Vahva vierasjoukkue SaiPa haastaa tehottoman Ilveksen

LIIGA / Ennakko
Näistä paikoista Ilveksen olisi saatava kiekko maaliin.
Kuva © Jarno Hietanen
Pudotuspelipaikkaa hamuava Ilves yrittää löytää tehoja hyökkäyspeliinsä. Edelliset viisi vieraspeliään voittanut SaiPa tarjoaa tamperelaisille kovan vastuksen.

Vuoden 2016 ensimmäisessä pelissä kohtaavat Hakametsässä Ilves ja SaiPa. Kotijoukkue on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä ja taistelee pääsystä pudotuspeleihin. SaiPa on mukana kärkikamppailussa sijalla neljä.

Edelliset ottelut

Ilves sai edelliseen Kärpät-otteluun tärkeitä miehiä takaisin kokoonpanoon, ja kultakypärä Markku Flinck onnistui heti maalinteossa puolentoista kuukauden pelaamattomuuden jälkeen. Voitto karkasi kuitenkin Kärpille voittomaalikilpailun jälkeen.

SaiPa pelaa vahvaa vaihetta ja on ollut erityisesti vieraskaukaloissa vakuuttava. Lappeenrantalaiset ovat voittaneet viisi peräkkäistä vierasotteluaan. Pekka Tirkkosen suojatit pelaavat tällä hetkellä suurella itseluottamuksella, ja peli pysyy kasassa koko ottelun.

Ratkaisukohdat

Maalinteko on ollut Ilvekselle vaikeaa jo pitkään. Koko joulukuussa tupsukorvat tekivät vain yhdessä ottelussa enemmän kuin kaksi maalia. Kyseinen ottelu oli myös Ilveksen ainoa voitto joulukuun aikana.

Ilves pelaa pitkästä aikaa lähes ehjällä kokoonpanolla. Henkisen piristysruiskeen lisäksi Flinckin ja Teemu Rautiaisen mukanaolon odotetaan tuovan myös konkreettisia tehoja.

Maalineduspelaaminen on isossa roolissa. SaiPalla on Ilves-hyökkääjiin verrattuna isokokoinen puolustus sekä lisäksi Liigan paras maalintekijä Chad Rau, joka on tehnyt lähes kaikki osumansa maalin edestä.

Erikoista

SaiPan David McIntyre katkaisi tiistaina Raumalla pelatussa ottelussa yli kuukauden kestäneen maalittoman putkensa. Ilveksen Kai Kantola puolestaan on viimeksi onnistunut maalinteossa 24.10.2015.

Seuraa Heitä

Eero Savilahti #22 |

Laitahyökkääjä

Monipuolinen hyökkääjä on loukkaantumisten myötä saanut peliaikaa kärkiketjuista ja hipoo jo piste-ennätystään. On hyvällä luistelullaan tärkeä myös karvauspelissä sekä alivoimalla.

Sami Venäläinen #38 | Fischtown Pinguins

Laitahyökkääjä

Kokenut hyökkääjä on ollut pirteällä pelipäällä kaukalossa. Pelkän joulukuun aikana Venäläinen on tehnyt lähes puolet (3+2=5) kauden tehopisteistään (7+5=12).

» Lähetä palautetta toimitukselle