Yllättävät kultakypärät kohtaavat Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Tasaista taistelua luvassa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Sarjataulukossa tasapisteissä olevat Ilves ja JYP kohtaavat Hakametsän lauantai-illassa. Toistaiseksi molempien joukkueiden tehoista ovat vastanneet eri miehet kuin alun perin odotettiin.

Ilves on aloittanut kautensa vahvasti, viidestä pelistä on saldona kolme voittoa. Viimeksi keskiviikkona tupsukorvat tylyttivät HPK:ta Aleksi Mustosen johdolla. Mustosen ketjukavereilta Teemu Rautiaiselta ja Antti Tyrväiseltä kaivataan samanlaista esiinmarssia.

Yllättäen Ilveksen paras pistemies on taklauspelistään tunnettu Markku Flinck. Viime kauden paras Ilves-hyökkääjä Sami Sandell on toistaiseksi saalistanut vain yhden syöttöpisteen.

Mielenkiintoinen nimi on HPK:ta vastaan avausmaalinsa iskenyt Eemeli Suomi, joka rikkoi viime kaudella Nuorten SM-liigan piste-ennätyksen.

Hannu Toivonen on torjunut Ilveksen kaikki viisi peliä ja päästänyt vain kahdeksan maalia. Toivosen torjuntoja tarvitaan jatkossakin. Ilveksen hyökkäysmateriaalilla ei pärjätä maalintekokilpailussa kärkijoukkueita vastaan.

Ilves-puolustus on kokonaisuutena hoitanut hommansa moitteettomasti. Isoja minuutteja kiekollisessa roolissa pelaavat Blake Kessel ja Marcus Fagerudd eivät toistaiseksi ole vastanneet odotuksiin. Ilveksen ylivoima onkin Liigan kolmanneksi heikointa.

JYP on pärjännyt ilman Perriniäkin

JYP on Ilveksen kanssa tasapisteissä ja sarjataulukossa yhden pykälän alempana. Hurrikaaniryhmä on povattu tälläkin kaudella Liigan kärkipäähän.

JYP-legenda Eric Perrin jätti valtavan aukon jyväskyläläisten keskushyökkääjäosastoon. Joonas Nättinen ja Anssi Löfman eivät millään pysty ottamaan vastaavaa kiekollista roolia.

Tulosvastuu on Tuomas Pihlmanin ja Jani Tuppuraisen harteilla, jälkimmäisellä on kuitenkin vielä maalitili avaamatta.

Jos on Ilveksen kultakypärä yllättävä, niin on JYPinkin. Mikko Salmio on takonut viidessä pelissä neljä pistettä. Uran piste-ennätys on 7+7 56 ottelussa. Rannelaukaushirmu Markus Nenonen avasi maalitilinsä perjantaina HPK:ta vastaan. Isokokoisen laitahyökkääjän läpimurtoa on odotettu jo pitkään.

JYP on jakanut peliaikaa molemmille maalivahdeilleen. Tuomas Tarkki on kaksikosta pelannut paitsi enemmän myös paremmin. Veini Vehviläinen on kuitenkin lupaava nuori torjuja, joka yrittää haastaa Tarkin tontin ykkösmaalivahtina.

Käyttäjän joinonen kuva

Arvio ottelusta: Juha Oinonen

Ilves pelasi edellisen kerran keskiviikkona ja otti tyylikkään voiton HPK:sta. JYP taas otti suurinumeroisesti turpaan perjantaina, vaikka taisteli pelin jo kertaalleen tasoihin.

Kotijoukkueen parempi henkinen vire ja vierasjoukkueen reissaaminen kääntävät voiton Ilvekselle.

Seuraa Heitä

Antti Tyrväinen #89 | Pelicans

Laitahyökkääjä

JYPiä vastaan on luvassa raskasta vääntöä. Isokokoisen laitahyökkääjän kovuutta tarvitaan.

Nolan Yonkman #43 |

Puolustaja

Jättikokoinen puolustaja on jämäkkä isäntä oman maalin edustalla, mutta voi olla vaikeuksissa pienien ja vikkelien Ilves-hyökkääjien kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle