Michael Keränen vastaan loput

LIIGA / Ennakko
Ilveksen kärkihyökkääjä on tällä hetkellä suurempi kuin koko muu joukkue.
Kuva © Jarno Hietanen
KalPa pääsee Ilveksen kimppuun viimeistä kertaa runkosarjassa. Pelin ennusmerkit ovat selvät.

Kuopion KalPan otteet paranevat. Päävalmentaja Jari Laukkanen on saanut nuoren joukkueen ryhdistäytymään hyökkäyspäässä, ja muutaman tärkeän voiton jälkeen pudotuspeliviiva lähenee. Sija kaksitoista ei vielä mairittele, mutta taannoiset JYP- ja Jokerit -voitot antavat viitteitä potentiaalista.

Välipäivinä KalPa voitti TPS:n ja sitä ennen hävisi Ilvekselle, joka odottaa vastassa myös tänään perjantaina. Niiralassa ilta oli vieraiden, kun Michael Keränen ja Simon Gysbers nostivat Ilveksen 4-2 -voittoon.

Ilveksen loppusyksy oli karmea. Kahden kuukauden alamäkiluistelu kuitenkin näyttäisi loppuneen joulutauolle. Joukkue lähtee KalPa-otteluun kaksi voittoa alla.

Peli on jälleen keskimääräistä tärkeämpi. Näyttää selvältä, että Ilves ja KalPa vääntävät samoista sijoista koko kevätkauden - voiton lisäksi tarjolla on mahdollisuus tehdä kiusaa kilpailijalle. Varsinkin KalPan pudotuspelisuunnitelmille kolme pistettä olisivat tarpeen.

KalPan maalit Malmössä

Perjantain matsista tulee aaltoileva ja viihdyttävä kokonaisuus. Joukkueet ovat viime aikoina voittaneet usein, mutta joka pelissä on ollut paljon heikkoja jaksoja.

Puolustajat tekevät hasseja tasaisin väliajoin, Simon Gysbers ja Jeff Foss etunenässä.

Otteluiden suvereeni ja tasainen vieminen on ollut vaikeaa niin Ilvekselle kuin KalPalle. Taitotaso kärkipelaajia lukuun ottamatta on rajallinen, ja henkisellä puolella ote annetaan vastustajalle parilla hävityllä kulmapelillä.

Ilveksen hallintajaksot kulminoituvat koko ajan painokkaammin Michael Keräseen. Mies on aina kentällä ollessaan vaarallinen ja tekee vastustajan koosta ja nopeudesta riippumatta hyviä ratkaisuja. Ilves-leirissä moinen säihkyminen on harvinaista herkkua.

Tamperelaisten paras laukoja, syöttäjä ja harhauttaja Keränen sekä samalla koko joukkueen hyökkäyspeli pysähtyy parhaiten passiivisella keskialueen pelillä. Kulmiin ajettuna Ilveksen tulos on surkea, mikä varmasti huomioidaan KalPan videopalaverissa.

KalPan ketjurakenteet ovat kultakypärä Artturi Lehkosen ja Saku Kinnusen U20-kisareissun myötä tavallista ohkaisemmat ja maalintekovoima pienempi. Toista Ilves-veturia Ville Kolppasta vastaan kuopiolaisille ei ole luvassa yhtä kaappia enempää, ellei isäntien puolustus tai Kolppanen itse epäonnistu. Se asettaa paineita KalPan itsensä viisikkopuolustamiselle.

Jos KalPa malttaa lähteä liikkeelle legendaarisella vieraspelitaktiikalla ja panostaa huolelliseen puolustamiseen, se saa ottelun hallintaansa ja etulyöntiaseman pisteisiin. Ilveksen voitto puolestaan on tosiasia, jos kotijoukkue onnistuu hyppäämään pois Keräsen reppuselästä ja luomaan hyökkäyspainetta useammalla ketjulla.

Hyökkääjäpulasta kärsivän KalPan haaste jää kuitenkin näennäiseksi ja niukkamaalinen peli päättyy kotivoittoon noin 2-0.

Seuraa Heitä

Simon Gysbers #67 | Medveščak

Puolustaja

Hyökkäyspäässä tulee tulosta, mutta oikea duuni eli puolustaminen on hukassa. Kun Gysbers on kentällä, jotain tapahtuu.

Kalle Kerman #21 |

Laitahyökkääjä

Junnut ovat poissa, nyt tarvitaan lisää onnistumisia setien toimesta. Toi TPS:ää vastaan ylivoimamaalillaan valoa KalPan erikoistilannesaldoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Michael Keränen 4 2 6
2.Turo Asplund 1 4 5
3.Mikko Kukkonen 2 3 5
4.Kai Kantola 3 2 5
5.Simon Gysbers 2 2 4
KalPa M S P
1.Jukka Voutilainen 3 2 5
2.Joonas Lyytinen 2 1 3
3.Kalle Kerman 2 1 3
4.Juuso Riikola 1 1 2
5.Marko Kauppinen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle