Ja seuraavaksi on jyväskyläläisten vuoro?

LIIGA / Ennakko
Onko Ilves perjantaina edellisten otteluiden tavoin vastaantulija? Jatkuuko joukkueen tappioputki ja play-off-viivan pakomatka entistä kauemmaksi ? Entä korjaako JYP helpot pisteet tamperelaisilta?

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Ilveksen esityksille ei tahdo enää löytää uusia ilmaisuja. Vaisua, vaisua ja vaisua. Joukkue kahlaa todella murheen alhossa, eikä onnistujia ole helppoa löytää. Väriläiskänä joukkueen synkissä tilastoissa on ainoastaan kahden pisteen voitto reilun viikon takaa Espoosta. Muuten nämä ”korutont’ on kertomaa”-tilastot kertovat kahden viime viikon ajalta tuon Blues-voiton lisäksi kuudesta tappiosta. Näistä otteluista peräti kolmesti tamperelaiset ovat jääneet maaleitta, Pelicansiakin vastaan viime tiistaina joukkue oli peräti 0-5-tappiolla, ennekuin se sai maalihanat kahdesti auki.


Ville Koistinen. Tähän mieheen Ilves luottaa tappioputken katkaisemiseksi.

Jyväskylästä saapuva vieras on päässyt valmentajavaihdoksen jälkeiselle voittojen tielle, SM-liigan kuntopuntarissa joukkue on kärjessä. Viidessä viimeksi pelaamassaan ottelussa se on voittanut kolmesti, viimeksi torstaina Lukko joutui tunnustamaan ”Hurrikaanit” paremmaksieen lukemin 4-0. Tasaisia ovat joukkueen ottelut tosin olleet, sillä noista viidestä mainitusta ottelusta kolme on päättynyt yhden maalin erolla.

Ratkaisun paikat

Ilveksen otteluita ennakoitaessa on useasti mietitty maalinteon sietämätöntä vaikeutta. Ja tämän vaikeuden jatkumista ottelusta toiseen ilman sanottavampia parannuksia. Tähän samaan jääkiekkoilun perusasiaan ratkeaa ottelu Hakametsässä perjantainakin. Jos Ilveksen maalinteko jää Ville Koistisen ja muun puolustuksen varaan, niin voitosta on turha edes uneksia. Tässä tilanteessa joukkue kaipaa rohkeutta – nyt, jos koskaan pitää yksilöiden nousta esiin tekemään ratkaisuja. Muidenkin kuin Ville Koistisen.

JYP on ollut viime vuosina todella vaikea vastustaja Ilvekselle. Voimakas ja isokokoinen joukkue on pitänyt tamperelaiset kurissa niin hyökkäys- kuin puolustusalueella. Joukkueen tyyliin kuuluu pystysuunnan pelaaminen, jossa erittäin nopeasti parilla siirrolla saadaan kiekko omalta alueelta vastustajan päätyyn. Jos joukkue onnistuu tässä myös Ilvestä vastaan, ja lisää siihen voimakkaan vastakarvan, niin tamperelaisjoukkue on enemmän kuin vaikeuksissa. Niitä on odotettavissa varsinkin joukkueen ykkösketjulta Ossi Louhivaara-Juha-Pekka Hytönen-Antti Pihlström, mutta ratkaisijaksi voi nousta kuka tahansa joukkueen kokoonpanosta. Esimerkiksi SaiPa-ottelun vottomaalin tekijä oli nelosketjun Miika Lahti.

Kokoonpanot

Ilveksen sairauslistalla ovat edelleen Joonas Rask ja Teemu Kesä . Niin ikään illan ottelusta lienevät poissa Teemu Huhtala ja Toni Rajala. JYP saanee puolestaan Tampereelle parhaan mahdollisen joukkueen, lukuun ottamatta sairauslistoilla olevaa Tuomas Pihlmania.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Ville Koistinen 4 0 4
2.Ryan Glenn 1 1 2
3.Jyrki Jokipakka 0 1 1
4.Antti Kangasniemi 0 1 1
5.Matias Myttynen 0 1 1
JYP M S P
1.Éric Perrin 2 4 6
2.Harri Pesonen 5 1 6
3.Sami Vatanen 1 4 5
4.Juha-Pekka Hytönen 2 2 4
5.Antti Pihlström 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle