Ilves tavoittelee seuraavaksi Hämeen herruutta

LIIGA / Ennakko
Ilves on viime otteluissaan tottunut juhlimaan.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Lauantaina komean voiton paikallispelistä napannut Ilves saa vieraita Hämeenlinnasta. Tupsukorvat ovat voittaneet tämän kauden molemmat keskinäiset kohtaamiset sekä viisi edellistä liigapeliään. Kumpi johdattaa joukkueensa voittoon, pistepörssin kärkimies HPK:n Jesse Saarinen vai Ilveksen tulikuuma superjunnu Aleksi Mustonen?

Ilveksestä puhuttaessa on käytännössä mahdotonta olla mainitsematta Aleksi Mustosen johtamaa huippuvireistä nuorisoketjua. 19-vuotias sentteri iski viime viikon kolmessa ottelussa tehot 2+3. Juuri täysi-ikäistynyt Roope Hintz pelaa konkarin lailla ja johtaa tulokkaiden pistepörssiä.

Toinen laituri Teemu Rautiainen on Ilveksen kultakypärä ja sivuaa jo yhden kauden piste-ennätystään, vaikka kautta on pelattu vasta kolmasosa. 

HPK on viimeksi napannut kolmen pisteen vierasvoiton yli kuukausi sitten. Hakametsään hämeenlinnalaiset joutuvat todennäköisesti lähtemään ilman ykkössentteriään Marek Viedenskýa, joten Zach Hamill on tuurannut Viedenskyä ykkösketjun keskellä.

Maalinteosta huolimatta kanadalaisvahvistus ei ole yltänyt Viedenskýn tasoiseen kokonaisvaltaiseen sentteripeliin. 

TPS-voitossa HPK:n parasta peliä esittivät nuoret hyökkääjät Heikki Liedes ja Eetu-Ville Arkiomaa, jotka molemmat onnistuivat maalinteossa. Myös nuori maalivahti Juuse Saros on ollut vahvassa vireessä. 

Ilveskään tuskin kaatuu maalivahteihinsa. Viiden ottelun voittoputken aikana tamperelaisten verkkoon on isketty vain seitsemän osumaa.

Erikoistilanteissa joukkueet ovat kutakuinkin tasavahvoja, ja molemmilta löytyy ylivoiman erikoismiehiä sekä vaarallisia yksilöitä. Jesse Saarinen ja Craig Schira ovat vierailijoiden terävimmät syömähampaat. Ilves nojaa Hintzin ketjun lisäksi Vojtech Polakiin ja Sami Sandelliin.

Ennakkoon tiukassa väännössä kotiyleisön kannustus saattaa nousta ratkaisevaksi tekijäksi. Vierasjoukkueen voiton avaimet ovat kärsivällisessä ja tiiviissä viisikkopelissä. Kannattaa myös muistaa, että HPK on tällä kaudella varsin monta kertaa noussut ottelun loppumetreillä tappioasemasta tasoihin.

 

Seuraa Heitä

Antti Tyrväinen #89 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Aggressiivinen laituri on kotiyleisön suosikki ja ärsyttää takuuvarmasti vierailijoita räväkällä pelillään. On myös mainettaan parempi kiekollisena.

Tuomas Vänttinen #91 |

Keskushyökkääjä

Legendaarinen taistelija ja laukausten blokkaaja on osoittanut vaarallisuutensa myös hyökkäyspelissä. Tällä tahdilla rikkoo tuota pikaa piste-ennätyksensä.

» Lähetä palautetta toimitukselle