HPK:n isähahmo juhlii

LIIGA / Ennakko
Marko Tuulola saavuttaa tiistain ottelussa komean merkkipaalun urallaan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa ottavat tiistaina yhteen HPK ja Tappara. Pallokerho koittaa tamperelaisia vastaan katkaista kolmen pelin pituista tappioputkeaan. Tuli Kerholle voitto tai tappio, joka tapauksessa isäntien puolustajalla Marko Tuulolalla piisaa juhlittavaa.

HPK:n ja Tapparan välinen kamppailu on Pallokerhon puolustajalle ja liigan iäkkäimmälle pelaajalle Marko Tuulolalle uransa 900. liigapeli. 42-vuotias Tuulola on SM-liigan historian kolmas mies, joka kyseiseen merkkipaaluun yltää. Kaksi aiempaa kiekkoilijaa ovat olleet niin ikään puolustajat Jan Latvala ja Erik Hämäläinen.

Itse taistossa oranssipaidat pyrkivät katkaisemaan kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan. HPK mitteli edellisviikolla kolme peliä ja hävisi ne kaikki jatkoajan tai voittolaukauskilpailujen jälkeen.

HPK:n viimeistely tökkinyt

Kerholla oli ongelmia etenkin hyökkäyspelaamisessaan, sillä joukkue viimeisteli kolmessa tappiollisessa tiimellyksessään yhteensä vain neljä osumaa. Pallokerhon hyökkäysarsenaalista löytyy pelaajia, joilta voisi odottaa enemmän tehoja.

Tällaisia ovat täksi kaudeksi Hämeenlinnaan avainrooleihin hankitut Tuomas Santavuori ja Jesse Saarinen. Santavuori ei ole 26 peräkkäiseen peliin viimeistellyt häkin häkkiä, Saarisella vastaava putki on puolestaan sekin jo 12 ottelun pituinen.

Pallokerhon tilanne sarjataulukossa on kiinnostava. HPK on tällä hetkellä taulukon kuudentena ja sikermällä on mahdollisuus saavuttaa itselleen niin kotietu pudotuspeleihin kuin pudota vielä myös säälipudotuspeleihin.

Kotiedun tavoittelussa tiistain peli Tapparaa vastaan on Pallokerholle tärkeä, sillä nimenomaan tamperelaiset ovat runkosarjassa neljäntenä ja viisi pistettä Kerhoa edellä. Voitollaan HPK kaventaisi eron kahteen pisteeseen.

Tappara on toiseksi eniten maaleja viimeistellyt liigaseura

SM-liigan sarjataulukon neljäntenä oleva Tappara saapuu Rinkelinmäelle allaan kaksi peräkkäistä voittoa. Kahdessa aiemmassa taistossaan kirvesrinnat kohtasivat Ilveksen ja TPS:n ja jätti molemmat vastustajansa nollille.

Kummassakin pelissä tamperelaisjoukkueen maalin suulla torjui kiekkoja mainiota kautta pelaava Juha Metsola. Metsola on SM-liigan maalivahtien torjuntaprosentti-tilaston kakkosena lukemallaan 93,08. Maalivahtipeli onkin ollut tamperelaisten vahvuuksia kuluvalla kaudella.

Muita kirvesrintojen hyviä puolia ovat olleet maalinteko ja fyysisyys. Tappara on viimeistellyt liigaseuroista toiseksi eniten häkkejä, heti Oulun Kärppien jälkeen. Tamperelaisseura on myös vahva kaksinkamppailujoukkue ja sikermä pelaa tarkasti omalla kenttäpuoliskollaan ja keskialueella.

Seuraa Heitä

Marko Tuulola #36 |

Puolustaja

Marko Tuulola kiekkoilee uransa 900. SM-liigapelinsä. HPK:n nutussa peli on Tuulolalle 575. ottelu. Tällä kaudella mies on luutinut hämeenlinnalaisten puolustuksessa yhtä vaille jokaisessa kamppailussa ja hoitanut tonttinsa puolustavana puolustajana luotettavasti.

Juha Metsola #77 | Kloten

Maalivahti

Huippukauden pelannut Juha Metsola on pitänyt maalinsa puhtaana jo kahdessa peräkkäisessä pelissä. Jatkuuko sama tahti viimeistelyongelmista kärsivää Kerhoakin vastaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle