Viimeinen rutistus ennen taukoa

LIIGA / Ennakko
Ilves ja JYP pelaavat ottelun ennen maaottelutaukoa. Molemmille joukkueille tekee tauko hyvää. Ilves käyttää ajan henkisen lukon avaamiseen. JYPille tauko tekee hyvää fyysisessä mielessä.

60 minuuttia henkiseen lepoon

Mitähän tästä nyt kertoisi? Ilves on alamaissa - ja kunnolla. Tuska on jatkunut jo kuukauden. 1.10. voitto tuli Espoon Bluesista, huonolla pelillä. Silloin Blues oli huono.
Ilveksen peli ailahtelee pelin sisällä liikaa. SaiPa-ottelussa Ilves pääsi tasoihin ja alkoi hyökätä liian innokkaasti. Tämä kostautui ja SaiPa rankaisi. Ilveksen viisikkopeli on ollut sekaisin koko kauden. Se on ensimmäinen asia, mikä pitää valmentaja Räsäsen pistää ojennukseen maajoukkuetauolla.

Tauolla on tekemistä paljon.
- Harjoituksien suhteen tilanne on auki. Valmentajat eivät vielä ole lyöneet lukkoon ohjelmaa. Viikon aikana ei kuitenkaan pysty täysiä ihmeitä tekemään, kertoo ensi viikosta Ilveksen joukkueenjohtaja Mauri Autonen.

- Tunnelma joukkueessa on apea, tietystikin. Yleensä kolmen tappion jälkeen pelaajien leuat putoavat, nyt tehdään jo historiaa voittamattomien otteluiden sarjassa, jatkaa Autonen.

Joukkueessa onnistumiset peleissä ovat jääneet vähään. Kun vastustaja tekee kolmannessa erässä johtomaalin, ei enää uskota itseensä, vaan luovutetaan. Pääkopan sisältä iskee peikko, että " taas varmaan tääkin peli menee suteen".
Henkisellä puolella on lukko, valmentaja Räsäsellä on iso työ edessään. Maajoukkuetauko tulee Ilvekselle hyvään väliin. Marraskuussa pitäisi saada myös voittoja aikaiseski, muuten pudotuspeliviiva karkaa liian kauaksi.

- Marko Luomala sai todennäköisesti Lappeenrannassa aivotärähdyksen. Hän tuskin pelaa lauantaina. Tomi Källarsson on sivussa vuodenvaihteeseen saakka.
Bruce Racinen tilanne on avoin. Hän osallistuu ensi viikon alussa harjoituksiin. Sitten näkee onko vamma parantunut levolla, summaa loukkaantumislistaa Autonen.

Maasta se pienikin ponnistaa

JYP on tasaisessa liigassa kymmenes. Neljänteen sijaan ja pudotuspelien kotietuun on neljä pistettä. Ei todellakaan mikään mahdottomuus.
JYPin peli on ollut vuoristorataa tällä kaudella, tai oikeastaan pitäisi sanoa tälläkin. JYP on parina viime vuotena pelannut syksyllä hyvin ja yllättänyt monet ennakko-odotuksiin nähden. Keväällä joukkueen lento ei ole riittänyt viimeiseen rutistukseen ja pelit ovat loppuneet runkosarjaan.

Lokakuussa JYP pelasi neljä ottelua tappioitta ja sitten se hävisi maalein 9-3 HPK:lle. Toinen ruma tappio tuli Kärpille, kahdeksan maalin erolla. Muuten JYP on pääasiassa hävinnyt pelit yhdellä maalilla. Sarja on tasainen.
JYP on pelannut vierasotteluissa kelvollisesti. Neljä tappiota ja neljä voittoa.
Erikoistilanteissa JYP on tilastojen molemmissa päissä. Ylivoimalla liigan toiseksi huonoin, alivoimalla liigan keskikastia. Vierasotteluiden alivoimatehokkuus on liigan toiseksi parasta.

JYPin budjetti on joka vuosi liigan pienempiä, silti se saa koottua joukkueen joka vuosi. Joukkueen, joka taistelee joukkueena ja pelaa mainiosti. Mutta se lopullinen askel jää puuttumaan usein. JYPin juniorityö on loistavaa, ja joka vuosi uusia nimiä nousee liigajoukkueeseen.
Tänä vuonna ja osin viime vuonna on valokeilaan noussut Tuomas Pihlman. Hän on ehkä yksi suurimmista helmistä pitkään aikaan, joka on tullut JYPin juniorimyllystä.
Muita seurattavia nimiä ovat mm. Jyri Marttinen ja Tuomas Mikkonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle