Tasaisten hämäläisten ensimmäinen koitos

LIIGA / Ennakko
Onko tänään luvassa yhtä kovaa taistelua kiekosta?
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Keskiviikon ainoassa liigakamppailussa Ilves saa vieraakseen HPK:n, joka yrittää saalistaa kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Joukkueet ovat parilla viime kaudella taistelleet samoista sijoista, ja myös tämän illan ottelusta on odotettavissa tiukkaa vääntöä pisteistä.

Illan kotijoukkue Ilves on saanut kelpo alun kaudelleen. Tupsukorvat ovat onnistuneet voittamaan neljästä ottelustaan kaksi, joista ensimmäisessä kaatui raskaalla jalalla liikkunut Sport ja toisessa kokonaisvaltaisesti kehno Ässät. Tästä huolimatta Ilves pani hyvin kampoihin kahdelle mestarisuosikille, Tapparalle ja Kärpille. Oulussa käydyssä kamppailussa Ilves oli pelitapahtumiin nähden jopa niskan päällä, mutta maalintekoyritykset olivat järjestäen hampaattomia.

HPK saapuu Tampereelle kolmen pelin tappioputkessa. Pirteän kauden avauksen jälkeen joukkue on vajonnut lievään pelilliseen ahdinkoon. Lauantai-illan KalPa-ottelun kolmas erä tosin osoitti merkkejä paremmasta. Kerhon ponnistelut täytyvät kuitenkin nopeasti konkretisoitua sarjataulukossa, jotta kilpakumppanit eivät karkaa liian kauas.

Ilveksen viisikkopuolustus on ollut pitävää, mistä osoituksena on vain seitsemän päästettyä maalia. Jokaisessa ottelussa maalia vartioinut Hannu Toivonen on hoitanut ruutunsa myös mallikkaasti, lukuun ottamatta pientä nukahdusta Ässiä vastaan.

Tamperelaisten hyökkäyksestä on kuitenkin puuttunut tappamisen meininki. Tähän syynä ovat olleet kehno ylivoimapeli ja yksittäisten pelaajien panos. Kissapedon terävimmistä kulmahampaista Tapio Laakso loukkaantui kauden alussa ja Sami Sandell on esittänyt varsin pehmeitä otteita. Joukkue tarvitsee kipeästi tavallisesti itseluottamusta huokuvaa kapteeniaan, jotta säilyminen sarjan keskikastissa olisi mahdollista.

HPK:n alkukauden suurin ongelma on ollut tasaisuuden löytäminen. Peliesitykset heittelevät liikaa otteluiden sisällä, ja joukkue on ollut liikaa muutaman yksilön varassa. Erinomaisesti kautensa aloittaneiden Sakari Mannisen, Antti Miettisen ja Petteri Nikkilän lisäksi hämeenlinnalaiset tarvitsevat lisää onnistujia, jotta kurssi saataisiin käännettyä paremmaksi.

Jos Ilves pystyy hiljentämään HPK:n syömähampaat ja pysyy poissa jäähyaitiosta, jäävät täydet pisteet todennäköisesti Tampereelle. Vierailijoiden onkin laitettava tupsukorvien toiminut puolustuspeli testiin kovalla liikkeellä ja karvauksella. Kiekonriistoista syntyneiden maalipaikkojen ja mahdollisten jäähyjen kautta Kerho saattaa yllättää hienoisena ennakkosuosikkina iltaan astelevan petolauman.

Myös HPK:lta puuttuu tärkeä sentteri kokoonpanosta, sillä joukkueen kapteeni Riku Hahl on poissa kaukaloista seuraavat kolme viikkoa. Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola ja Matias Sointu jäävät myös sairastelujen takia seuraamaan ottelua kotisohvalle.

 

Seuraa Heitä

Joonas Vihko #20 |

Laitahyökkääjä

Vielä viime kaudella Kerhoa kipparoinut Vihko viilettää tänään vastustajan riveissä. Lupaavasti kautensa aloittanutta laituria sytyttää varmasti illan kamppailu. Näkyykö into tulostaululla vai yliyrittämisenä?

Vojtech Polak #33 |

Laitahyökkääjä

Illan isännän riveistä täksi kaudeksi hankittu tšekkiläispeluri tekee tänään paluun Hakametsään. Parasta pelivirettään etsivä taituri on tunnettu etenkin loistavista oivalluksistaan ylivoimapelissä. Osuvatko syötöt ja laukaukset tänään kohdilleen vanhassa kotihallissa?

Dane Byers #34 | Köln

Vasen laitahyökkääjä

Suoraviivaisesta pelityylistään ja periksiantamattomasta asenteestaan tunnettu kanadalainen debytoi tänään Ilves-paidassa. Luontaiseksi johtajaksi nimitetty laiturisentteri tuo väriä Ilveksen hyökkäykseen, mutta monen kuukauden pelaamattomuus voi vielä näkyä otteissa. Turhautuminen saattaa johtaa jäähyihin, joita Byers on kärsinyt Pohjois-Amerikassa yhteensä lähes 2000 minuutin verran. Miten peli lähtee sujumaan leveämmässä kaukalossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle