HPK:lla panokset vähissä – riittääkö peli-iloa?

LIIGA / Ennakko
Jaksavatko HPK:n fanit käydä Rinkelinmäellä yhä nytkin, vaikka runkosarjan loppu on Kerholle miltei täysin panokseton.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Perjantaina Rinkelinmäellä kohtaavat HPK ja SaiPa. Isäntäjoukkue Pallokerholle perjantain ottelu on todennäköisesti kauden viimeisiä.

Hämeenlinnan Pallokerhon kausi on loppusuoralla. Runkosarjassa HPK:lla on pelejä jäljellä vielä yhdeksän kappaleen verran, pudotuspeleihin joukkue ei hyvin todennäköisesti tule yltämään.

HPK on Liigan sarjataulukossa yhdentenätoista ja hämeenlinnalaissikermällä on piste-eroa Liigan kymmenenteen Pelicansiin jo 13 pisteen verran. Mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin alkaa Kerholla olemaankin jo langan ohuet, liki olemattomat.

Perjantaina HPK pelaa kotijäällään SaiPaa vastaan.

Riittääkö Kerholla motivaatiota?

HPK:n kausi alkaa olemaan taputeltu. Iso kysymys ja arvoitus onkin se, millainen HPK runkosarjan viimeisissä otteluissa jäällä nähdään? Kuinka Kerho suhtautuu jäljellä oleviinsa lähes panoksettomiin otteluihinsa? Näkyvätkö kauden viimeisten pelien lähes panoksettomuus HPK:n pelaamisessa ja asennepuolella?

SaiPa-otteluun Kerho saapuu aika huonoista asetelmista. Pallokerho on kärsinyt tappion jo viidessä edellisessä pelissään. Viimeksi Kerho hävisi tämän viikon tiistaina Bluesille Espoossa maalein 2-4. HPK johti ottelua vielä toisen erän jälkeen numeroin 2-1, mutta onnistui hukkaamaan johtonsa pelin päätöserässä.

Viime aikoina valju HPK ei ole onnistunut kehuttavan arvoisesti millään pelin osa-alueella. Pallokerholla on edellissä peleissä ollut vaikeuksia etenkin puolustuspelaamisessaan. HPK on pelannut omassa päässään ajoittain lepsusti. Jokaisessa neljässä edellisessä ottelussa vastustajat ovat tehneet Kerhoa vastaan neljää-viittä maalia.

Mikäli isäntäjoukkueella HPK:lla alkaa olemaan tässä vaiheessa kautta jo panokset vähissä, niin perjantain vierasjoukkueella SaiPalla sitä panosta vielä runkosarjan loppusuorallakin tulee riittämään.

Tällä hetkellä SaiPa on Liigan sarjataulukossa viidentenä ja lappeenrantalaisilla on mahdollisuudet nousta aina niin sarjataulukon kolmannelle sijalle kuin tulla vielä putoamaan suoran pudotuspeliviivan alapuolellekin.

SaiPan kurssi kääntymässä laskuun

Nyt SaiPan tilanne suoran pudotuspelipaikan suhteen on vielä hyvä. Lappeenrantalaisilla ja Liigan seitsemännellä Bluesilla on eroa seitsemän pisteen verran.

SaiPan tilanne Liigan sarjataulukossa saattaa kuitenkin nopeasti muuttua huonommaksikin. Ainakin, jos lappeenrantalaiset jatkavat sillä huonolla kurssillaan, johon ovat viime aikoina ajautuneet.

SaiPa on hävinnyt jo kolme peräkkäistä peliään. Edellisen tappionsa lappeenrantalaissikermä kärsi tämän viikon tiistaina, jolloin SaiPa hävisi kotihallissaan Tampereen Ilvekselle niukalla 0-1- tuloksella.

Keltamustapaitaisten peliesitys Ilvestä vastaan oli varsin heikko, SaiPalla oli ongelmia varsinkin viimeistelynsä kanssa. SaiPa sai pommitettua Ilveksen maalivahdille Ville Kolppaselle peräti 31 torjuntaa, mutta maalinteossa lappeenrantalaiset eivät onnistuneet kertaakaan.

SaiPalla on ollut ennen Ilves-otteluakin ongelmia viimeistelynsä kanssa. Kolmessa edellisessä pelissään SaiPa on saanut aikaiseksi yhteensä vain kolme maalia.

SaiPa on edellissä otteluissaan ollut myös väsyneen oloinen joukkue. Lappeenrantalaiset ovat sortuneet virheisiin ja vääriin ratkaisuihin jäällä. SaiPa on kärsinyt myös lukuisista loukkaantumisista.

Perjantain pelin jälkeen niin HPK:lla kuin SaiPallakin alkaa reilun viikon pituinen olympiatauko.

Seuraa Heitä

Ville Järveläinen #19 |

Laitahyökkääjä

Kauden loput lähes merkityksettömätkin pelit voivat HPK:n nuorisokaartin edustajille olla vielä tärkeitä. Pelaaminen kehittää kuitenkin aina. Yksi tällainen Kerhon nuori kiekkoilija on 20-vuotias Ville Järveläinen.

Ville Hämäläinen #27 |

Keskushyökkääjä

HPK:n hopeajoukkueeseen kaudella 2009-2010 kuulunut Ville Hämäläinen on ollut pirteällä pelituulella. Edellisissä kolmessa pelissä on syntynyt kaksi maalia, saavatko hyvät otteet jatkoa perjantaina?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Jesse Saarinen 0 3 3
2.Joonas Vihko 2 1 3
3.Juha Koivisto 1 1 2
4.Teemu Rinkinen 0 2 2
5.Jere Karjalainen 1 1 2
SaiPa M S P
1.Janne Tavi 1 3 4
2.Ville Koho 2 2 4
3.Ryan Glenn 1 2 3
4.Jesse Mankinen 2 1 3
5.Jesper Piitulainen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle