Ilves murisee, mutta Tappara on terästä

LIIGA / Ennakko
Paikalliskamppailu herättää suuria tunteita.
Kuva © Jarno Hietanen
Kelta-vihreä Ilves isännöi perjantaina paikallisottelua Tapparaa vastaan. Kyseessä on kauden toinen paikalliskamppailu ja Hakametsän hallin odotetaan olevan täysi.

Edelliset ottelut

Molemmat tamperelaisjoukkueet hävisivät viime ottelunsa. Ilves kaatui torstai-iltana selvin lukemin Vaasan Sportin jalkoihin.

Tappara pelasi viimeksi keskiviikkona kotonaan KalPaa vastaan. Ottelu päättyi niukkaan KalPa-voittoon.

Kauden edellisen ja toistaiseksi ainoan paikalliskamppailun Tappara voitti vähämaalisesti 2-1. Liiga-kauden avauspelissä Tappara johti 2-0 Aleksi Elorinteen ja Arttu Ilomäen maaleilla, kun Ilveksen Matias Sointu kavensi lukemia.

Ratkaisukohdat

Kirvesrinnat viihtyvät edelleen sarjataulukossa ykkösenä, mutta maajoukkue- ja CHL-paineet saattavat painaa joukkueen jalkoja ja mieltä.

Ilveksellä on vuorossa Hannu Toivosen vahtivuoro. Ketjuruletin Ilves aloitti torstaiseen Sport-kamppailuun, eikä tulos ollut mairitteleva.

Molempien joukkueiden kärsiessä viime peleissään maalinteko-ongelmista, ovat hyökkäyspään liikkeet suuressa roolissa. Syöttöjen on löydettävä omille, jotta vastustaja ei pääse nopeisiin vastahyökkäyksiin ja maalintekopuuhiin.

Alivoima on joukkueilla lähes yhtä hyvää, mutta Tapparan ylivoima on ollut tuloksellisesti tehokkaampaa. Ilves on ottanut huomattavasti enemmän jäähyjä kuin toinen tamperelaisjoukkue, joten rangaistusaition ovien on syytä pysyä kiinni.

Tappara lähtee ennakkosuosikkina illan otteluun, mutta Ilves on ollut aina paha vastustaja sini-oransseille. Paikallispelin tunnelataus voi myös tasoittaa puntteja, ja illalla on syytä odottaa äärimmäisen mielenkiintoista kohtaamista.

Mitä muuta

Suomen ensimmäinen jäähalli, Hakametsän jäähalli, on jo 50-vuotias. 

Ilveksellä on hallin katossa seitsemän jäädytettyä paitaa. Jarmo Wasama (2), Aarne Honkavaara (7), Risto Jalo (13), Lasse Oksanen (14), Jorma Peltonen (16), Jukka Tammi (30) ja Raimo Helminen (41).

Tappara on jäädyttänyt paitoja maltillisemmin, mutta niitäkin löytyy viisi. Kalevi Numminen (2), Pekka Marjamäki (3), Timo Jutila (7), Janne Ojanen (8) ja Timo Susi (10).

Seuraa Heitä

Markku Flinck #61 |

Keskushyökkääjä

Ilveksen tehokkaimmalla pistemiehellä on piste vähemmän kuin mitä Tapparan toisiksi tehokkaimmalla pelaajalla Henrik Haapalalla. Onnistuuko Flinck tänään?

Jani Lajunen #24 | Örebro

Laitahyökkääjä

Lähes 190-senttinen sentteri viihtyy vastustajan maalin edessä, mutta myös blokkaa tehokkaasti siniviivalta lähteviä kuteja.

» Lähetä palautetta toimitukselle