Kenen tuska helpottaa?

LIIGA / Ennakko
Perinteikkäät tamperelaisjoukkueet ovat tahtomattaan valuneet sarjataulukon tyvipäähän. Tapparassa päädyttiin jo hetkeksi piristäneeseen valmentajanvaihtoon, mutta viime aikoina tahti on alkanut pahasti hiipua. Ilveksen tilanne sarjassa on vielä tukalampi, joten perjantailta vaaditaan voittoa, muuten kärsivällisyys saattaa olla loppu.

Kuntokäyrät

Sarjassa viimeisenä majaileva Ilves katkaisi viime lauantaina kotonaan Lukkoa vastaan seitsemän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Ottelu oli kaikin puolin hyvä ja lupauksia antava, mutta tiistaina Kuopiosta käteen ei jäänyt mitään. Hetkellinen piristys ei lohduta kauaa, mikäli voittoja ja pisteitä ei ala tulla säännöllisesti.

Tappara piristyi selvästi Risto Dufvan astuttua komentoon. Viidestä viimeisestä ottelusta tilillä on kuitenkin vain yksi voitto ja kasa kehnoja otteita, joten tilanne myös Tapparan leirissä alkaa jälleen muodostua kriittiseksi.

Joukkueiden välinen ero sarjassa on viisi pistettä Tapparan hyväksi. Voitto venyttäisi eron jo kahdeksaan pisteeseen ja nostaisi kirvesrinnat takaisin aivan alemman pudotuspeliviivan tuntumaan. Joka tapauksessa kipeimmin voittoja tällä hetkellä sarjassa tarvitsee Ilves, sillä pistetahdin jatkuessa nykymenolla tupsukorvat putoavat lopullisesti muiden kyydistä.


Martti Järventie tuuletti viimeksi joukkueiden kohdatessa, nyt kaivataan johtajuutta.

Ratkaisun paikat

Tapparan pakisto harveni tiistaina äärettömän kapeaksi. Eetu Pöystin taklauksen alle jäänyt Jan Platil menetti hetkeksi tajuntansa ja jätti kaukalon. Tommi Kovanen on tällä viikolla kärsinyt kuumeesta, kun taas Pekka Saravon paluuta odotetaan kuumeisesti. Vielä, kun Aleksi Elorinne on sivussa ja mahtavan syksyn pelannut Tuukka Mäntylä siirtyi Venäjälle, on Dufvalla mietittävää puolustuspään kanssa. Pakistossa nuorukaiset saavatkin nyt paljon vastuuta, muun muassa Otto Räty ja Joonas Liimatainen pelasivat tiistaina valtavat peliminuutit.

Ilveksen viimeisissä kotiotteluissa on ollut selviä viitteitä paremmasta. KalPa oli jo pahasti jyrän alla läjes 60 minuuttia, mutta onnistui ryöstämään 1-0 voiton Tampereelta. Sen sijaan lauantaina Lukko sai maistella tappiota. Esitykset noissa kahdessa ottelussa olivat ylivoimapeliä lukuun ottamatta vakuuttavia. Joka tapauksessa joukkueen ja Juha Pajuojan hiekka tiimalasissa käy koko ajan. Suuri kysymys kuuluu, riittääkö joukkueen kärsivällisyys ja itseluottamus vielä perjantaina voittoon asti?

Kauden avauksessa hullunkurinen ottelu päättyi Ilveksen 8-7 voittoon. Tuosta ottelusta huolimatta perjantaina kohtaa kaksi SM-liigassa vähiten maaleja tehnyttä joukkuetta. Maalinteon tuska on ollut suuri ja paikalliskamppailu voisi jälleen olla monelle paikka avata maalihanoja.

Kokoonpanot

Ilvekseltä tiistaina sivussa olivat alavartalovammasta kärsivä Mark Lee, Lahdessa ottelun kesken jättänyt Vesa Toskala, hyökkääjä Michael Keränen sekä pitkäaikaispotilaat Teemu Kesä ja Joonas Rask.

Tapparan pakistosta poissa tiistaina olivat jo luetellut Elorinne, Saravo, Kovanen ja tuoreena nimenä Platil. Hyökkääjistä syrjässä on Antti Erkinjuntti.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Ville Koistinen 1 3 4
2.Jesse Niinimäki 0 3 3
3.Mark Lee 1 1 2
4.Niko Peltola 1 1 2
5.Toni Rajala 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle