Puhaltaako pohjoinen puhuri lauantaina Tampereella?

LIIGA / Ennakko
Ilves tarvitsee vahtiensa koppeja myös lauantaina
Kuva © Jarno Hietanen
Ja jäätyykö hyvin kauden aloittanut Ilves oululaisten vieraidensa käsittelyssä? Vai jatkuuko Kärppien tuskien taival Hämeenlinnan tapaan tappiolla? Ja pysähtyykö pohjoisen ylpeys Kolppasen koppeihin?

Hakametsän kaukalon täyttää lauantaina kaksi joukkuetta, jotka eivät ole tällä kaudella vielä päässeet kerskumaan maalien tekemisen helppoudella. Joukkueista kumpikaan ei nimittäin ole tehnyt yhdessäkään pelaamassaan ottelussa kolmea maalia enempää, usein maalimäärä on jäänyt tätä paljon vähempään. Esimerkiksi Ilves jäi viimeisessä ottelussaan keskiviikkona yhteen maaliin – tosin se riitti Espoossa Bluesia vastaan voittoon ja täyteen kolmeen pisteeseen Ville Kolppasen yllettyä loistosuoritukseen ja nollapeliin. Muutenkin moni Ilves-kannattaja ei näytä kaipaavan maalijuhlia, pääasia, että pisteitä tuntuu tulevan ”kuin turkin hihasta”.

Jos ovat tamperelaiskannattajat tottuneet aiempien kausien aikana pieniin tehtyjen maalien määrään, niin samaan ei ole yleisö nähnyt tapahtuvan Oulussa. Jotain on selvästi vialla, kun maaleja tuntuu syntyvän vain ylivoimalla, näinhän tapahtui perjantainakin Hämeenlinnassa, jossa tasakentällisin syntyneitä maaleja oli pyöreät nolla kappaletta. Ylivoimatilaston johtoasema ei lohduta, jos pistepussi ei täyty. Kaikkea ei voi laittaa sellaisten avainpelaajien, kuten Juhamatti Aaltosen ja Mikko Lehtosen loukkaantumisen piikkiinkään. Mukavasti kauden aloittanut Ivan Huml kaipaa selvästi seuraa rinnalleen pistepörssiin.

Täyttä keskialueella?

Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola on heti viime kauden ensimmäisistä valmentajakommenteistaan lähtien korostanut keskialueen hallinnan tärkeyttä. Tamperelaisjoukkue onkin siinä onnistunut melko hyvin, eivätkä sen vastustajat juurikaan ole saaneet vauhtipeliään haluamallaan tavalla liikkeelle. Hyvä arvaus on, että lauantainakin kotijoukkue pyrkii estämään Kärppien avauspelin täyttämällä keskialueen tarkasti. Toinen vaihtoehto kotijoukkueella olisi käydä korkealta karvaten vastustajan puolustajiin kiinni, mutta arvausten vaakakuppi kääntynee ”keskialueen herruuden” tavoittelun puoleen.

Erikoistilanteista ratkaisun avaimet?

Lauantai-illan joukkueet ovat miehittäneet erikoispelaamisen tilastojen kärkipaikkoja – tosin Siinä, missä kotijoukkue, Ilves, on tälläkin kaudella viihtynyt kovin tiiviisti jäähyaition penkkiä kuluttamassa, niin vierasjoukkue, Kärpät puolestaan on kunnostautunut ylivoimamaalien tekemisessä.  Oululaisjoukkue on tarvinnut 4,50 minuuttia ylivoimamaalia kohden ja miehittänyt selvästi ylivoimamaalitilaston kärkipaikan.  Perjantainakin joukkueen molemmat maalit tulivat vastustajan jäähyillessä.

Selvää on, että Ilveksen pitää lauantaina pysyä poissa jäähyaitiosta, jos se mielii voiton ja tärkeät pisteet korjata. Yhtä selvää on, että Kärppien pitää löytää kadoksissa ollut maalijyvä, mutta myös löytää se valmentajansa Lauri Marjamäen peräänkuuluttama ”antaa palaa meininki”. Perjantaina tästä nähtiin jo viitteitä mm. ottelun alun hyvässä liikkeessä. Jos Kärpät saa pidettyä saman asenteen läpi koko ottelun, on sen kanssa vaikeuksissa mikä tahansa Liiga-joukkue

 

Seuraa Heitä

Michael Keränen #71 | Bietigheim

Laitahyökkääjä

Kotijoukkueen kultakypärä: 1+4=5

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Vierasjoukkueen kultakypärä: 3+3=6

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Michael Keränen 1 3 4
2.Simon Gysbers 0 3 3
3.Daniel Corso 1 2 3
4.Ville Korhonen 3 0 3
5.Sami Sandell 1 1 2
Kärpät M S P
1.Ivan Huml 2 2 4
2.Lasse Kukkonen 1 2 3
3.Mika Pyörälä 1 2 3
4.Ville Pokka 1 2 3
5.Joonas Donskoi 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle