Tuttu aloituspari

LIIGA / Ennakko
Kuten monta kertaa aiemminkin Hämeenlinnassa kiekkokauden avaavat HPK ja TPS. Avausottelu Tepsiä vastaan on ollut usein myrkkyä isännille, eikä heikosti mennyt harjoituskausi lupaile ilotulitusta torstai-illallekaan.

Kuntokäyrät

Hämeenlinnan Pallokerhon harjoituskausi toi mukanaan enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Kerho voitti kymmenestä harjoitusottelustaan yhden varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla. Vaikka tuloksista ei pidä vetää suuria johtopäätöksiä on meno ollut myös pelillisesti melko tahmeaa.

Tulevan kauden sukeltajajoukkueeksi povattu ritariryhmä on kärsinyt eniten epätasaisuudesta. Ajottain Kerho on pystynyt hallitsemaan peliä koko kentän alueella, mutta nopeasti ote on muuttunut myös sekavaksi roiskimiseksi. Myöskään profiilipelaajien panos ei harjoituskaudella ole ollut riittävän vahvaa kautta ajatellen.

Valmentajanvaihdoksen myötä TPS rypee pelitavallisen muutoksen kourissa. Pekka Virta toi mukanaan kiekkokontrolliin perustuvan pelitavan, jolle harjoituskaudella luotiin tukevaa pohjaa. Muutoksista huolimatta turkulaisryhmä pelasi kelvollisen harjoituskauden. Tahkoamistaan kahdestatoista harjoitusotteluistaan turkulaiset voittivat neljä.

Marko Anttila ja Tomas Plihal ovat olleet turkulaisten terävintä kärkeä harjoituskaudella. Myös Ryan Stone on ollut erittäin vaarallinen iskien maalin edustalta useamman osuman. Maalilla Marek Schwarz päästi European Trophyssa taakseen ainoastaan kuusi osumaa.


Schwarz on aloittanut kautensa mainiosti.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Ratkaisun paikat

Isäntien kannalta oleellisin kysymys on avainpelaajien kunto. Alex Leavittin ja Scott Barneyn yhteispeli on koko ajan paranemaan päin, mutta varsinkin Janne Laakkosen kanssa pelanneilta Marek Zagrapanilta ja Marko Luomalalta sopii odottaa suurempaa vaihdetta silmään. Mikäli Kerhon kaksi kärkiketjua pystyvät parantamaan peliään ja tekemään tulosta voisi se ottaa imuunsa myös alemmat ketjut.

Hämeenlinnalaisten sekavan pelaamisen jatkuessa suureen rooliin nousee maalivahtipelaaminen. Kuten tulevalla kaudella muutenkin myös avausottelussa paljon ratkaistaan tolppien välissä. Vaikeudet puolustuspelaamisessa ovat olleet todellisuutta harjoituskaudella, joten Mika Järvisen tai Mikko Tolvasen nappipeli voisi antaa kenttäpelaajille riittävästi tekohengitystä kolmen pisteen nappaamiseen.

Suurimmat ongelmat TPS:llä ovat olleet vieraskaukalossa, sillä yhtä lukuunottamatta kaikki harjoituskauden tappiot ovat tulleet vieraissa. Virran pelitapa aiheuttaa toisinaan ongelmia avauspelaamiseen, jolloin turkulaisten paketti ei osaa vielä päättää miten avauspelaamista lähdettäisiin tekemään. Tämä on osaltaan tuonut mukanaan puolustajien jäähyjä.

Oman mausteensa avausotteluun tuo se, etteivät joukkueet ole kohdanneet vielä tämän kauden aikana toisiaan. Siksi voittajaa ei kannata julistaa etukäteen, vaikka turkulaiset ennakkosuosikkeina koitokseen lähtevätkin.

Kokoonpanot

TPS:ta puuttunevat kokoonpanosta Miika Huczkowski, Tuomas Suominen ja Marko Virtala. Sen sijaan kasvovamman saanut Ville Vahalahti pelaa avausottelussa.

HPK saanee jalkeille parhaimman miehistönsä, kun myös pitkälle harjoituskauteen poissa ollut Juuso Honka on palannut kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Alex Leavitt 2 1 3
2.Marko Luomala 1 1 2
3.Niko Nieminen 0 2 2
4.Scott Barney 1 1 2
5.Janne Laakkonen 0 1 1
TPS M S P
1.Tomas Mojzis 0 2 2
2.Jarkko Hattunen 0 1 1
3.Joni Tuominen 0 1 1
4.Toni Mäkiaho 0 1 1
5.Michal Birner 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle