Hämeenlinnassa ei ole nousussa muuta kuin kuume

LIIGA / Ennakko
HPK:n vaihtoaitiossa ei ole ollut montaa syytä iloita kauden aikana.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Lauantaina Hämeenlinnassa yhteen ottavat HPK ja SaiPa ovat kohdanneet omat kriisinsä syksyn aikana. Nyt näyttäisi siltä, että toinen joukkueista on saanut kriisinsä selvitettyä, mutta toinen ui edelleen syvissä vesissä.

Hämeenlinnaan vierailulle saapuva SaiPa on saanut jälleen juonesta kiinni. Maajoukkuetauon jälkeen tappioputkeen ajautunut lappeenrantalaisryhmä on napsinut pisteitä neljästä edellisestä ottelustaan. Ottelut ovat olleet pienten marginaalien pelejä, sillä ottelut ovat ratkenneet yhden maalin erolla.

Isäntäjoukkue HPK katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa Vaasassa jättämällä Sportin jälleen nollille. Seuraavassa ottelussa Hämeenlinnassa Ässiä vastaan toisen erän virheet maksoivat sarjapisteet.

Kerhon ehjät 60 minuutin esitykset ovat olleet tällä kaudella harvassa. Hyvien vaiheiden jälkeen korttitalo on usein romahtanut ja pistetilin karttuminen on jäänyt haaveeksi.

− Niin käy monissa muissakin joukkueissa, mutta en osaa sanoa siihen syytä. Kaikki on pelkkää arvailua. Jänne vain katoaa, maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen pyöritteli.

Ässiä vastaan liigauransa avausosuman iskenyt hyökkääjä Waltteri Hopponen luottaa päävalmentaja Pasi Arvosen pelisysteemiin, vaikka tulosta ei olekaan tullut.

− Samanlaisilla järjestelmillä on vedetty koko kausi, eikä mitään muutoksia ole tehty. Uskon kuitenkin, että jos pelaamme tuolla taktiikalla kolme ehjää erää, on meillä mahdollisuudet vaikka mihin.

SaiPan maalitykki jäässä, HPK:lla kuumetta

SaiPan ykköstykki on ollut maalipörssiä johtava Chad Rau, mutta hänen ruutinsa on ollut märkää viime aikoina. Marraskuussa yhdysvaltalainen on osunut ainoastaan kerran.

Viime aikoina isompaa roolia on ottanut Itävallasta Lappeenrantaan täksi kaudeksi siirtynyt Kim Strömberg. Kolmessa edellisessä ottelussa hyökkääjä on naputellut yhteispisteet 2+3 ja täten lähes tuplannut kauden pistesaldonsa.

HPK menetti Ässiä vastaan kapteeni Riku Hahlin jälleen sairastuvalle. Sen sijaan Vojtech Polak on tekemässä paluuta kokoonpanoon. Tšekkihyökkääjä harjoitteli joukkueen mukana kasvot kokonaan peittävän suojan kanssa perjantaina.

Flunssa-aalto koettelee HPK:ta ja kokoonpanoon saattaa olla tiedossa muutoksia vielä ottelupäivänä.

− Nimistä ei sen enempää, kun ei tiedä kenellä nousee kuume ja kenellä laskee. Aika kapealla miehistöllä mennään, Lehtonen totesi.

Seuraa Heitä

Kim Strömberg #21 |

Keskushyökkääjä

On ollut hyvässä vireessä viime aikoina. Jatkuuko Itävallasta Suomeen palanneen taiturin hyvä vire Hämeenlinnassa?

Juhani Jasu #61 | TPS

Keskushyökkääjä

Tasainen suorittaja, joka on kahdessa edellisessä ottelussa päässyt tehopisteiden makuun. Seuratkaa Jasun työskentelyä aloitusympyrässä, hän tekee siellä kellontarkkaa työtä.

» Lähetä palautetta toimitukselle