Pelicansilla tavoitteena jatkaa voittoputkessa

LIIGA / Ennakko
Pelicans haluaa juhlia maaleja Hakametsässä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Ilves sai edellisessä ottelussaan katkaistua neljän ottelun mittaisen tappioputkensa kukistamalla HPK:n. Pelicans taas liitää kahden ottelun voittoputkessa. Tampereella odotetaan tehoja uudelta tšekkihyökkääjältä Vojtech Polakilta. Lahtelaiset yrittävät löytää riveistään uuden tehomiehen loukkaantuneen Juhani Tyrväisen tilalle.

Ilveksen peliä ovat sotkeneet avainpelaajien loukkaantumiset. Ykkösmaalivahdin ja kolmanneksi parhaan pistemiehen poissaolo näkyy minkä tahansa liigajoukkueen pelissä. Niistä kolmesta pelistä, joissa Joonas Korpisalo pelasi, nappasi Ilves kaksi voittoa.

Korpisalon loukkaannuttua tupsukorvat kärsivät neljä peräkkäistä tappiota ja valuivat sarjataulukon häntäpäähän. Tappiopeleissä joukkue viimeisteli yhteensä vain neljä maalia ja hankkikin hyökkäystään vahvistamaan tšekkihyökkääjä Vojtech Polakin. Toistaiseksi taitava laituri ei ole kahdessa pelaamassaan ottelussa päässyt pisteille, mutta pelaaminen on ollut pirteää.

Tehoja kaivataan enemmän koko miehistöltä, mutta ainakin kiikaritehoilla pelanneiden Alexander Ruutun ja Tommi Kivistön olisi syytä pikku hiljaa onnistua.

Ilveksen kokoonpanoon noussee viime viikolla 19 vuotta täyttänyt hyökkääjä Ville Meskanen, joka on B- ja C-junioreissa takonut hurjia tehoja. Meskasesta tuskin odotetaan ratkaisijaa Ilveksen hyökkäyspään ongelmiin, mutta jonkinlaista herätystä juniorin nosto kokoonpanoon saattaa kokeneemmissa pelureissa aiheuttaa.

Pelicans on vain muutaman pykälän Ilvestä korkeammalla. Kausi alkoi tappioiden sävyttämänä, mutta nyt pussinokat ovat voittaneet kaksi viimeisintä peliään. Erityisesti 5-0-vierasvoitto vakuuttavasti kautensa aloittaneesta SaiPasta nosti Pelicans-pelaajien itseluottamusta.

Jobinpostia lahtelaisille tuli ottelussa Sportia vastaan, kun pirteästi kautensa aloittanut Juhani Tyrväinen sai kiekon kasvoihinsa ja joutuu olemaan sivussa useita viikkoja. Vili Sopaselta odotetaan Pelicans-leirissä enemmän tehoja. Toistaiseksi Sopanen on päässyt otsikoihin vain ensimmäisenä jalkapyyhkäisystä saadun pelikiellon kärsijänä.

Vaikka Ilves saikin tappioputkensa poikki, niin Pelicansin esitys edellisessä vieraspelissään Lappeenrannassa oli vakuuttavampi näyte pelin tasosta. Pelicans lähtee kovalla itseluottamuksella hakemaan jatkoa voittoputkelleen, mutta voitto-ottelun jälkeen Ilves antanee kaikkensa taistelussa pisteistä.

Seuraa Heitä

Vojtech Polak #33 |

Laitahyökkääjä

Uusimmalta hankinnalta odotetaan tehoja. Onko tšekkihyökkääjän harteilla jo liikaa paineita?

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Tämän(kin) piti olla se kausi, kun Sopanen tekee lopullisen läpimurtonsa. Taidot riittävät vaikka kuinka pitkälle, löytyykö tahtoa?

» Lähetä palautetta toimitukselle