Elomon Palloseura kohtaa Arvosen Kerhon

LIIGA / Ennakko
Arvosen pelikirja on koetuksella lauantaina.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
TPS lähtee hakemaan Hämeenlinnasta ensimmäistä vierasvoittoaan uuden valmennusjohdon komennossa, takana on vieraspeli josta tulosta ei vielä tullut. Jesse Saarisen 500. Liigaottelu Raumalla ei mennyt HPK:n suunnitelmien mukaan. Kerholla on lauantaina paikka kiillottaa kilpeään.

TPS jatkoi maaottelutauon jälkeen vieraissa siihen mihin oli ennen taukoa jäänyt. HIFK otti torstaina kotihallissaan 5−3-voiton, mutta ei päässyt ottelussa helpolla.

Turkulaiset olivat vielä viisi minuuttia ennen loppua kiinni pisteessä, tai jopa kolmessa. HIFK onnistui lopulta olemaan TPS:ää tehokkaampi tehokkaamman suunnanmuutospelinsä ansiosta. TPS:llä avaukset olivat toistuvasti hätäisiä ja liian pitkiä.

Vastustajajoukkueen maalivahtien torjunnat kertovat, että TPS pääsee laukomaan ja maalintekopaikoille. Liigan huonointa alivoimaa pelaavan joukkueen kannattaisi kuitenkin koittaa pysyä poissa jäähyaitiosta.

Nuo minuutit ovat tulleet turhan kalliiksi. Lisäksi kun seuraavassa ottelussa vastaan tuleva HPK on pelannut Lukon jälkeen tehokkainta ylivoimaa, jäähyjen merkitys korostuu.

Tämä on varmasti se osa-alue joukkueen tekemisessä, joka on päävalmentaja Miika Elomon ja muun valmennustiimin suurennuslasin alla. Päävalmentaja on kommenttien perusteella tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen, mutta viimeistelyyn pitää saada nyt lisää potkua.

Sarjataulukossa edellä olevilla joukkueilla on pelattuja pelejä sen verran enemmän, että TPS pystyy tehokkaammalla tekemisellä nostamaan sijoitustaan muutaman sijan.

Kerho tarvitsee ykkösketjun pisteputkeen jatkoa

HPK:n johtavalla pistenikkarilla Jesse Saarisella oli juhlaottelu perjantaina. Lukko onnistui katkaisemaan joukkueen pisteputken. Koko ykkösketju on ollut vastuussa pistetehtailussa ja tehotilasto on plussan puolella.

Maaottelutauolta palannut HPK pelasi sarjajohtajan kanssa tasaisen väännön. Juuse Saros teki töitä Raumalla kahden edestä.

Joukkue ei ole yhden pelaajan tai edes ketjun varassa, vaan saavutettu itsevarmuus saa parhaimmillaan koko joukkueen toimimaan. Lauantaina HPK:lla on kuitenkin vastassa joukkue, jolla on näyttöhaluja valmennusta myöten.

Nopea vastustajan tekemiseen reagointi ja siihen vastaaminen on valttikortti, johon Kerhon on luotettava.

Vastustajan ykkösketjun nollanneet, tai ainakin heikkoina hetkinä joukkuetta pystyssä pitäneet ketjut, ovat olleet menestyksen takana HPK:lla.

Lauantaina näiden rintamien on oltava kunnossa. Vaikka pisteputken katkaissut tappio ei ollut terävyydestä tai keskittymisestä kiinni, kannattaa TPS:n kanssa olla lauantaina tarkkana.

Seuraa Heitä

Zach Hamill #29 |

Keskushyökkääjä

Ei ole ollut keskeisessä osassa pisteiden määrissä viimeisissä peleissä, mutta on kuitenkin pitänyt ketjutoverit lämpöisinä. Seuraavaa osumaa odotellessa?

Ryan Lasch #19 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Vastustajan maalille suuntavan pelitavan hyvin hyödyksi käyttävä hyökkääjä. Tehokkuus on kauden mittaan todettu. Miten uuden valmennuksen aikana?

» Lähetä palautetta toimitukselle