Vieläkö paikallisuus jaksaa kiinnostaa?

LIIGA / Ennakko
Ja pystyvätkö tamperelaisjoukkueet saamaan Hakametsän hallin täyteen. Vai onko joukkueiden kannattajat jo kyllästetty paikallispelien ylimäärällä? Näin voi olla, varsinkin, kun edelliset ottelut eivät tasoltaan ole nousseet suurten urheilutapahtumien joukkoon.

Kuntokäyrät

Paikallispelien viehätys siis joutuu torstaina kovaan koetukseen, kun Ilves ja Tappara kohtaavat toisensa ”ties kuinka monennen kerran” kauden aikana. Esimakua suuren yleisön mielenkiinnon hiipumisesta nähtiin tammikuun tasauksessa, kun ensin Ilves sai lehtereille vaivaiset 5193, ja Tappara puolestaan joutui sekin seuraavana iltana tyytymään lukemaan 6232. Kaukana oltiin siis kauden huippulukemista 7600, jotka kirjattiin syksyn paikallistaistoissa.

Kotijoukkue Ilves lähtee taisteluun SM-liigan jumbosijalta. Joukkue on kahlannut sydäntalven läpi niukkojen tappioiden seuratessa toistaan. Näin kävi tiistainakin. Ilves roikkui vierasjoukkueen mukana pitkään, sille tarjottiin nytkin voittoa. Mutta sitten tuli se hetken notkahdus, vastustajalle alivoimamaali. Ja se oli siinä – taas kerran. Karsintapaikka lähestyy hirvittävällä vauhdilla, ”jotain tarttis tehdä”.


Antti Kangasniemi on noussut Ilveksen maalipörssissä neljänneksi.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Tapparan kohdalla tilanne on kovin tamperelainen. Hyvänä päivänä voitetaan kenet vain, mutta sitten huonona hävitään miltei kenelle tahansa. Ja kun nämä hyvät ja huonot päivät tulevat pääsääntöisesti aina perättäisissä peleissä, niin sen perusteella voisi arvata torstaina olevan voiton vuoro. Tapparahan kävi tiistaina häviämässä HPK:lle Rinkelinmäellä lukemin 3-1.

Ratkaisun paikat

Vierasjoukkue Tapparan ongelmat ovat edelleenkin pelirohkeudessa, käsijarrua pidetään päällä. Tiistaina Hämeenlinnassa joukkue lakkasi hyökkäämästä päästyään heti alkuminuuteilla 0-1 -johtoon. Kun siihen lisätään toinen tamperelainen ongelma maalin tekemisen vaikeus, niin ollaankin lähellä sitä perusasiaa, miksi Tampereella ei menestytä. Jos Tappara ei torstaina tuota rohkeutta löydä, niin voi olla, että sitä ei enää kauden aikana löydäkään.

Kotijoukkue Ilves yrittää edelleenkin ratkaista tuota samaista maalin tekemisen ongelmaa. Lisäksi vastustajan maalivahti näyttää olevan illasta toiseen ottelun sankari – näin oli Mika Noronen tiistaina. Kiekkoa kyllä hallitaan, mutta sitä ei saada vastustajan maaliin. Jos pitäisi arvata Ilveksen maalintekijöitä, niin hyvään lopputulokseen pääsee puolustajien nimilistaa tarkkailemalla. Tiistainakin sen ainokaisen tekijäksi merkittiin Jyrki Jokipakka.

Oman painolastinsa torstaille tuo paikallisuuden lisäksi pisteiden saannin merkitys. Kun ollaan lähellä yhtä SM-liigan kolmea pudotuspeliviivoista, niin lisäpaineita ei tarvitse kauaa hakea. Pieni takaisku – tai onnistuminen – saattaa kääntää ottelun hetkessä päälaelleen.

Kokoonpanot

Joukkueiden sairastupien listat lienevät normaalia tammikuun tasoa. Ilveksen listoilla oli keskiviikkona nimet Teemu Kesä, Kai Kantola ja Matias Sointu. Tapparan osalta nimet ovat Juha Leimu, Joonas Liimatainen sekä Tuomas Vänttinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle