Pudotuspelipaikkoja ratkotaan Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Tunteet ovat jo valmiiksi pinnassa tasausviikonlopun toiseen osaotteluun lähdettäessä.
Kuva © Jarno Hietanen
Lauantain Ilves-HPK-ottelusta ei panosta eikä tunnetta puutu. Molemmille joukkueille kyseessä voi olla jopa loppurunkosarjan tärkein kamppailu, ja tunnetasot joukkueilla ovat sen mukaiset. Kun maaleilla torjuvat vielä kaksi Liigan parhaista nuorista vahdeista, on ottelusta odotettavissa erityisen tiukka.

Ilveksen ja HPK:n tasausotteluiden ensimmäinen osa oli niin tasainen kuin jääkiekko-ottelu voi ylipäänsä olla. Kerho vei voiton jatkoajan kolmanneksi viimeisellä sekunnilla. Perjantain isännät olivat kolmessa pisteessä kiinni aina varsinaisen peliajan viimeisen minuutin jälkimmäiselle puoliskolle asti, mutta Ilves kampesi ottelun jatkoajalle Turo Asplundin 22 sekuntia ennen loppua tulleella maalilla.

HPK:lle Ilveksen tasoitusmaali oli katkera isku pudotuspelimahdollisuuksien kannalta. Kolmen pisteen sijaan Kerho otti Ilvestä kiinni vain pisteen, mikä voi runkosarjan viimeisillä kierroksilla osoittautua lopulta ratkaisevaksi. Jos Ilves onnistuu lauantaina niistämään ottelusta kolmen pisteen voiton, voi hämeenlinnalaisten ero pudotuspeliviivaan kasvaa jo kahdeksaan pisteeseen.

Ottelun panoksesta johtuen perjantain pelistä ei tunnetta puuttunut. Jäähyjä ei liiemmin jaettu, mutta torikokouksia ja käsikähmää oli keskivertoliigaottelua enemmän. Lauantain ottelussa erityisesti Kai Kantolan ja Petteri Nikkilän sekä Atte Pentikäisen ja Otto Paajasen keskinäistä pelaamista kannattaa seurata, parivaljakot ehtivät ottaa yhteen pienimuotoisesti jo Hämeenlinnassa. Mikään ihme ei olisi, jos Hakametsän illassa nähtäisiin hanskojakin jään pinnassa.

HPK onnistui pimentämään Michael Keräsen johtaman Ilveksen ykkösketjun perjantaina totaalisesti. Kerholuotsi Pasi Arvonen peluutti Juha Kiilholman kakkosketjua Ilveksen ykköstä vastaan menestyksekkäästi. Se sai Liigan pistepörssin kärjen tuntumassa viihtyvän Keräsen harvinaisesti jopa turhautumaan, ja mies viettikin kolmannen erän lopusta lähes viisi minuuttia vilttiketjussa. Jatkoajallakin Kerästä nähtiin vain pienen hetken verran.

Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola ei suostunut perjantai-iltana ottamaan sen enempää kantaa Keräsen viltittämiseen.

- Vastaan peluutuksesta, ja teimmehän me kuitenkin tasoitusmaalin niillä miehillä, jotka pelasivat.

Ilveksen pirtein koostumus läpi koko ottelun oli vasta toista otteluaan tupsukorvissa pelanneen Aleksi Mustosen johtama kakkosvitja. Avausmaalin lisäksi paikkoja olisi ollut pariin lisämaaliinkin. Mustonen myös puolusti esimerkillisesti: Jos Liigassa tilastoitaisiin blokattuja laukauksia, olisi Mustosen sarakkeessa ollut vähintään viisi merkintää. Ei huonosti hyökkääjältä.

HPK:n kuumimmat hyökkääjät pelaavat kolmosketjussa. Ville Järveläinen oli perjantain vaarallisin hyökkääjä, ja ketjun kaksi muuta osapuolta, Otto Paajanen ja Juha Koivisto, viimeistelivät jatkoajalla Kerhon voitto-osuman. Myös HPK:n ykköspakkipari Craig Schira - Marko Tuulola pelasi mallikkaasti. Erityisesti Schiraa Ilveksen kannattaa varoa: mies on ollut jäällä tällä kaudella jo kahdeksasti HPK:n tehdessä maalin Ilvestä vastaan.

Lauantain otteluun Tuokkola toivoo Hakametsään runsasta osanottoa katsojien puolelta.

- En vastaa Ilveksen enkä Kerhon markkinoinnista, mutta kyllä siellä varmasti yleisöä on. Toivon, että kaikki Ilves-fanit tulisivat paikalle. Ajatellaan nyt vaikka lähihistorian puolesta, niin me tappelemme nyt pudotuspelipaikasta. Viimeiset pari-kolme vuotta Ilves on ollut karsinnoissa, joten ihmiset varmasti huomioivat sen työmäärän, minkä joukkue on nyt tehnyt.

Joukkueet pelannevat lauantaina lähes samoilla kokoonpanoilla, kuin perjantaina Hämeenlinnassakin. HPK:n Juuso Vainion pelikunto ratkeaa vasta ottelun alla.

Seuraa Heitä

Aleksi Mustonen #91 | HC Davos

Keskushyökkääjä

Vasta 18-vuotias jokerikasvatti on ollut molemmissa pelaamissaan Ilves-otteluissa kentän parhaita hyökkääjiä. Pienikokoinen hyökkääjä näkee kentän hyvin, ja tarjoaa ketjukavereilleen jatkuvasti oivallisia syöttöjä.

Marko Tuulola #36 |

Puolustaja

Perjantain syöttöpisteen myötä HPK:n liigataipaleen kaikkien aikojen parhaaksi pistemieheksi noussut Tuulola on edelleen eliittitason puolustaja Liigassa. Miehestä on hyötyä joukkueelleen erityisesti ylivoimalla.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Sami Sandell 2 3 5
2.Ville Korhonen 0 4 4
3.Michael Keränen 0 4 4
4.Jiri Veistola 2 1 3
5.Antti Kangasniemi 1 2 3
HPK M S P
1.Borna Rendulic 2 3 5
2.Craig Schira 1 3 4
3.Tuomas Vänttinen 2 2 4
4.Joonas Vihko 3 1 4
5.Ville Järveläinen 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle