Kiekkohuumaa Tampereella: Jääkö paikallispeli olympialaisten jalkoihin?

LIIGA / Ennakko
Löytääkö yleisö perjantaina tiensä Hakametsän lehtereille?
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Yksi olympialaisten kanssa kamppailevista otteluista on kauden viimeinen Hakametsän paikallispeli. Niin Ilves kuin Tappara pelaavat tärkeistä sijoituksista pudotuspelejä varten - tosin eri viivoilla.

Tapparan runkosarjakakkosen asema alkaa varmistua. Nousu tai lasku taulukossa vaatisi täydellisiä romahduksia ja suonenvetoja joko joukkueelta itseltään tai muilta kärkiryhmiltä.

Ilves taas on alkusyksyn sensaatiosuoritusten ja kärkipaika jälkeen pudonnut sinne, minne sen moni ennakoi: villi kortti-kierroksen sijoituskamppailuun. Joukkueen ensimmäisen kierroksen pudotuspelipaikka on jo käytännössä varma, mutta tupsukorvilla on yhä mahdollisuudet sijoittua minne tahansa suoran puolivälieräpaikan ja kymmenennen sijan välillä.

Ilves tarvitsee uusia maalintekijöitä

Tuomas Tuokkolan suojateille pisteet olisivat elintärkeät. Päävalmentajalla on kuitenkin riittänyt murheita kokoonpanon kanssa, sillä loukkaantuneiden pitkältä listalta löytyy muun muassa pisterohmu Michael Keräsen nimi. Sami Sandellia ja tuoretta vahvistusta Niko Dimitrakosia odotetaan takaisin kokoonpanoon lähiaikoina.

Kotiyleisön eteen astuu myös uusvanha vahvistus Miikka Männikkö. Pelicansista Tampereelle palannut Tappara-kasvatti on pelannut aiemminkin Ilveksessä. Männikkö pelasi tupsukorvien riveissä jo joukkueen edellisessä ottelussa Lappeenrannassa. Tuossa ottelussa tamperelaiset hakivat tärkeät pisteet 1-0-voitolla.

Ilveksen maalivahtia Ville Kolppasta on kehuttu vuolaasti läpi kauden, mutta SaiPa-ottelun nollapeli oli jälleen yksi osoitus miehen hurjasta vireestä. Huonosti ei ole tuurannut myöskään Joonas Korpisalo. Ilves-vahtien työtä helpottaa myös toimiva ja uhrautuva puolustus.

Hyökkäyspäässä on ollut vaikeampaa. Keräsen ja Sandellin poissaolot näkyvät etenkin ylivoimalla. Ilves on hakenut energiaa junioreistaan, ja esimerkiksi Juuso Rämö on esiintynyt vakuuttavasti viime otteluissa.

Syttyykö Tappara taistelemaan hiljaisessa hallissa?

Tappara valmistautuu jo pudotuspeleihin. Muutama viikko sitten hankittu KalPan entinen kapteeni Jukka Voutilainen sopeutuu parhaillaan joukkueen pelitapaan, ja onkin loistanut ratkaisemalla kaksi voittomaalikilpailua uudelle joukkueelleen.

Joukkueen viime ottelut ovat olleet dramaattisia. Lauantaina JYP koulutti tamperelaisia latomalla Hakametsän taululle 0-4-lukemat kahteen erään. Päätöserässä Tappara nousi vielä kahden maalin päähän, mutta todellinen kiri nähtiin sarjajohtaja Kärppiä vastaan tiistaina.

Joukkue teki kaksi maalia ilman maalivahtia päätösminuutilla ja nappasi vielä voittomaalikilpailupisteen hämmentyneiltä oululaisilta.

Tappara sai tärkeän palasen kokoonpanoonsa, kun Pekka Jormakka palasi alkukuusta kokoonpanoon loukkaantumisensa jälkeen. Mies on löytänyt hyvän pelituntuman tutun ketjukaverinsa, kultakypärä Olli Palolan seurassa.

Viime peleissä maaleja on iskenyt myös Nick Bailen. Yhdysvaltalaispuolustaja tekee virheitä, mutta saa paljon vastuuta ja on hyvä ylivoimapelaaja.

Toisenkin tamperelaisjoukkueen maalivahdin, Juha Metsolan, otteita on kehuttu tällä kaudella - ja ansaitusti. Viime otteluissa neljää vaille kaikki tämän kauden ottelut pelannut maalivahti on kuitenkin ollut hieman epävarmempi.

Tunnelmaltaan tavallista vaisumman paikallispelin voi kääntää voitokseen kumpi tahansa. Tapparan kokoonpano on vakuuttava, mutta Ilves tarvitsee pisteitä kipeämmin.

Seuraa Heitä

Miikka Männikkö #12 |

Laitahyökkääjä

Männikkö palaa kotiinsa Hakametsään Lahden-keikan jälkeen. Mies on varmasti motivoitunut taistelemaan uuden, mutta tutun joukkueensa riveissä.

Juha Metsola #77 | Kloten

Maalivahti

Kolme päästettyä yhteen erään, neljä päästettyä kahteen erään... Palaako Metsola jälleen tasolleen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Kai Kantola 1 1 2
2.Mikko Kukkonen 1 1 2
3.Martti Järventie 0 1 1
4.Jiri Veistola 0 1 1
5.Eero Savilahti 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle