Tauolta kuolinkamppailuun

LIIGA / Ennakko
Arkeen paluu ei tarjoa Hämeenlinnassa pehmeää laskua, kun HPK ja SaiPa ottavat toisistaan mittaa. Pisteen päässä toisistaan sarjataulukon hännillä majailevilla joukkueilla on oiva mahdollisuus kasvattaa eroa jumbona raahustavaan Ilvekseen.

Kuntokäyrät

Hämeenlinnalaiset pääsivät maaottelutauolle makea voitto takataskussa, kun Kärpät kaatui vieraissa 1-2. Ritarit ovat hävinneet viimeisistä viidestä ottelusta kolme, mutta isäntien otteet ovat olleet huomattavasti alkukautta pirteämpiä jo seitsemän kierroksen ajan.

Myös SaiPa pääsi tauolle voitokkaana, kun se kukisti peräkkäisinä päivinä Tapparan ja Ilveksen. Tapparaa vastaan lappeenrantalaiset hakivat voiton jatkoajalta ja Ilvestä vastaan voittolaukauskilpailusta. Voitot tulivat työteliäälle ryhmälle kreivin aikaan, sillä niitä ennen SaiPa seilasi kolmen ottelun tappioputkessa.


Molemmat joukkueet ovat kiinnostuneita taistelupisteistä.

Ratkaisun paikat

HPK:lla on ollut eniten tekemistä karvauspelaamisensa kanssa, joka saatiin ennen taukoa muutettua järkevämmäksi. Hiukan aktiivisempi ja yksinkertaistettu keskialueen pelaaminen selkeytti hämeenlinnalaisten pakettia ja tasapainotti samalla kokonaisvaltaisesti pelaamista.

SaiPa on pelannut kuluneella kaudella, heikosta sarjasijoituksesta huolimatta, illasta toiseen erittäin hyvällä liikkeellä ja asenteella. Mikäli Kerho ei saa taukoa edeltävää draivia pelaamiseensa, vierailijat ovat vahvoilla. Yleensä isäntien heikko ilme on johtanut karkeisiin virheisiin ja kiekon perässä juoksemiseen.

Heikko pelaaminen on heijastunut rankimmin juuri keskialueen pelaamiseen, josta seuraa helppoja jäähyjä. Varsinkin jäähyaitiota isäntien tulee välttää, sillä lappeenrantalaiset pelaavat tällä hetkellä koko liigan parasta ylivoimaa. SaiPa on tarvinnut alkukaudesta kahdeksan ylivoimaminuuttia yhteen maaliin.

Taitovajetta erinomaisella joukkuepelillä korvaava SaiPa pelaa kurinalaisesti ja on kiusannut isompiaan hankalalla keskialueen pelaamisellaan. Se asettaa HPK:n testiin myös avauspelaamisen osalta.

Kokoonpanot

Kerhon kokoonpano elää edelleen. Pelicansista loppukaudeksi hankittu Kari Sihvonen istutetaan Nico Aaltosen ja Jan-Mikael Juutilaisen ketjuun. Jokereista lainalle hankittu Ville Hämäläinen ei ainakaan toistaiseksi jatka ritarinutussa.

Loukkaantuneiden kirjoissa ovat Janne Laakkonen, Juuso Honka, Jaakko Turtiainen ja Marek Zagrapan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Marko Luomala 2 1 3
2.Mathias Porseland 1 2 3
3.Nico Aaltonen 1 1 2
4.Alex Leavitt 1 1 2
5.Jukka-Pekka Laamanen 0 2 2
SaiPa M S P
1.Jarno Koskiranta 2 2 4
2.Jesse Mankinen 2 1 3
3.Elmeri Kaksonen 2 1 3
4.Ville Koho 0 2 2
5.Anssi Löfman 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle