Kuuden peräkkäisen voiton itseluottamus vastaan tappioasemassa notkahdus

LIIGA / Ennakko
Joni Tuulola seilaa joukkueensa tavoin vahvassa myötätuulessa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa kohtaavat lauantaina HPK ja Pelicans. Kotijoukkueelta tuntuu nyt onnistuvan kaikki, kun taas Pelicans kamppailee itseluottamuksensa kanssa. Kerho hakee pelistä seitsemättä peräkkäistä voittoa.

Kuusi ottelua peräkkäin voittanut ja viimeisistä yhdeksästä vain yhden hävinnyt HPK kohtaa kotonaan alavireistä kautta jatkavan Pelicansin. Viiden ottelun tappioputkesta kahteen voittoon piristynyt Pelicans palasi maanpinnalle perjantaina Lahdessa, kun JYP nuiji sen nurin maalein 6-2.

Tappioasemaan joutunut Pelicans jaksoi perjantaina kaventaa pelin vielä 2−4:ään, mutta sen jälkeen jyväskyläläiset menivät uudestaan menojaan. Joukkueen nuoret pelaajat jaksoivat yrittää vielä tappioasemassa, mutta tulosta taistelulle ei herunut. Nyt pettymys on mahdollista huuhtoa alle 24 tunnin sisällä tappiosta.

HPK:lta tuntuu puolestaan onnistuvan tuloksellisesti kaikki. Molemmissa viikon otteluista se on ollut kahden maalin takaa-ajossa ottelun loppuminuuteilla, mutta tullut rinnalle ja ohi. Otteluista SaiPa-kamppailu oli pelillisesti vaikeampi, mutta TPS:ää vastaan Kerho hallitsi pitkiä jaksoja jo ennen maalintekoaan.

Onnistujia laajalla rintamalla

HPK:n tehoja irtoaa useammasta ketjusta. Erityisenä syömähampaana on ollut pistepörssin toisena majailevan Jesse Saarisen johtama ykkösketju, mutta myös muut ovat osuneet tolppien väliin. Perjantain sankari oli puolustaja Joni Tuulola, joka iski joukkueensa molemmat maalit varsinaisella peliajalla.

Tuulolan lisäksi virkeimmin puolustuksessa on esiintynyt Craig Schira, mutta myös muut pelaajat tukevat rohkeasti hyökkäyksiä nousuillaan.

HPK:n peli on kokonaisuutena vaikeaa pidäteltävää vastustajalle. Pelinavaukset ja nopeat hyökkäykset käynnistyvät molemmilta laidoilta. Hyökkäysalueella hyvin roolitetuista ketjuista löytyy sekä tilaa tekeviä pelaajia että nopeita tilaa ottavia pelaajia. Tämä avaa HPK:n hyökkäyksille monta variaatiota maalintekoon. Lisäksi tuloksena on ollut monta ylivoimaa, joita Kerho on käyttänyt hyödykseen Liigan parhaalla prosentilla.

Perjantaina paluun kokoonpanoon tekivät Otto Paajanen ja Saku Salminen. Maalilla pelannee lauantaina Juuse Saros.

Pelicansilla positiivista, mutta paljon loukkaantuneita

Perjantaina laihaa lohtua Pelicansille tarjosivat Michal Repikin ja Juha Leimun maalittomien putkien päättymiset. Liukas Repik ehti pelata välissä seitsemän ottelua ilman osumaa. Molempien onnistumisia kaivataan etenkin ylivoimapelissä.

Maalilla jatkanee Janne Juvonen. Sairaslistalla riittää tunkua, sillä aiemmin loukkaantuneiden Pekka Saarenheimon ja kumppaneiden lisäksi sivussa ovat nyt olleet runkopelaajat kuten Jere Myllyniemi ja Vili Sopanen.

Seuraa Heitä

Otto Paajanen #13 | KooKoo

Keskushyökkääjä

Oli tovin sivussa loukkaantumisen vuoksi. Ehti aloittaa kauden hyvin ja oli paluuottelussaan ennakkoluuloton ja pirteä.

Joni Tuulola #63 | Tappara

Puolustaja

Seuralegendan poika ottaa isoja harppauksia eteenpäin. Nousi perjantaina puolustajien maalipörssin jaetulle ykkössijalle. Nousut maalille vaarallisia vastustajalle.

Hannes Björninen #24 | Brynäs

Keskushyökkääjä

Lupaava nuori sentteri on yritteliäs. Pistemäärä vielä laiha, mutta tekee paljon töitä onnistumisensa eteen.

Janne Juvonen #30 | Ambri-Piotta

Maalivahti

On taistellut maalillaan, mutta ei vielä vakuuttanut tasaisuudellaan. Näytönpaikka Hämeenlinnassa, jossa loisti harjoitusottelussa

» Lähetä palautetta toimitukselle