Jokerit ennakkosuosikkina Hakametsään

LIIGA / Ennakko
Kauden avauskohtaamisessa Ilves jätti tylysti Jokerit nollille maalein 0-4.
Kuva © Matti Korpi
Perjantai-iltana tappioputkensa poikki saanut Ilves saa kotihalliinsa vastaan voittoputkessa lentävän Jokerit. Väsyneillä tupsukorvilla on tekemistä yrittäessään pitää yhden liigan kuumimmista joukkueista kurissa viimeisellä maajoukkuetaukoa edeltävällä kierroksella.

Ilves ja Jokerit hyvästelevät alkusyksyn ottelurupeaman ja lähtevät vuoden ensimmäiselle maajoukkuetauolle kauden toisen keskinäisen ottelun myötä. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran tasan kuukausi sitten Helsingin Areenassa, jossa Ilves oli parempi maalein 0-4.

Joukkueiden suunnat sarjataulukossa ovat päinvastaiset. Vierailijoilla on alla viisi peräkkäistä varsinaisen peliajan voittoa, kun taas kotijoukkueella on viimeisestä viidestä ottelusta vain yksi voitto, se tosin perjantai-illalta Lahdesta.

Kestääkö isäntien kunto?

Ilveksen pelitapa on paljolti liikkeeseen perustavana kuluttava, ja nuorehko joukkue onkin alkanut edellisissä otteluissa osoittaa väsähtämisen merkkejä. Pelicans juoksutti tupsukorvia perjantaina koko rahan edestä, ja kun vastassa on hyvin levännyt Jokerit, voi Ilvekselle tulla tiukka rupeama.

Jokerien peli ei alkukaudesta herättänyt riemunkiljahduksia, ja fanit vaativatkin jo melko kovaan ääneen potkuja päävalmentaja Tomi Lämsälle. Viiden ottelun voittoputki on kuitenkin hiljentänyt kriitikoita.

Nuorisotähdet ratkaisurooleissa

Alkukauden varjojen mailla vaeltanut ykkössentteri Teuvo Teräväinen, on alkanut heräillä: siitä osoituksena tehot 2+8 viidessä edellisessä ottelussa. Myös kultakypärää kantava puolustaja Teemu Eronen on ollut liekeissä. Kolme maalia ja yhtä monta syöttöä viidessä ottelussa on erityisesti puolustajalle kunnioitettava saldo.

Ilveksen vaarallisin ryhmittymä on läpi kauden ollut Turo Asplundin ja Michael Keräsen varaan rakennettu kakkosvitja. Tänä syksynä läpimurtonsa Liigan eturiviin tehnyt Keränen lieneekin jokeripuolustuksen prioriteetti numero yksi, kun Ilves saa pelin hyökkäysalueelle. Mielenkiintoinen nimi on myös jokerilähtöinen puolustaja Tommi Kivistö, joka on tupsukorvien sisäisen tehotilaston kärjessä lukemalla +9 ja on kerännyt viimeisessä kuudessa ottelussa kolme syöttöpistettäkin.

Sairastuvilla ei ole tungosta

Molemmat joukkueet pääsevät lähtemään otteluun lähes parhailla kokoonpanoillaan. Jokerien avainpelaajista sivussa lienevät vain hyökkääjä Riku Hahl ja puolustaja Antti-Jussi Niemi. Ilveksen kokoonpanosta ei pitkäaikaissairaiden lisäksi ole loukkaantumisten vuoksi poissa yhtään pelaajaa.

Jokerit on tehnyt viimeisessä kuudessa ottelussaan jokaisessa tasan neljä maalia. Ilves on puolestaan viiden edellisen ottelunsa aikana saanut kasaan keskimäärin kaksi maalia peliä kohden. Kun Jokerit vielä lähtee otteluun levänneenä, ja muutenkin väsyneeltä vaikuttaneella Ilveksellä on edelliseltä illalta raskas peli alla, voitaneen todeta narripaitojen lähtevän otteluun ennakkosuosikkeina. Ei olisi tosin ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Ilves heittää todennäköisyydet jorpakkoon.

Seuraa Heitä

Janne Lahti #47 |

Laitahyökkääjä

Tehottomuuden kanssa alkukauden paininut Lahti on tehnyt maalin nyt kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Onko ketsuppipullo auennut?

Alexander Ruuttu #82 | Krefeld

Laitahyökkääjä

Ykkösketjusta kolmosketjuun siirretty Ruuttu iski kauden ensimmäisessä kohtaamisessa maalin kasvattajaseuransa verkkoon. Onko ruuti kuivaa myös lauantaina?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Michael Keränen 0 4 4
2.Turo Asplund 3 0 3
3.Mikko Kukkonen 1 1 2
4.Antti Kangasniemi 0 2 2
5.Antti Hölli 1 1 2
Jokerit M S P
1.Teemu Eronen 3 3 6
2.Teuvo Teräväinen 2 4 6
3.Jere Karalahti 0 4 4
4.Nichlas Hardt 2 2 4
5.Janne Lahti 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle