Ilves ja Kerhon selkäranka törmäyskurssilla

LIIGA / Ennakko
Tarttuvatko kiekot viime kauden malliin, Juuse?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Juuse Saros dominoi viime kaudella niin Liigassa kuin nuorten maajoukkueessa, mutta tämän kauden alku on ollut kovin keskinkertainen. Kriisissä rypevää Ilvestä vastaan HPK:n selkärangaksi povatulla Saroksella on tilaisuus paikkailla itseluottamustaan.

Neljän ottelun tappioputkessa seilaava Ilves on eksyksissä. Torstaina Lukkoa vastaan joukkueen hyökkäyspeli oli avauserän jälkeen olematonta, ja ratkaisijaa kaivataan. Uusi hankinta Vojtech Polak pelasi Liiga-debyytissään kelvollisesti, mutta se ei riitä. Tšekki hankittiin Tampereelle tekemään pisteitä, ja niitä tarvitaan jo lauantaina.

Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola osasi jo Lukko-tappion jälkeen summata, millä eväillä tamperelaiset lähtevät kaatamaan HPK:ta.

− Menemme perjantaina jäälle, ja mietimme, mitä voimme tehdä. Sitten kohti lauantain peliä, ja siellä tapellaan siitä voitosta. Voittoa ei tule kukaan meille tarjoamaan, vaan se on itse otettava.

Jos HPK:n Juuse Saroksen alkukausi on ollut jotain muuta, kuin loistoa, niin vaikeaa on ollut myös Ilveksen maalivahtiosastolla. Joonas Korpisalon loukkaantumisen jälkeen nuori Lassi Yrjölä sai paikkansa, mutta päästi viisi maalia Pelicansia vastaan ja kolme JYPin vieraana.

Tämän jälkeen tilaisuutensa sai Juha Järvenpää, jonka tilillä on kaksi peräkkäistä tappiota. Erityisesti viikko sitten lauantaina pelattu ottelu Ässiä vastaan oli maalivahdilta hakemista - ymmärrettävää pitkän pelitauon jälkeen. Lukko-ottelun maaleista Järvenpäätä ei voi syyttää, mutta Ilveksellä ei myöskään ole nyt selkeää, luotettavaa ykkösvahtia.

Tehoja ja torjuntoja?

Saros ei ole ollut odotetun varma, mutta Kerholla ovat loistaneet toiset miehet. Kahden ensimmäisen ketjun pelaajista Zach Hamill tehoili alkuun, ja sen jälkeen Eero Somervuori - Marek Viedensky - Jesse Saarinen on noussut ykkösnyrkiksi.

Kerhon ulkomaalaisvahvistukset ovat siis onnistuneet, kun taas Ilveksen ainoa ulkomaalainen Polakin lisäksi, Mark Hurtubise, on ollut lähes täysi floppi. Hämäläisjoukkueiden suurin ero on juuri hyökkäyspäässä: Ilveksellä ei lähtökohtaisesti ollut joukkueessaan maalinsylkijöitä, ja viime pelin maalittomuus osoitti, että vähäiset tehot asettavat paineita kaikille.

Kotiedun lisäksi Ilveksen puolella on lepoetu, sillä HPK pelasi vielä perjantai-iltana tasaisen, vasta jatkoerässä päättyneen ottelun KalPaa vastaan. Se mahdollinen ratkaiseva tekijä, Saros, oli kuitenkin tuossa ottelussa lepovuorossa. Tehotonta Ilvestä vastaan nuorukaisella on oiva mahdollisuus nostaa torjuntaprosenttinsa jälleen 90:n paremmalle puolelle.

Mikään selvä suosikki HPK ei Ilveksen kangerteluista huolimatta ole. Tuokkolan ryhmästä löytyy vähän taitoa, mutta paljon taistelutahtoa - eikä HPK ole mikään viimeksi Hakametsästä pisteet hakeneen Lukon kaltainen tähtisikermä.

Seuraa Heitä

Mark Hurtubise #10 |

Hyökkääjä

Hurtubise on erityisesti puolustuspäässä aina hieman pihalla tilanteesta. Onko tästä miehestä todella hyötyä Liiga-tasolla?

Juuse Saros #74 | Nashville

Maalivahti

Kaikki tietävät, että Saros on taitava ja huippulahjakas. Alkukauden otteet ovat kuitenkin osoittaneet, että hänkin on vain ihminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle