Saako Ässät kyytiä Hakametsässä?

LIIGA / Ennakko
Joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa kauden alla. Onko tässä tiistainkin ottelun kuva?
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Ilves saa Ässät vieraakseen Tampereen tiistai-illassa. Lähtökohdat otteluun ovat kovin erilaiset. Ilveksellä on allaan kaksi mainiota esitystä, kun taas Ässät kyntää ja syvällä.

Ilves on pelannut kaksi Liiga-ottelua tällä kaudella ja hävinnyt Tapparalle 1-2 sekä voittanut Sportin 4-2. Kummassakin ottelussa joukkue on esiintynyt edukseen. Maalivahti Hannu Toivonen on ollut maalillaan hyvä, vaikka osa maaleista olisi voinut ehkä ollakin parempana päivänä otettavissa. Muukin pelaaminen on ollut mallillaan.

Tupsukorvat panosti täksi kaudeksi erityisesti puolustuksensa kasaamiseen. Neljä päästettyä maalia on ollut ihan hyvä tulos kahteen otteluun ja esimerkiksi Veli-Matti Vittasmäki ja Marcus Fagerudd ovat esiintyneet edukseen.

Hyökkäyspääkään ei ole suoriutunut huonosti. Joonas Vihko on joukkueen paras pistemies kahdella pisteellään ja kaiken kaikkiaan yhteensä yhdeksän pelaajaa on päässyt jo pisteille. Pistetili on aukaisematta vielä muun muassa Antti Tyrväiseltä ja Blake Kesseliltä, joten pisteidentekopotentiaalia löytyy kyllä reservistäkin.

Maali olisi kiva ja aikalailla pakollinen

Ässillä ei mene lujaa. Päästettyjä maaleja on yhteensä vain kolme, joka on toiseksi vähiten koko Liigassa. Joukkueen kannalta vain on ikävää, että se ei ole onnistunut tekemään ainoatakaan maalia sen enempää Lukon kuin JYPinkään maaliin kahdessa ensimmäisessä ottelussaan.

Andreas Bernard ja Ari Ahonen keikkuvat maalivahtitilaston kärjessä ja puolustus on toiminut. Se ei kuitenkaan pelkästään riitä.

Eräässä kaudenaluskolumnissa todettiin sarkastisesti, että Ässien joukkueen kokoaminen on onnistunut muuten hyvin, mutta käsien ostaminen on unohtunut kokonaan. Tältä tilanne on vaikuttanutkin alkukierroksilla. Joukkue on laukonut yhteensä 95 kertaa, joten luulisi noilla lukemilla jo jotain syntyvän. Tilanne ei vain ole ollut niin.

Joukkue kaipaisi sairastuvaltaan muun muassa Matti Kuparista, Michael Ryania ja Masi Marjamäkeä, mutta heidän peräänsä voivottelu ei auta. Esimerkiksi ulkomaalaispelaajat Pat Mullane, Jake Hansen ja Josh Gratton voivat katsoa peiliin ja miettiä, ovatko he hintalappunsa arvoisia tällä hetkellä.

Käyttäjän lrunsas kuva

Arvio ottelusta: Leo Runsas

Ilveksellä on mainio paikka jatkaa hyvää virettään tiistaina. Ässät on heikossa jamassa ja Pekka Rautakallion valmennusjohdolla on vitsit vähissä. Jos tamperelaisjoukkue saa pelinsä rullaamaan alusta alkaen, voi porilaisilla olla pitkä ilta edessään. Ässillä on kuitenkin mahdollisuutensa mainioiden maalivahtiensa ansiosta. Haiskahtaa silti parin maalin kotivoitolta.

Seuraa Heitä

Teemu Rautiainen #19 | HPK

Laitahyökkääjä

Pikkuruinen hyökkääjä kantoi viime kaudella pitkään Ilveksen kultakypärää, muttei ole aukaissut pistetiliään vielä tällä kaudella. Rautiaiselta löytyy kyllä taskuistaan vielä runsaasti pisteidentekokykyä.

Jyri Marttinen #58 |

Puolustaja

Marttinen on ollut joukkueensa ahkerin laukoja tähän mennessä. Tulosta ei ole kuitenkaan syntynyt. Vaikkei puolustaja mikään pistelinko yleensä olekaan, jonkun on astuttava pikkuhiljaa esiin porilaispakasta. Se joku voisi yhtä hyvin olla kokenut Marttinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle