HPK kohtaa SaiPan − kotijoukkue luottaa Saroksen tuuraajaan

LIIGA / Ennakko
Myllykosken peliotteet paranevat.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Runkosarjan jälkimmäisen puoliskon lauantaina käyntiin täräyttäneet HPK ja SaiPa kohtaavat tiistaina. Kotiyleisöä jännittää Sarosta tuuraavan Joni Myllykosken pelivire, joka oli lauantaina hyvä. HPK on pärjännyt kauden SaiPa-peleissään pisteiden valossa hyvin, vaikka on ollut useaan otteeseen alakynnessä.

Sarjan kuutospaikalta eteenpäin ponnistava HPK lähtee tiistain kotiotteluunsa SaiPaa vastaan suoran pudotuspelisijan säilyttäminen mielessä. Kymppipaikalla majaileva vierasjoukkue ei ole ollut sille helppo vastus, vaikka HPK onkin vienyt keskinäiset pisteet tähän mennessä 5-3.

Kaikki ottelut ovat venyneet jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun.

Mieletön tahti edessä

HPK vietti joulua seitsemän päivän vapaan jakson ryydittämänä. HPK-valmentaja Kari Lehtonen miettii kuitenkin jo tulevaa otteluputkea.

− Tulevaan rypistykseen me tässä valmistaudumme. Tiistain jälkeen alkaa todella tiukka tammikuu.

HPK pelaa perjantaista eteenpäin peräti kuusi peliä yhdeksän päivän sisään. Tahti on täysin toinen kuin se oli ajoittain syksyllä.

Loukkaantumisosastolta kuuluu onneksi positiivisia. Viikkoja sivussa ollut Joni Tuulola lähenee pelikuntoa. Myös Ossi-Petteri Grönholmin paluu lähestyy hiljalleen.

Lehtonen luottaa Myllykoskeen

Lauantain Blues-kamppailusta ei jäänyt juhlittavaa. Lehtosen sanojen mukaan Espoosta ei jäänyt mitään käteen, vaikka yritystä ja taistelua oli. MM-kisoissa olevan Joni Myllykosken otteista Lehtonen oli hyvillään.

− Koko tämän syksyn olemme treenanneet pelin ideologiaa. Se aika hyvin on siellä, mutta kun pelaa vähemmän, niin tulee yksittäisiä virheitä, Lehtonen kuvasi.

− Bluesin peli oli sitten jo tosi hyvin. Molemmissa päästetyissä pääsi vielä hyvin mukaan. Ei jäänyt telineisiin ja luki tilanteen hyvin. Olin tosi tyytyväinen maskipelaamiseen, sieltä kiekon hakemiseen (katseella). Ehjä suoritus.

Tiistain vastus kerää Lehtosen ja Paajasen kehut.

− SaiPa on vaarallinen joukkue. Fyysinen ja taisteleva joukkue ykkösketjusta nelosketjuun. Lisäksi maalivahdit ovat Liigan eliittiä.

SaiPa on kuitenkin taistellut viime peleissään tehottomuuden kanssa. Syyskausi päättyi 0-4-tappioon Kärpille, ja kevätkausi alkoi 1-4-tappiolla Tapparalle.

Alkusyksyn liekeissä ollut David Spina on pelannut nyt kuusi peliä ilman maalia. Tappara-tappiossa joukkueen ainokaisen teki Jesse Mankinen.

Käyttäjän awennstrom kuva

Arvio ottelusta: Antti Wennström

Kovan peliputken alkajaisiksi HPK lämmittelee kovaa peliputkea nyt suurin odotuksin. Ennen väsymyksen iskemistä on pisteitä irrottava. Etenkin Joni Tuulolan paluu olisi kova piristys alakerran tulivoimalle. SaiPa ei luovuta etukäteen, mutta joutuu tunnustamaan innokkaan kotijoukkueen paremmakseen. Ratkaisu syntyy ärhäkkäästä maalinedustapelaamisesta, kun HPK:lle avautuu paikkoja pitkien kulmapelien päätteeksi.

Seuraa Heitä

Otto Paajanen #13 | KooKoo

Keskushyökkääjä

Jatkosopimuksen tehnyt sentteri on yksi Liigan parhaista aloittajista. Mies itse oli tyytymätön syyskauteensa, joten näytönhaluja riittää.

David McIntyre #7 |

Keskushyökkääjä

SaiPan eniten aloittava sentteri on odotetusti kanadalainen. Yhdessä Matti Järvisen kanssa kovin vastustaja HPK:n parhaille aloittajille.

» Lähetä palautetta toimitukselle