Maailmanmestarin tutustumisretki

LIIGA / Ennakko
Ilves hakee torstaina kolmatta perättäistä voittoaan Kärpistä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Siipirikkoinen Ilves isännöi runkosarjaa dominoivia Kärppiä ja hakee jo kauden kolmatta voittoaan oululaisista. Samalla maailmanmestari Saku Mäenalanen esiintyy mahdollisen tulevan kotiyleisönsä edessä.

Sarjataulukosta poikkeavasti Ilveksen ja Kärppien kauden aiempia keskinäisiä kamppailuita on hallinnut Ilves. Vieläpä melko suvereeniin sävyyn.

Ilves haki marraskuussa shokeeraavan 5-2-vierasvoiton Oulusta ja oli vahvempi myös aiemmassa kohtaamisessa Hakametsässä 3-1-lukemin. Tupsukorvat hakevatkin joukkueiden kolmannesta kohtaamisesta yhtä monennetta voittoaan.

Sairastuvalla väkeä kuin KOOVEE:n maalilla

Ilves tulee otteluun kahtiajakoisin miettein.

Se on voittanut viimeisestä neljästä ottelustaan kolme ja ainoassa tappio-ottelussaan lauantaina Jokereita vastaan joukkue esitti loistavaa, taistelevaa kiekkoa kotiyleisönsä edessä. Jokereita vastaan loukkaantuneen Michael Keräsen sairasloma tähdentyi vain 1-3 viikon mittaiseksi, joten Ilveksellä on hyvä vire päällä.

Joukkue taistelee ilman Kerästäkin ja esimerkiksi Kai Kantola sekä puolustaja Simon Gysbers ovat nostaneet profiiliaan kiekollisessa pelissä. Tästä huolimatta Ilveksen menestys pohjautuu yhä hyvin pitkälti Ville Kolppaseen, jonka huikeat otteet peittävät Ilves-puolustuksen merkkausvirheitä ja antavat Ilves-hyökkääjille mahdollisuuden ratkaista otteluita.

Keskiviikkoinen puhdas 3-0-voitto Bluesista toi kuitenkin turhaa lisäpostia Ilveksen toimistolle. Atte Pentikäinen, Mikko Kukkonen, Martti Järventie ja Niko Dimitrakos jättivät pelin kesken loukkaantumisten vuoksi.

— Isot pisteet. Olen kyllä tyytyväinen siitä peli-ilmeestä ja pelirytmistä millä pystyttiin pelaamaan. Mitä pitemmälle peli meni, sitä enemmän pystyttiin pelaamaan omilla vahvuuksilla.

— En muista peliä, jossa tippuu neljä pelaajaa kesken kaiken. Se on nyt päällimmäisenä mielessä, että miten saadaan huomiseksi raavittua kasaan tästä lätkäpeli, kommentoi päävalmentaja Tuomas Tuokkola Blues-peliä keskiviikkona.

Matkaako Tampereelle ylimielinen kärppälauma?

Hakametsään saapuvalla vierailijalla on taskussaan viidestä viime pelistään neljä voittoa ja yksi jatkoaikatappio, mutta kun kyseessä on Liigaa dominoiva Kärpät, pelkästä voittosarakkeesta ei voi häkeltyä.

Kärppien tiistainen TPS-tappio kärjisti jo lauantain KalPa-otteluissa syntynyttä mielikuvaa. Kärpät oli Turussa etenkin avauserässä laiska, haluton ja ylimielinen. Tähän ei ole varaa edes sarjan pahnanpohjimmaisia vastaan – saatika sitten taistelevaa Ilvestä vastaan.

Kärpät on tukevassa sarjajohdossa neljä pistettä Tapparaa edellä ja kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Silti loppurunkosarjassa ei ole varaa löysäilyyn, sillä kaasun lisääminen pudotuspeleissä ei tapahdu käden käänteessä.

Toisaalta on todennäköistä, että Kärpät sai vihdoin hakemansa näpäytyksen tappiosta ja päävalmentaja Lauri Marjamäki tuskin suvaitsee montaa heikkoa peliä putkeen. Kärpät on kuitenkin heikkonakin iltana hyvä jääkiekkojoukkue ja sen kone rullaa illasta toiseen tietyllä tasolla.

Ylimääräisenä motivaatiotekijänä toimii myös vastustaja. Kärpät tuskin haluaa säilyttää saldoaan Ilvestä vastaan nykyisen kaltaisena.

Siirtyykö maailmanmestari Ilvekseen?

Nuorten MM-kultaa voittanut Kärpät-hyökkääjä Saku Mäenalanen on ollut viime päivinä kovien siirtohuhujen kohteena. Huhuissa pyörinyt lainapesti veisi Mäenalasen loppukaudeksi juuri Ilvekseen. Hyvä ottelu voi sinetöidä siirron, sillä Ilves kaipaisi kipeästi apua hyökkääjistöönsä kevään pudotuspelitaistoa ajatellen.

- Ei todellakaan ole siirtymässä eikä ole neuvoteltu mistään siirtymisestä, kumosi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kuitenkin siirron mahdollisuuden Jatkoajalle.

Kärppien hankkimat puolustaja Adam Masuhr ja keskushyökkääjä Esa Pirnes eivät vielä torstaina pue Kärpät-paitaa ylleen.

Tomi Karhunen pelasi tiistaina Kärppien maalilla, mutta torstaina kaukalossa nähtäneen kahden huippumaalivahdin taisto, kun Jussi Rynnäs ja Ville Kolppanen ottavat mittaa toisistaan.

Kamppailu on myös viimeinen ennen olympialaisten alkua. Kärppien Lasse Kukkonen, Juhamatti Aaltonen ja päävalmentaja Marjamäki suuntaavat ottelun jälkeen kohti Sotšia.

Seuraa Heitä

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Tinttasi Bluesia vastaan jo kauden 15. maalinsa. Taistelijalla kasassa jo 25 pistettä ja on paikannut hienosti Michael Keräsen aukkoa Ilveksen tulosyksikössä.

Saku Mäenalanen #8 |

Laitahyökkääjä

Isokokoinen voimahyökkääjä ihastutti Ruotsissa nuorten MM-kisoissa maaleillaan. Kärpissä pienemmässä roolissa ja huhut vievätkin lainapestille Ilvekseen. Rokottaako Ilvestä ja vahvistaa tamperelaisten kiinnostusta nuorukaiseen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Kai Kantola 2 2 4
2.Michael Keränen 2 1 3
3.Turo Asplund 0 3 3
4.Eero Savilahti 1 1 2
5.Mikko Kukkonen 1 1 2
Kärpät M S P
1.Ben Maxwell 6 2 8
2.Ville Pokka 0 7 7
3.Julius Junttila 4 1 5
4.Mika Pyörälä 0 3 3
5.Juhamatti Aaltonen 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle