Jatkuuko SaiPan jouluilotulitus Tampereella?

LIIGA / Ennakko
Ilves-puolustuksesta ratkaisut tälläkin kertaa?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Saako David McIntyren hattutemppu jatkoa torstain tapaan? Nollaako Jussi Markkanen Ilveksen hyökkäykset? Vai kuittaako tamperelaisjoukkue tälläkin kertaa pisteet itselleen lokakuun tavoin?

Tampereen Hakametsän halli on perjantai-illan ainoan Liiga-ottelun näyttämönä, kun Ilves ja SaiPa kohtaavat toisen kerran tällä kaudella toisensa. Lokakuussa Lappeenrannassa pelatussa ottelussa Ilves haki sarjapisteet Tampereelle puhtain 0-3-lukemin, Ilves-voittoon oli päättynyt joukkueiden harjoituskohtaaminenkin ennen kauden alkua.

Täysin oikeaa kuvaa ei noiden lokakuun numeroiden avulla kuitenkaan joukkueiden paremmuudesta saa, SaiPalla kun oli omat hetkensä tolppalaukauksineen ratkaista ottelu ja saada pisteet jäämään kotihallille.

SaiPan tavaramerkkinä oli tuolloin kova luisteluvauhti ja aktiivinen kiinnituleminen. Ilveksen valmentaja, Tuomas Tuokkola, oli omiensa esiintymiseen silloin tyytyväinen, vaikka olisikin kaivannut joukkueeltaan vastustajansa luisteluvoimaa.

Tyytyväisiä tamperelaisten leirissä varmaan oltiin myös joukkueen saatua uuden maalintekijän Liigaan, kun puolustaja Saku Salmela tykitti kiekon vastustajansa maalin ylänurkkaan.

Onko SaiPan kakkonen Tampereellakin ykkönen?

Torstai-illan TPS-kamppailussa onnistujia saatiin SaiPa-leiriin läpi koko kokoonpanon. Kuitenkin tuttuun tyyliin joukkueen voimahahmo oli kakkosketjusta, kun David McIntyre paukutteli puhtaan hattutempun.

Mukavaa tukea tämä 27-vuotias keskushyökkääjä sai laitureiltaan Tommi Jokiselta ja Dave Spinalta. Onko SaiPan kakkonen myös Hakametsän ykkönen, vaikea sanoa ennakkoon, mutta ylivoimalle – ei ainakaan kahden pelaajan – sitä kannata päästää.

Perustelut sille kannattaa lukea torstai-illan pelipöytäkirjoista Lappeenrannasta. Eikä liioin kannata aliarvioida vierasjoukkueen puolustustakaan, sen kahdeksan parhaan pistemiehen joukossa on kolme puolustajaa - heistä parhaana torstaina tehoihin 1+2 yltänyt Sam Lofquist.

Hyvän maalivahdin edessä on mukava pelata!

Tämän väittämän allekirjoittavat varmasti perjantai-illan joukkueista molemmat. Ilves on ollut koko kauden "positiivisen ongelman" edessä, kun Joonas Korpisalo ja Juha Järvenpää ovat muodostaneet joukkueensa menestyksen perustan tähän mennessä.

Viime kierroksilla torjuntavastuuta enemmän saanut Joonas Korpisalo on tilastoissa Liigan kakkostorjuja lukemin 93,55 %, ja hänen viden viimeisimmän ottelun torjuntansa näyttävät sarjaa 30-19-29-30-20.

Tamperelaisten tavoin SaiPa saa kiittää menestyksestään maalivahtiaan. Jussi Markkanen on ollut varmaakin varmempi ja saanut vastustajajoukkueensakin antamaan kehuja otteilleen lappeenrantalaisten maalin edustalla.

Vaikka Markkanen ei tilastoissa aivan tamperelaiskollegoidensa sijoille pääsekään, niin viime kierrosten nollapeli KalPaa vastaan sekä TPS:n torstainen nollaus viimeiselle minuutille asti ovat osoituksena SaiPan ykkösvahdin nykykunnosta. Nähtäväksi perjantaina jää, masentaako Jussi Markkanen myös Ilves-hyökkäyksen torjunnoillaan ja näyttävällä maalineduspelaamisellaan.

Vaikuttaako Liigan sarjaohjelma?

Liigan otteluohjelma heittää perjantaina Tampereella vastakkain joukkueet, joista kotijoukkue Ilves lähtee pelitapahtumiin takanaan miltei viikon lepotauko, kun taas SaiPalla oli torstain tositoimissa vastassaan TPS. Ilves-valmennuksen tärkeänä tehtävänä onkin perjantaina varmistaa, että sen pelaajat ovat hereillä heti ottelun alusta saakka.

SaiPalla tätä pelkoa ei ole, sillä seitsemän tehdyn maalin kolmas erä on varmasti herkisteenä mielessä vielä Hakametsän jäälle luistellessakin. Nähtäväksi sitten jää, painavatko – ja kuinka paljon – torstaiset peliminuutit ja muutaman sadan kilometrin matka Tampereelle SaiPan pelaajien jaloissa.

Seuraa Heitä

Saku Salmela #90 | KalPa

Puolustaja

Ensimmäinen Liiga-maali lokakuussa juuri SaiPaa vastaan. Tällä hetkellä maalisarakkeessa lukema 4.

David McIntyre #7 |

Keskushyökkääjä

Hattutempun edellisenä päivänä tehnyttä pelimiestä kannattaa aina seurata!

» Lähetä palautetta toimitukselle