Jääkö Ilves Ässien jyrän alle?

LIIGA / Ennakko
Turo Asplundia tarvittaisiin Ilveksen ykkösketjussa.
Kuva © Timo Savela
Löysikö Ilveksen valmennus joukkueensa kadonneen maalijyvän Jyväskylän kotimatkan aikana? Vai siirtyykö tamperelaisten vieraspelien tehottomuus lauantaina kotikaukaloon? Entä jatkaako Ässät perjantain tehoiltaansa, nyt Ilveksen kustannuksella?

 

Hakametsän jäälle luistelee lauantaina kaksi sarjataulukossa eri suuntiin liikkuvaa joukkuetta. Siinä, missä vierasjoukkue Porista porskuttelee voittojen tiellä, niin Ilveksen turkkia tahraa kaksi runsasmaalista vierastappiota. Ässät, aseenaan liike, pelinopeus ja kaksinkamppailu, on jättänyt vastustajiaan jyränsä alle, viimeksi perjantaina Vaasan Sportin, jonka kaatamiseen porilaiset tarvitsivat vajaat kaksi erää. Ilves puolestaan kaatui Jyväskylässä vajaassa erässä, kun JYP Tuomas Pihlman 2+1-tehoin johdatteli tamperelaiset kovin tyypilliselle kotimatkalle nollapistein.

Katosiko Ilveksestä kesän aikana liikaa tehoja?

Vanhan sanonnan mukaan jääkiekko on maalintekopeli. Se lienee tälläkin kaudella pitkälle totta. Maalinteko ei kuitenkaan ole ollut tamperelaisjoukkueen osaamisprofiilissa viime vuosina kaikkein korkeimmalle arvioitu ominaisuus. Maalinteko on ollut "myrkkyä" tamperelaisjoukkueelle, eikä tilannetta varmasti ole helpottanut Michael Keräsen ja Kai Kantolan siirtymiset muille maille. Kahden viimekierroksen perusteella Ilves näyttäisi yhä etsivän joukostaan niitä pelaajia, jotka nousisivat maalintekijöiksi ja voiton arkkitehdeiksi. Eikä tätä ainakaan helpota ykkössentteri Turo Asplundin poissaolo kokoonpanosta.

Porin Ässien kohdalla maalinteko on ollut helpompaa – ainakin, jos tilastoihin on uskomista. Ainoastaan kerran joukkue on jäänyt kahta maalia pienempään saldoon otteluissaan. Eivätkä porilaisjoukkueen tehot makaa pelkästään ykkösketjun Sami LähteenmäkiMika NiemiEero Elo varassa. Perjantainakin Vaasan Sportia vastaan maalintekoon ylsi kolme ketjua, myös nelosketju (Ville Ahlgren Juha Kilholma Niko Ojamäki), jonka osalta perjantainen esitys oli tähän mennessä koko kauden paras.

Maalivahtipelaaminen ratkaisun avaimena

Ilveksen hyvin alkanut alkukausi maalivahtipelaamisen osalta on painunut alamäen suuntaan. Joonas Korpisalon parin ottelun mittainen poissaolo on näkynyt koko joukkueen otteissa. Varsinkin puolustus on esiintynyt kovin epävarmasti. Nuori maalivahti Lassi Yrjölä on joutunut todella kovaan paikkaan, ja vaikka tilastot eivät häntä mairittelekaan, niin muu Ilves-joukkue – erityisesti puolustus - saa katsoa peiliin tappio-otteluita analysoitaessa.

Ässien maalissa Rasmus Rinne on kerännyt kehuja ottelusta toiseen, ja hän pitääkin Liigan torjuntatilaston kakkossijaa hallussaan  lukemin 95,38%. Ilveksestäkin tuttu Juuso Riksman on päässyt avaukseen vain kerran, silloin HIFK oli Ässiä 3-0-lukemin parempi. Rinteen hyvistä otteista huolimatta ei kuitenkaan olisi mitenkään ihmeellistä, jos lauantaina maalin edustalle luistelisi Juuso Riksman.

Seuraa Heitä

Aleksi Mustonen #91 | HC Davos

Keskushyökkääjä

Jatkuuko perjantainen maalinteko myös kotikaukalossa lauantaina?

Mika Niemi #31 |

Keskushyökkääjä

Ässien ykkösketjun tehojen takana lukemin 1+6=7.

» Lähetä palautetta toimitukselle