Jyväskylän tehokkaat hyökkääjät metsästävät Ilveksen päänahkaa

LIIGA / Ennakko
Pisteistä taistellaan ankarasti.
Kuva © Jarno Hietanen
Runkosarjan viimeinen rypistys alkaa. Kotijoukkue Ilves kamppailee vimmatusti pudotuspelipaikasta. JYP on jatkopaikkansa jo varmistanut, mutta mahdollisuudet runkosarjan voittoon ovat vielä olemassa.

JYP on ollut Ilvekselle vaikea vastus tällä kaudella. Neljästä keskinäisestä kohtaamisesta jyväskyläläiset ovat voittaneet kolme maalierolla 15-5. 

Molemmilla joukkueilla on runkosarjan loppumetreille vielä kovat panokset. JYP on 11 pisteen päässä Liigaa johtavasta Kärpistä, kun runkosarjaa on pelaamatta 13 ottelua. Ilves taas yrittää pysyä kymmenen parhaan joukossa.

Viimekeväinen pudotuspelipaikan töpeksiminen on varmasti kirkkaana päävalmentaja Tuomas Tuokkolan, monien pelaajien ja erityisesti Ilveksen kannattajien mielessä. Merkit katastrofin uusiutumiseen ovat uhkaavasti ilmassa. Keskiviikkoillan ottelu kärkipaikkaa tavoittelevaa JYPiä vastaan on näytönpaikka koko Ilves-miehistölle.

Helppoa urakkaa ei kuitenkaan ole luvassa. Ilveksen kimppuun hyökkäävät pistepörssin kaksi tehokkainta hyökkääjää, Eric Perrin ja Jani Tuppurainen, sekä maalipörssin kärkipaikan Eero Elon kanssa jakava Tuomas Pihlman.

Ilves-puolustuksen on oltava valppaana ja varuillaan joka vaihdossa. Kahdessa viimeisimmässä pelissä JYPin viimeistelyssä oli vaikeuksia, mutta hurrikaanipaidat ovat kuitenkin tehneet Liigassa toiseksi eniten maaleja.

Edellä mainittujen lisäksi ainakin nuori hyökkääjä Markus Hännikäinen ja kokenut puolustaja Mikko Luoma ovat osoittaneet vaarallisuutensa hyökkäyspäässä.

Maaottelutauolla tupsukorvatkin hankkivat lisävoimaa hyökkäyspeliinsä. Ilves-paidassa tehokkaimmat kautensa pelannut Jesse Niinimäki palaa Lahden, Venäjän ja Ruotsin kierrokseltaan takaisin Hakametsään. Kokenut sentteri tuo rutkasti lisää taitoa ja juonikkuutta Ilveksen peliin, mutta vain jos Niinimäellä on asenne kohdallaan.

JYPillä on ollut yllättävän paljon ongelmia puolustuspäässä, ja avaussyöttöjä on lipsahtanut vastustajan lapaan. JYP-puolustukselle onkin luvassa hikiset iltamat Ilveksen aggressiivisen karvauksen kanssa. Voittaakseen ottelun Ilveksen on myös pystyttävä lyömään tekopaikoista kiekko maaliin.

Jyväskyläläisten maalilla Tuomas Tarkki pelaa hienoa kautta ja on vaikeasti ohitettava. Kotijoukkueen Joonas Korpisalo on myös pelannut vakuuttavasti ja on joukkueensa tärkeimpiä pelaajia.

Seuraa Heitä

Jesse Niinimäki #10 |

Oikea laitahyökkääjä

Huipputaitava sentteri tekee paluun Ilves-paitaan. Parhaimmillaan todella vaarallinen kiekon kanssa, huonoimmillaan taistelutahdoton surffari.

Juuso Pulli #6 |

Puolustaja

Innokkaasti hyökkäyksiä tukeva puolustaja on vakiinnuttanut paikkansa JYPin pakkikuusikossa, edellisessä ottelussa iski maalin alivoimalla. Pelityyli on riskialtis, mutta onnistuessaan toisaalta tehokas.

» Lähetä palautetta toimitukselle