Ilves kynnet terävinä kärppäjahtiin

LIIGA / Ennakko
Kumman puolustuslinja pitää tiistaina?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Kärpät kohtaa viikon sisällä molemmat tamperelaisjoukkueet. Tappara kaatui Oulussa helpon oloisesti. Ilves tarjoaa kotiottelussaan kovemman vastuksen.

Ilves pelasi avausottelussaan Tapparaa vastaan maalintekoa lukuun ottamatta vakuuttavasti. Hämeenlinnassa maalihanatkin aukesivat. Oululaiset saattavat yllättyä Ilves-lauman energisyydestä ja itseluottamuksesta.

Hallitseva mestari Kärpät aloitti kauden kahdella voitolla, mutta tuoreimpana kokemuksena on kotitappio HIFK:ta vastaan. Vaikka Hakametsää ei varsinaisena hornankattilana tunnetakaan, ei vierasjoukkueen silti ole helppo pelata, jos Ilves saa hyvän hurmoksen päälle.

Ilves voitti HPK:n nimenomaan hurmoksella. Kotihallissa voittoon tarvittava tunnetila on helpompi saavuttaa. Yksi taklaus, yksi torjunta, yksi hyvä hyökkäys ja yleisö hurraa. Maalista puhumattakaan.

Kärpät saa ensimmäistä kertaa jalkeille parhaan mahdollisen miehistönsä, kun Patrick Davis ja Mika Pyörälä ovat saaneet joukkueen lääkäriltä peliluvan. Lauri Marjamäellä onkin uutta miettimistä kokoonpanon suhteen. Löytyykö kultakypärää kantavalle Julius Junttilalle enää pelipaikkaa kahdessa ensimmäisessä ketjussa? Kuinka Nicolas Deschampsista kaivetaan tehot esille?

Kärpät lähtee tähän(kin) otteluun ennakkosuosikkina – ja miksei lähtisi. Ilves-miehistön pelaajat, jotka voisivat lähtökohtaisesti mahtua Kärppien kokoonpanoon, lasketaan yhden käden sormilla. Mutta jääkiekossa ottelut edelleen ratkaistaan kaukalossa eikä paperilla, kuten Sport todisti voittamalla mestaruustaisteluun ennakoidun TPS:n.

Seuraa Heitä

Jarkko Näppilä #27 |

Puolustaja

Hyvällä itseluottamuksella pelaava puolustaja osallistuu aktiivisesti hyökkäyksiin ja oli tärkeimpiä pelaajia HPK-voitossa.

Mark Hurtubise #10 |

Hyökkääjä

Hanakasti laukova kanadalaisvahvistus sai maalitilinsä auki. Jatkuuko vire?

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Taitava hyökkääjä on kiekon kanssa alati vaarallinen. Ja osaa tehdä hyväksyttäviä maaleja myös jalalla.

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Maalintekijäksi hankittu jenkkihyökkääjä pelaa kauden avausottelunsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle