3 - 2
TPS

Jatkaako Ilves kiusaamista?

Perjantaina Tampereella TPS jatkaa kuolemanotteluitaan. Joukkue on toistaiseksi kiinni pudotuspelipaikassa, mutta SaiPa ja Tappara huohottavat takana yhden pisteen päässä. Ilves taas on viime aikoina ollut haastava kiusankappale usealle joukkueelle, joten mielenkiintoa riittää.

Kuntokäyrät

Ilveksen panos pisteiden saamisen suhteen on loppunut aikapäiviä sitten. Tästä huolimatta tai juuri tämän vuoksi joukkue on paineettomana pystynyt viime aikoina haastamaan vastustajiaan ansiokkaasti. Viidestä viimeisestä ottelusta se on ottanut pisteitä kolme kertaa, joka on tämän kevätkauden Ilvekselle erinomainen saavutus.

Tiistaina joukkue kohtasi Tampereella Jokerit. Helsinkiläiset olivat kahteen kertaan kahden maalin johdossa, mutta niin vain loppuhetkien kirillä Ilves venyi aina jatkoajalle, jossa sortui kuitenkin jäähyihin, joiden aikana Jokerit ratkaisi ottelun. Ottelusta mieleen jäi Raimo Helmisen suihkukomennus tämän kritisoitua värikkäin sanakääntein ottelun päätuomari Teemu Salmista.

Turkulaisille ottelusta sen sijaan ei panosta puutu. Joukkue oli jo putoamassa pahasti kyydistä hävittyään kolme ottelua putkeen, mutta tiistaina joukkue onnistui kuin onnistuikin kaatamaan Lukon kovan taistelun jälkeen. Lukko, TPS, SaiPa ja Tappara ovat sarjataulukossa kahden pisteen sisässä ja vain kahdelle näistä on tarjolla otteluita runkosarjan jälkeen.

TPS kohtaa tällä kaudella Ilves-ottelun jälkeen vielä Pelicansin ja Ässät. On siis perin selvää, että TPS:lle ei kelpaa nolla pistettä Tampereelta tai loppurunkosarjassa vaaditaan kovaa venymistä.

Ratkaisun paikat

Ilveksen peli on mennyt parempaan suuntaan. Jokereita vastaan joukkue pyrki liikuttamaan ja hallitsemaan kiekkoa ja ajoittain se toimikin. Eniten korjattavaa on ylivoimapelissä, joka ei tuota tehoja nimeksikään. Viidellä viittä vastaan joukkueella ei ole ollut juurikaan vaikeuksia pysyä muiden mukana ja oikeastaan Ilves on kyennyt tasakentällisin jopa hallitsemaan useita otteluita.


Joni Ortio on saanut urakoida TPS-maalilla.

Tamperelaisten tavaramerkiksi kotikaukalossa ovat nousemassa kolmansien erien ja varsinkin aivan loppuhetkien nousut. Kaksi viikkoa sitten joukkue katkaisi tappioputkensa nousemalla puolentoista minuutin sisään Bluesia vastaan tasoihin kahden maalin takaa ja voittomaalikilpailun kautta voittoon. JYPiä vastaan kiri jäi yhden maalin päähän, mutta Jokereita vastaan joukkue nousi jälleen kahden maalin takaa jatkoajalle viimeisen minuutin tasoitusmaalilla.

Myös TPS nousi viimeiseen voittoonsa kirin viimeisen erän kirin avulla. Michal Birnerin ja Marko Virtalan kolmannen erän osumat toivat turkulaiset rinnalle ja ohi. Pekka Virran ensimmäinen valmennusvuosi TPS:ssä on sujunut vaihtelevasti ja vain lopputulos on sujuva mittari kauden onnistumiselle. Kymmenen joukkoon pääseminen TPS:n materiaalilla olisi varsin hyvä tulos, kun taas heikon kevään takia putoaminen ulos pudotuspeleistä katkera pettymys etenkin kannattajille.

– Liian helpolla menee vieläkin omiin suhteessa tehtyihin maaleihin. Puolustamme niin pitkiä vaihtoja omassa kenttäpäädyssämme, ettei meillä ole enää energiaa lähteä nopeasti. Se syö hyökkäyksen tehoa ja on pois meidän taitopelaajiltamme, Virta kuvaili ongelmakohtia Lukko-ottelun jälkeen.

Ilveksestä täysin poiketen turkulaiset ovat voittamissaan otteluissa onnistuneet useinkin ratkaisemaan ylivoimalla. Ville Vahalahti, Juraj Mikus, Marko Anttila, Tomas Plihal ja Tomas Mojzis ovat kevätkaudella muodostaneet toimivan neljän hyökkääjän ja yhden puolustajan ylivoimakentällisen.

Kokoonpanot

Ilveksen sairastuvalla ei ole enää tungosta. Viime otteluista ovat levänneet kapteeni Martti Järventie yläraajavamman vuoksi, Masi Marjamäki jalkavammansa takia sekä Matias Myttynen, joka joutui jättämään viime viikon JYP-ottelun kesken.

TPS:n poissaololistalla ovat pitkäaikaispotilaat Joni Tuominen, Janne Hauhtonen sekä Miika Huczkowski. Maalivahti Joni Ortio on Suomeen paluunsa jälkeen pelannut jokaisen ottelun, joten on mielenkiintoista nähdä, joko perjantaina olisi tsekkimaalivahti Marek Schwarzin vuoro.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Joonas Rask 2 3 5
2.Matias Sointu 2 1 3
3.Jaakko Pellinen 0 3 3
4.Toni Rajala 1 2 3
5.Henri Tuominen 0 3 3
TPS M S P
1.Ville Vahalahti 3 1 4
2.Tomas Plihal 2 2 4
3.Juraj Mikus 0 3 3
4.Marko Anttila 2 1 3
5.Markus Palmroth 0 2 2

Kommentit

Loukkaantuneet

kh
Kämmenvamma 10.2. Sivussa 6-8 viikkoa.
p
Alaraajavamma
TPS
h
Ylävartalovamma, loppukausi

Tällä kaudella

harjoitusottelut

05.08.2011
Ilves - TPS
1 - 1

runkosarja