Ilveksellä paikka varastaa pisteet

LIIGA / Ennakko
Sami Sandell lähtee kauteen Ilveksen ykköshyökkääjänä ja kantaa suurta vastuuta joukkueen onnistumisesta hyökkäyspäässä.
Kuva © Timo Savela
Perjantai-illan paikalliskamppailussa kohtaavat jo viisi kilpailullista ottelua pelannut Tappara ja kautensa avaava Ilves. Selkeästi Kärpille keskiviikkona hävinnyt Tappara on hävinnyt peräti neljä viimeistä otteluaan ja Ilves on puolestaan näyttänyt merkkejä orastavasta syyskunnosta.

Kotijoukkue Ilves aloittaa perjantai-iltana kautensa ja saa vastaansa heti kovan mittarin viime kauden liigakakkosen muodossa. Ilves lähtee otteluun selvänä altavastaajana koettuaan kesän aikana kovia menetyksiä erityisesti kärkipelaajien osalta. Vailla mahdollisuuksia joukkue ei kuitenkaan ole Tapparan vasta hakiessa hyvää pelivirettä. Tappara on pelannut Kärpät-ottelun lisäksi neljä CHL:n peliä, joista joukkue on hävinnyt kolme ja voittanut yhden.

Vierasjoukkueena paikalliskamppailuun lähtevän Tapparan esitys ei keskiviikkona Kärppiä vastaan ollut toivoton, mutta joukkue on osoittanut haavoittuvuutensa. Keskiviikkoon nähden Tapparan tulee erityisesti parantaa kurinalaisuutta, sillä yhdeksän kaksiminuuttista yhden pelin aikana tekevät otteluiden voittamisesta äärimmäisen haasteellista.

Ilveksen harjoituskausi on sujunut mukavasti ja joukkueen valmentaja Tuomas Tuokkola on saanut muovata joukkueestaan itsensä näköisen tuoden rinkiin useampia luottopelaajiaan. Ilveksen kannalta onkin mielenkiintoista nähdä, pystyvätkö hyökkäyspäähän hankitut duunaripelaajat Antti Tyrväinen, Joonas Riekkinen ja Tapio Laakso auttamaan Ilvestä myös tehopisteiden muodossa.

Tapparan maalilla Juha Metsola ei pystynyt keskiviikkona pelatussa Kärpät-Tappara-avauksessa pelastamaan Tapparaa tappiolta, mutta maalivahtiesitys oli vähintäänkin lupauksia antava heikommin sujuneen harjoituskauden jälkeen.

Vierasjoukkueen tuore päävalmentaja Jussi Tapola tekee perjantai-iltana liigadebyyttinsä Hakametsässä. Kokemusta on tosin kertynyt runsain mitoin apuvalmentajan paikalta ja siirtymä on ollut luonnollinen Tapparan jatkaessa pitkälti viime kauden menestyssapluunalla. Tapolan taidot ovat kuitenkin puntarissa, kun joukkueen tappiokierre pitäisi katkaista materiaaliltaan selvästi heikompaa Ilvestä vastaan.

Tapparan rikkonainen peli mestarisuosikki Kärppiä vastaan tuskin kertoi kaikkea joukkueen iskukyvystä, mutta perjantaina hyvin levänneellä Ilveksellä on mahdollisuus iskeä ja yllättää ennakkosuosikkina peliin lähtevä Tappara.

Tamperelaisjoukkueiden lähtöasetelmista kauteen voi lukea tarkemmin liigaennakosta.

Seuraa Heitä

Saku Salmela #90 | KalPa

Puolustaja

Liigadebyyttinsä tekevä Saku Salmela on vakuuttanut harjoituspeleissä. Mediassa odotukset on nostettu korkealle ja nähtäväksi jää pystyykö 24-vuotias kiekkoilija vastaamaan huutoon.

Teemu Aalto #38 |

Puolustaja

Viivatykki on osoittanut alkukauden peleissä oivaa laukaisuhalukkuutta ja maalintekovirettä. Tästä viimeisimpänä esimerkkinä Kärppiä vastaan isketty kavennusosuma.

» Lähetä palautetta toimitukselle