Ilves taistelee paikasta kuuden joukkoon

LIIGA / Ennakko
Michael Keränen metsästää pistepörssin voittoa.
Kuva © Jarno Hietanen
Viime lauantain HPK-tappiosta huolimatta Ilveksen suora pudotuspelipaikka on edelleen pitkälti omissa käsissä. Vierailija TPS pelaa puolestaan ihan vain pelaamisen ilosta.

Ilveksen haaveet suorasta pudotuspelipaikasta kokivat kovan kolauksen lauantaina, kun tupsukorvat hävisivät Rinkelinmäellä HPK:lle. Kuudes sija on Ilveksellä kuitenkin edelleen omissa käsissä, sillä rästipelien ansiosta Bluesin ja Jokerien etumatka on vielä otettavissa kiinni.

TPS:n panos tälle kaudelle haihtui tuhkana tuuleen jo aikoja sitten, ja joukkue pelaakin suhteellisen vapautuneesti lähinnä jääkiekon pelaamisen ilosta ja tulevia työsopimuksia ilolla ajatellen.

Ilveksen puolivälieräpaikan esteeksi voi nousta se tosiseikka, että joukkue on ollut kotikaukalossaan tällä kaudella huono. Ilves on sarjan ainoa joukkue, joka on kerännyt vieraskaukaloista enemmän pisteitä kuin kotoaan, ja ainoastaan sarjajumbo KalPa onkin ollut kotikaukalossa tupsukorvia heikompi.

Jos TPS:n pukukopissa pelaajat miettivät lähinnä henkilökohtaisia panoksiaan, on Ilveksenkin puolella yksi herrasmies, joka käy omaa kamppailuaan henkilökohtaisesta maineesta. Michael Keränen on Liigan pistepörssin kärjessä tasapisteissä Ville Vahalahden kanssa, ja jahti kenties Liigan arvostetuimmasta henkilökohtaisesta saavutuksesta kiristyy loppua kohden.

Turkulaisista pirteimmin on viime aikoina esiintynyt Tampereeltakin tutun Niclas Luceniuksen ykkösketju. Entisellä Tappara-tähdellä on helmikuussa pelaamistaan kuudesta ottelusta kasassa seitsemän syöttöpistettä. Myös vasta 17-vuotias Mikko Rantanen on esiintynyt Palloseuran ykkösketjussa edukseen, mutta häntä, kuten edellisessä ottelussa uransa avausmaalin iskenyttä Julius Vähätaloakaan, ei nähdä Hakametsässä, sillä TPS:n nuorisokaarti on samaan aikaan pelaamassa A-nuorten pudotuspelejä.

Ilveksen kokoonpanosta ei tiistaiaamuun mennessä ollut tihkunut lisätietoja. Lauantaina HPK:ta vastaan ykkössentteri Sami Sandell oli jälleen sivussa tuntemattoman syyn vuoksi. Jos Ilves aikoo vielä taistella suorasta pudotuspelipaikasta, on Sandell elintärkeä palanen seuran hyökkäykselle.

Seuraa Heitä

Matias Sointu #67 |

Laitahyökkääjä

Ilves-kasvatin kausi on mennyt enemmän tai vähemmän mollivoittoisesti, mutta tupsukorvia vastaan Sointu on iskenyt tehopisteen jokaisessa pelaamassaan ottelussa.

Tommi Välimaa #72 |

Laitahyökkääjä

30-vuotias hyökkääjä on tehnyt edelliseen 34 otteluun tehot 0+2, mikä oikeutti Ilves-johdon silmissä jatkosopimukseen. Olisiko vaihteeksi maalin aika?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Kai Kantola 4 3 7
2.Michael Keränen 2 3 5
3.Tommi Kivistö 0 3 3
4.Turo Asplund 1 2 3
5.Nicholas Dimitrakos 1 2 3
TPS M S P
1.Niclas Lucenius 0 4 4
2.Tero Koskiranta 2 2 4
3.Mikko Rantanen 2 1 3
4.Steven Seigo 1 2 3
5.Tuomas Suominen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle