Hurrikaani rantautuu Hakametsään

LIIGA / Ennakko
Tampereen perjantai-illassa nähdään ennakolta varsin epätasainen kamppailu, kun liigan kovakuntoisimpiin joukkueisiin lukeutuva JYP saapuu karsintoja odottelevan Ilveksen vieraaksi.

Kuntokäyrät

Ilveksen pelissä ei ole vuodenvaihteen pirteämmän vaiheen jälkeen juuri muutoksia tapahtunut, ainakaan positiiviseen suuntaan. Sävelet mukailevat edeltäjiään ottelusta toiseen: joukkue yrittää ja taistelee, mutta epäselvä pelitapa, surkea itseluottamus ja kahden edellä mainitun summana syntyvät henkilökohtaiset virheet kääntävät ottelut kerta toisensa jälkeen vastustajan hyväksi.

Tällä hetkellä Ilveksen ainoa tavoite on avata mahdollisimman monta henkistä lukkoa ennen selkäpiitä karmivia karsintaotteluita. Parhaiten henkisen pääoman kartuttaminen onnistuu voittojen avulla, mutta perjantain ottelussa tie voittoon lienee tavallistakin pitempi ja kivisempi.

JYPin taistelu suorasta pudotuspelipaikasta on vaihtunut upeasti sujuneen helmikuun ansiosta kiivaaseen kamppailuun kotiedusta. Jyväskyläläiset hallitsevat tällä hetkellä kolmatta sijaa, mutta huipputasaisessa liigassa eroa seitsemänteen sijaankaan ei ole ennen torstain kierrosta kuin neljä pistettä. Ottelu selkeää liigajumboa vastaan tässä vaiheessa kautta lukeutuu niin koitoksiin, joista vain kolme pistettä on hyväksyttävä tulos.


Uskollisen Ilves-soturi Ville Korhosen ilonaiheet ovat olleet viime aikoina vähissä.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Ilveksen mahdollisuus voittoon lepää jälleen yksilötason onnistujissa. Joukkue ei pelitapansa avulla juurikaan onnistu maalipaikkoja luomaan, vaan ne syntyvät pääosin yksilöiden oivalluksista. Suurimman potentiaalin tällaisiin väläytyksiin omaavat totutusti Jesse Niinimäki ja Toni Rajala.

Tiistain ottelussa Kärppiä vastaan tupsukorvien kompastuskiveksi muodostui epäonnistunut alivoimapelaaminen. Mikäli läpi kauden yskineessä erikoistilannepelaamisessa näkyy merkkejä paremmasta, kohoavat tamperelaisten mahdollisuudet pistepottiin huomattavasti.

JYPistä ei tällä hetkellä juuri heikkoja lenkkejä löydy. Tiistain riemukkaassa Ässät-ryöpytyksessä kultakypärä Eric Perrin kunnostautui kolmen tehopisteen muodossa, ja sairaslomalta palannut Sami Vatanen loisti läpi helmikuun kirkkaammin kuin Sirius. Maalivahtiosastolla JYP on noudattanut hyväksi havaittua vuorottelutaktiikkaa, ja sen mukaisesti perjantaina olisi Joni Myllykosken vuoro. On mielenkiintoista nähdä, rikkooko Jyrki Aho kaavansa antaakseen Riku Heleniukselle tilaisuuden nollata kasvattajaseuransa.

Kokoonpanot

Ilvekseltä uupuu kokoonpanosta nuori puolustaja Niko Peltola, sekä kokeneempi kollegansa Arto Tukio. Masi Marjamäki ei pelannut tiistaina, ja hänen osallistumisensa perjantai-illan huumaan on epävarmaa.

JYPin poissaolijoiden listaa komistaa vain yksi nimi, kolossaalinen tšekkipuolustaja Pavel Skrbek.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Matias Sointu 2 2 4
2.Joonas Rask 1 3 4
3.Toni Rajala 1 2 3
4.Jesse Niinimäki 1 2 3
5.Jyrki Jokipakka 2 1 3
JYP M S P
1.Éric Perrin 3 5 8
2.Sami Vatanen 2 3 5
3.Jani Tuppurainen 2 3 5
4.Kristian Näkyvä 0 5 5
5.Harri Pesonen 3 2 5

» Lähetä palautetta toimitukselle