Ilves palaa Hakametsään − palaavatko kannattajat?

LIIGA / Ennakko
Ilves tarvitsee kohta kovia otteita voiton saavuttamiseen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat Ilves ja Sport kohtaavat toistamiseen vuorokauden sisään. Tiistaina Sport oli kotonaan parempi. Onko Hakametsässä Ilveksen vuoro voittaa?

Edelliset ottelut

Ilves on hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Viikonlopun jälkimmäisessä pelissä Tapparaa vastaan Ilves johti kahden erän jälkeen, mutta hävisi lopulta jatkoajalla. Valmentajavaihdon jälkeen Ilves on voittanut yhden ottelun, mutta merkittävää helpotusta pelissä ei ole näkynyt.

Sport hävisi molemmat viikonlopun pelinsä JYPiä vastaan, mutta tiistaina kaatui Ilves tuplapelien ensimmäisessä kohtaamisessa Vaasassa.

Ratkaisukohdat

Tiistain ottelu Sportia vastaan ratkesi Marcus Fageruddin ottelurangaistukseen selästä taklaamisesta. Viiden minuutin rangaistuksen aikana Sport iski kaksi maalia, eikä Ilves päässyt enää tasoihin.

Ilveksen vaikeudet korostuvat jatkuvasti maalintekotilanteissa. Ilves sai niin Tapparaa kuin Sportia vastaan luotua painetta ja maalipaikkoja, mutta viimeistely ontuu. Ratkaisuhetkillä Ilves-pelaajat eivät kykene keskittyneeseen suoritukseen, vaan kiekkoa roiskitaan ohi maalin tai maalivahdin syliin.

Sportin lähtökohdat ovat huomattavasti helpommat tiistain voiton myötä. Herpaantumiseen vaasalaisillakaan ei ole varaa. Pudotuspeliviivaan on matkaa vain yksi piste, mutta toisaalta Blues hengittää niskaan viiden pisteen päässä ja yhden pelin vähemmän pelanneena.

Ilves on huonosta runkosarjasijoituksestaan huolimatta Liigan kuudenneksi paras kotijoukkue. Vastaavasti Sport on kuudenneksi heikoin vierasjoukkue. 

Erikoista

Ilves-kannattajat ovat protestoineet seurajohdon toimintaa jäämällä pois kotiotteluista. Vaikeina hetkinä kannustus tulisi todella tarpeeseen. Jatkuuko boikotti vai saapuuko kannattajaryhmä seisomakatsomoon joukkueensa tueksi?

Seuraa Heitä

Eemeli Suomi #10 | Ilves

Laitahyökkääjä

Pienikokoinen taituri on löytänyt paikkansa Ilveksen ykkösketjusta. Potentiaalia olisi nähtyä suurempaankin pistesaaliseen.

Ville Leskinen #12 | KooKoo

Laitahyökkääjä

Nuori laitahyökkääjä pelaa kovalla itseluottamuksella ja on tehnyt hyvät tehot. 19 ottelussa on kertynyt 11 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle