Kovan yrityksen Sport Hämeenlinnaan - Valtosella revanssin paikka

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko HPK:n voittokulku Sportin kustannuksella?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Rinkelinmäellä päästään ihmettelemään ensimmäistä kertaa liiganousija Vaasan Sportia. Joukkue saapuu Hämeenlinnaan katkaistuaan pitkän tappioputkensa Espoossa.

HPK:lla on alla kolmen ottelun voittoputki. Keskiviikkona joukkue kaatoi Helsingissä HIFK:n monen vuoden tauon jälkeen. Ottelussa HPK sai lentävän lähdön, kun avauserän puolivälissä taululla oli 2-0−vierasjohto. Apuvalmentaja Vesa Viitakoski toivoo saman jatkuvan myös lauantaina.

"Sportilla on sama tyyli kuin valmentajallaankin oli pelaajana"

− Sportilla on perjantain ottelun jäljiltä varmasti hyvä pelituntuma, pitää olla hereillä alusta asti. Heillä ei ole samanlaisia nimimiehiä kuin esimerkiksi HIFK:lla, mutta joukkueena todella kova, Viitakoski analysoi perjantaina.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtosella on varmasti halu näyttää Hämeenlinnassa. Viime kaudella Valtosen kausi päättyi tylysti Jokereiden peräsimessä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella juuri HPK:ta vastaan.

Vaasalaisten alkukausi on ollut vaikea. 13 ottelussa Sport on napannut ainoastaan kolme voittoa. Joukkue onnistui katkaisemaan Espoossa seitsemän ottelun tappioputkensa. Hämeenlinnaan saapuu Viitakosken mukaan pitkälti valmentajansa näköinen joukkue.

− Tunnen Tomekin hyvin, pelasimme muun muassa samaan aikaan Ilveksessä. Saamme vastaamme todella kovaa yrittävän joukkueen. Joukkueella on sama tyyli kuin valmentajallaankin oli pelaajana.

Kova yrittäminen ja tunnetaso on aiheuttanut alkukaudesta myös sen, että jäähyaition ovi on käynyt. Lauantaina vierailla ei ole siihen varaa, sillä kotijoukkueen ylivoima on ollut sarjan parhaimmistoa.

Sportin erikoistilannepelaaminen on yskähdellyt. Alkukaudesta niin ikään huonoa ylivoimaa pelannut HIFK kuitenkin osoitti keskiviikkona, että HPK:n alivoima on murrettavissa. Myös HPK on yksi eniten jäähyllä istuneista joukkueista.

Tuulola ei pysähdy edes kielimuuriin

Yksi HPK:n alkukauden pirteimmistä ilmestyksistä on ollut seuran nuorten puolustajien esiinmarssia jatkanut Joni Tuulola. Helsingissä nuorukainen pääsi iskemään jälleen maalin hyvän nousunsa päätteeksi.

Hyvät otteet ovat tuoneet myös paikan ykköspakkiparista kanadalaisen Craig Schiran rinnalta. Peli on kulkenut, mutta Tuulola ei tunnustaudu kovaksi kielimieheksi.

− Schiran rinnalla on helppo pelata, vaikka pieni kielimuuri onkin. Parannetaan sitäkin puolta koko ajan, Tuulola hymähtää.

Sport esitteli perjantaina uuden vahvistuksensa Ivan Rachunekin. Tšekki jäi vielä ilman tehopisteitä Bluesia vastaan. Uuden vahvistuksen lisäksi pirteä ranskalaisduo Charles Bertrand ja Damien Fleury aiheuttavat päänvaivaa Viitakoskelle, jonka ottelutraditioihin kuuluu juoksulenkki.

− Ottelupalaverin jälkeen käyn juoksemassa noin tunnin. Siinä saa sellaista omaa aikaa ja käyn vielä vastustajan kokoonpanoa ja meidän peluutusta itsekseni läpi.

Vaasalaiset yöpyivät ja pitävät aamuharjoituksensa Espoossa. Hämeenlinnaan joukkueen mukana matkustavat Blues-ottelusta sivussa olleet puolustaja Joonas Valkonen sekä hyökkääjät Ville Leskinen ja Teemu Tallberg.

Loukkaantumisen takia Sportilta sivussa ovat puolustaja Miko Malkamäki sekä hyökkääjä Samuli Kivimäki. HPK:n sairastuvalla ovat puolustajakaksikko Antti Bruun ja Jyri Niemi sekä hyökkääjä Otto Paajanen. Viitakosken mukaan myös muutamalla muulla pelaajalla on pikkuvammoja ja pelikunto ratkeaa vasta pelipäivän aamuna.

Sportin maalilla Espoossa torjui HPK-kasvatti Hannu Toivonen, joten Ville Hostikka pelannee Hämeenlinnassa. Maalivahtivalmentaja Kari Lehtoselta ei ole herunut tietoa peluutuksesta edes kollegoille.

− "Leke" on ollut taas ihan hiljaa, Viitakoski naurahtaa.

Seuraa Heitä

Joni Tuulola #63 | Tappara

Puolustaja

Vahvoja nousuja kiekottomana siniviivasta esittävä puolustaja pelaa ennakkoluulottomasti. Varman Craig Schiran rinnalla peli kulkee entistä paremmin.

Ivan Rachunek # |

Laitahyökkääjä

Ei vielä tehopisteitä Espoossa. Tšekillä oli mahdollisuus iskeä ensimmäinen liigamaali tyhjään rysään. Kiikaritehoista huolimatta HPK:lla erityistarkkailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle