löytääkö Tuomas Tuokkola avaimet TPS:n pelin avaamiseksi.

Ilves ja TPS kohtaavat tällä kaudella toistamiseen, nyt paikkana Hakametsän jäähalli. Joukkueiden ensimmäiseen kohtaamiseen Turussa kaksi viikkoa sitten joukkueet lähtivät kovin erilaisista tilanteista. Ilves oli päässyt mainioon voittoputkeen ja metsästi nousua kohti Liigan kärkeä. Silloinen kotijoukkue, TPS, oli juuri vaihtanut valmentajaansa, joten odotuksia uudelle nousulle oli - tosin taisi olla pelkojakin. Tuon ottelun voittajasta ei kuitenkaan ollut pienintä epäilystäkään – kiekon pudottua jäähän TPS vei ja Ilves... Kotijoukkueen tiukka karvauspeli oli myrkkyä tamperelaisille!

 Perjantai-illan koitokseen tämä taistelupari lähtee kovin samanlaisesta tilanteesta, erottaahan joukkueita tällä hetkellä vaivaiset kaksi pistettä. Kotijoukkue Ilves on saanut kasaan 25 ottelua pelattuaan 41 pistettä, kun taas turkulaisvieraiden saldo on 27 ja 39. Näillä tuloksilla joukkueet miehittävät sijoja 7 ja 9 juuri pudotuspeliviivan alapuolella.

Pureeko TPS:n karvaus Ilveksen kumoon?

 Molemmilla joukkueilla on varmasti muistissa TPS:n selvä hallinta Turku Areenalla kaksi viikkoa sitten. Kotijoukkue löi paineita Ilveksen pelaajiin kaikkialla kaukalossa, mikä aiheutti harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä tamperelaisjoukkueelle. Esimerkiksi 2-0-maalissa tamperelaisille tuttu Matias Sointu oli pääarkkitehtinä keskialueen hyvän takakarvauksensa kautta. Hyvin oli Miika Elomo vieraisiinsa tutustunut etukäteen, Ilveksen avauspeli ei ole viime vuosina ollut joukkueen ydinosaamisaluetta.

 Perjantai-illan kysymys kuuluukin, jatkaako turkulaisvalmennus hyväksi kokemallaan tiellä luottaen karvauksen tuovan menestystä myös Tampereella? Vai onko tamperelaisten käskijä, Tuomas Tuokkola, löytänyt keinot TPS:n kärkikarvauksen ohittamiseen. Lisäliike ja –nopeus voisivat aiheuttaa vaikeuksia vierasjoukkueelle ja maalintekopaikkoja Ilvekselle.

Löytyykö maalinteon punainen lanka?

 Kumpaakin perjantai-illan joukkueista on moitittu – ainakin aika ajoin – tehottomuudesta. Onnistunutta useamaalista iltaa on saattanut seurata jääminen kokonaan ilman maaleja. Tehtyjen maalien määrä onkin jäänyt koko kautta ajatellen pieneksi. Kovin kaukana nimittäin ovat molemmat joukkueet Liigan maalinteon kärkijoukkueista (JYP 90 ja HPK 84), sillä Ilves on saanut vastustajan punalampun syttymään 67 kertaa TPS:n vastaavan lukeman ollessa 66. Kotijoukkue Ilves on tosin näyttänyt, että maaliteon joukkue kyllä osaa, sen on saanut kokea viime kierroksille mm. Tappara 1-4- ja HPK 5-2-lukemin. Ilveksen kohdalla maaliteko on jakaantunut tasaisesti niin ketjujen kuin puolustuksenkin kesken. Joukkueen maalipörssistä kannattaa ottaa esille sijoilta kuusi ja seitsemän tulokaskauttaan pelaavat Roope Hintz ja Saku Salmela.

TPS:n kohdalla tavallisin tehtyjen maalien määrä on ollut kolme. Lisäksi joukkueen ottelutuloksista pitää nostaa tilastollisesti mielenkiintoinen kolmen peräkkäisen 3-0-voiton sarja. Joukkueen esityksestä kannattaa huomioida puolustajien rohkea viivapelaaminen, illan joukkueiden viime kohtaamisessakin voittomaali tehtiin siniviivalta maalajana Jakub Nakladal. Joukkueen tasaisuus on Ilveksen tavoin hyvä - ratkaisija voi tulla kaikista ketjuista, johtaahan sen maalipörssiä kolmosketjun Radek Smolanek (11 maalia), kun taas kakkossijaa ovat jakamassa ykkösen Ryan Lasch sekä kakkosen tutkapari Matias Sointu ja Tero Koskiranta.

Seuraa Heitä

Saku Salmela #90 | KalPa

Puolustaja

Liigan tulokkaiden maalipörssin viides, pistepörssin numero kuusi.

Steven Seigo #6 |

Puolustaja

Joukkueensa selkeä ykkönen plus-miinus-tilastossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle