Pelicansin äijäkiekko rantautuu Hakametsään − onko Ilveksestä vastaamaan kovaan peliin?

LIIGA / Ennakko
Kovaa peliä Hakametsässä.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves ja Pelicans palaavat maajoukkuetauolta tiistaina. Luvassa on fyysistä peliä ja tiukkaa taistelua viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Petri Matikaisen Pelicans luottaa fyysiseen taistelupeliin. Lahtelaisten Dane Byers, Ben Blood ja Janne Ritamäki ovat jäähypörssin kärkikolmikko. Byers on kotijoukkueelle tuttu mies pelattuaan alkukaudesta kuusi ottelua Ilveksessä. Pelicans on myös joukkueena ottanut eniten jäähyjä.

Ilveksen kovan pelin erikoismies Antti Tyrväinen on ollut siirtohuhujen kohteena, ja laitahyökkääjän pelikunnosta ei ole varmuutta. Kovaotteista Pelicansia vastaan Tyrväisen fyysisyydelle olisi käyttöä. Ilves kaipaa kovuuttaa ja vääntövoimaa erityisesti myös Kai Kantolalta ja Markku Flinckiltä.

Jäähyherkkää Pelicansia vastaan Ilveksellä olisi ratkaisumahdollisuus ylivoimalla, mutta tamperelaisten ylivoima ei toistaiseksi ole toiminut odotetusti. Erityisesti puolustaja Blake Kesseliltä odotetaan vahvempaa panosta. Yllättäen Veli-Matti Vittasmäki on Ilveksen tehokkain puolustaja.

Vierasjoukkueen tehot harvoilla harteilla

Pelicansin paras maalintekijä ja pistemies on kokenut puolustaja Juha Leimu. Taitavalta Ilves-kasvatilta voi odottaa kiekon kanssa lähes mitä tahansa. 

Hyökkääjistä Antti Erkinjuntti on löytänyt tehonsa, jotka Tappara-vuosina olivat usein kateissa. Tulokashyökkääjä Sebastian Repo on aloittanut kautensa vahvasti.

Sen sijaan ykkössentteriksi hankitulta Ryan Potulnylta odotetaan enemmän. Yksi tehty maali 20 ottelussa ei ole ulkomaalaispelaajalle hyväksyttävä tehosaldo.

Seuraa Heitä

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Loukkaantuneen Sami Sandellin tilalle hankittu monipuolinen hyökkääjä on takonut Ilveksessä kuusi pistettä yhdeksään otteluun. Tärkeä pelaaja myös kulmaväännöissä ja maalineduspelissä.

Dane Byers #34 | Köln

Vasen laitahyökkääjä

Ilveksessä ei nähty koeajan jälkeen käyttöä. Pelicansin äijäkiekkoon kanadalainen sopii hyvin. Syttyykö Hakametsässä entistä seuraansa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle