Taistelua paikasta kevätauringossa

LIIGA / Ennakko
Pisteet ovat tälläkin kertaa tiukassa lauantaina.
Kuva © Jarno Hietanen
Jatkuuko Michael Keräsen pistetehtailu ja matka kohti pudotuspelejä? Koppaako Ville Kolppanen kiekot ja pisteet kotiin? Vai kääntääkö Niklas Hagman porilaisten suunnan ylöspäin kohti pudotuspelejä?

Lauantaina Hakametsässä pelataan jälleen kerran ”isoista” pisteistä, kun vastakkain asettuu kaksi joukkuetta, jotka molemmat tavoittelevat paikkaa kevään pudotuspeleihin. Kotijoukkue Ilves lähtee kohtaamiseen takanaan perjantainen 4−2-voitto KalPasta Niiralan montussa. Joukkue on saavuttanut 47 pistettä ja sijoituksen yhdeksän, joka antaisi sille jatkossa ”harvinaisena herkkuna” paikan jatko-otteluissa. Aika näyttää, viekö Tuomas Tuokkola joukkueensa heti ensimmäisellä kaudellaan pudotuspeleihin.

Vierasjoukkue Ässät Porista on sijoittunut sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi sijalle, paikalle 13. Sen 34 pelattua ottelua on tuottanut niin ikään 34 pistettä, eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan (HPK) on 11 pistettä. Joukkue ei ole kuitenkaan millään lailla luovuttanut, tiedot Porista kertoivat perjantain TPS-pelin olleen ehdottomasti paras porilaisjoukkueen viime kierrosten esityksistä - tappiosta huolimatta.

Suoraviivainen pelaaminen pisteiden takana lauantaina?

Ässien pelaaminen on ainakin perjantaisen TPS-ottelun perusteella selvästi suoraviivaisempaa kuin ennen taukoa. Nähtäväksi jää, onko näin myös lauantaina Tampereella. Selvää kuitenkin on, että Ilveksen täyttämän keskialueen ylitys ei ole niitä helpoimpia rasteja toteuttaa. Toisaalta myös kotijoukkueelta voisi odottaa nopeampaa ja suoraviivaisemmin maalintekosektorille pyrkivää pelitapaa, joukkueen perisynti kun on ollut kiekon näyttävä hallinta hyökkäysalueella – mutta nurkissa.

Viekö Hagman Ilvestä tälläkin kertaa?

Ässien hyökkäyspeli kulminoituu usein kakkosketjun Niklas HagmanKamil KrepsDragan Umicevic esityksiin. Perjantainakin ketju väläytteli osaamistaan ja oli kahdesti muuttamassa maalilukuja porilaisille edullisempaan suuntaan. Edellisessä kohtaamisessa Ilvestä vastaan varsinkin Niklas Hagman oli tamperelaisille ”myrkkyä” kaksine maaleineen. Eikä tässä kaikki: ratkaisijoita tulee varmasti kakkosen takaakin. Vaikka ykkösketjun Austin Smith ei ole vielä pisteiden teossa onnistunutkaan, niin teksasilainen nopeana laitahyökkääjänä on erinomainen lisä Sami Lähteenmäen ja Mika Niemen rinnalle.

Korjaako Kolppanen jälleen lauantaina tähdet?

Tamperelaisten ykköseksi on kauden aikana noussut ottelusta toiseen Ville Kolppanen. Viimeksi perjantai-iltana Kuopion Niiralassa tamperelaisvahdin kopit varsinkin kolmannessa erässä olivat ottelun selkeitä käännepisteitä. Torjuntalukemat 13+9+12=34 tuottivat paitsi voiton, niin myös ottelun ykköspelaajan tittelin. Kolppanen pitää tiukasti Liigan torjuntatilaston kakkospaikkaa edellään ainoastaan Kärppien Jussi Rynnäs.

Vierasjoukkue Ässien maalivahtipeli ei ole noussut tamperelaiselle tasolle. Perjantainakin Porissa Isomäellä ottelun aloittanut, Liigan nollapeliennätystä pitävä Juuso Riksman vaihdettiin pois. Hyvä arvaus on, että Tampereella Ässien maalilla aloittaa Rasmus Rinne.

Seuraa Heitä

Simon Gysbers #67 | Medveščak

Puolustaja

Varmoja otteita Ilves-puolustuksessa läpi kauden. Perjantainakin joukkueensa ykköspuolustaja Kuopiossa.

Tapio Sammalkangas #74 |

Oikea puolustaja

Ehdottomasti seurannan arvoinen. Perjantaina ensimmäinen peli tähän kauteen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Turo Asplund 1 4 5
2.Michael Keränen 3 2 5
3.Mikko Kukkonen 2 2 4
4.Simon Gysbers 2 2 4
5.Ville Korhonen 1 1 2
Ässät M S P
1.Kamil Kreps 2 1 3
2.Sami Mutanen 1 2 3
3.Niklas Hagman 1 1 2
4.Tuomas Huhtanen 0 2 2
5.Severi Sillanpää 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle